Рецепт печива на основі розсолу прийшов з 90-х, і хоч в нинішній час дефіциту продуктів на прилавках ми не відчуваємо, для багато подібне ласощі є стравою ностальгічним і приємним оку. Якщо ви належите до числа останніх, то спробуйте втілити один з нижепредставленных рецептів в життя.
Печиво пісне на розсолі – рецепт
Прийдешній пост змушує запасатися смачними рецептами без продуктів тваринного походження у списку інгредієнтів. Одним з ласощів до чаю або приємних перекусів може стати печиво з розсолом. Цей рецепт – база, яку можна урізноманітнювати різними добавками за власним смаком.
Інгредієнти: розсіл з-під овочів - 245 мл; цукровий пісок - 155 г; борошно - 460 м; рослинне масло - 70 мл; сода - 4 р. Приготування В рамках цього конкретного рецепту необхідно насамперед з'єднати рідкі та сухі інгредієнти. Віночком збиваємо рідку суміш з масла і розсолу, туди ж додаємо цукровий пісок і чекаємо його розчинення. Окремо просіваємо борошно і змішуємо її з содою. Поступово підсипаючи борошняну суміш починаємо замішувати м'яке, але не липке тісто. Готове тісто можна розкачати в один пласт і нарізати фігурно з допомогою вирубки, а можна відразу розділити на порції, скачати тісто в кульки і розмістити на листі. Чим тонше буде раскатано тісто, тим суші вийде наше печиво на основі розсолу, і навпаки.
Випікатися печеньки належить при 180°С до вираженого золотисто-коричневого кольору.
Вівсяне печиво на розсолі – рецепт
Інгредієнти: овочевий розсіл - 300 мл; вівсяні пластівці - 330 г; борошно - 640 г; цукор - 175 г; масло рослинне - 340 мл; сода - 4 р. Приготування Розсіл з'єднуємо з будь-яким рослинним маслом, самим доступним варіантом є соняшникова, після чого додаємо до рідини цукровий пісок і ретельно вимішуємо, намагаючись розчинити всі кристали. Окремо змішуємо вівсяні пластівці і борошно, додаємо соду, щоб печиво вийшло пишним, а потім ретельно вимішуємо суху суміш з міксом масла, розсолу і цукру. Готове тісто на розсолі для печива буде злегка липковатым, тому формувати його найзручніше змоченими у воді або змазаними маслом руками. Кульки з вівсяного тіста викладаємо на силіконовий килимок або застеленому пергаментом деко, і розміщуємо печиво в розігрітій до 200°С духовці. Через 10 хвилин можна пробувати готове ласощі.
Печиво на розсолі з маргарином через м'ясорубку
Інгредієнти: маргарин - 165 г; яйця - 2 шт.; цукор - 185 г; розсіл - 60 мл; сода - 3 г; борошно - 470 р. Приготування Тісто для цього печива готується за принципом бісквітного. Спершу м'який маргарин збивається з цукром дочиста, після чого до нього додають яйця і розсіл, знову збивають. Підсипаючи суміш з борошна і соди, замішуємо густе і не липке тісто. Ділимо тісто на 4 частини, кожну з яких пропускаємо через м'ясорубку, відрізаючи "ковбаски" з тіста рівне тієї довжини, як вам завгодно. Деко з печивом маємо в розігрітій до 190°С духовці і чекаємо 20 хвилин.
Як приготувати шоколадне печиво на розсолі?
Інгредієнти: цукор - 95 г; розсіл з-під овочів - 130 мл; борошно - 310 г; рослинне масло - 130 мл; какао-порошок - 20 г; розпушувач - 4 р. Приготування Схема приготування такого печива мало чим відрізняється від описаної в попередніх рецептах. Борошно просіваємо з какао і розпушувачем, а розсіл збиваємо з маслом і цукром. З'єднавши обидві суміші, замішуємо не липке і еластичне тісто. Розкачуємо тісто на присипаному борошном столі і вирізаємо печиво. Випікаємо печиво при 190°С 15 хвилин.