Пастила в домашніх умовах

Не кожен з тих, хто любить цей десерт, знає про те, що пастила,в даний час продається в магазинах (ласощі, схоже радше на зефір) - лише спрощена версія фруктової солодощі. Але можна приготувати справжню пастилу в домашніх умовах. Для цього зазвичай використовують різні плоди: фрукти, ягоди, гарбуз, диню. Приготування пастили в домашніх умовах - справа не таке вже й складне. Звичайно ж, добре готувати домашню пастилу в російській печі (в режимі тривалого поступового охолодження), проте можна добитися непоганих результатів, використовуючи сучасні духові шафи і інші зручні кухонні девайси.
Пастила з айви
Рецепт пастили, виготовленої в домашніх умовах з айви, не особливо складний.
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо, як приготувати пастилу з айви. Плоди айви вимиємо і оботрем. Разрежем кожен на 4 чотири частини, видалити серцевину, додамо таким же чином підготовлені яблука. По мірі того, як фрукти ріжемо і чистимо, відразу укладаємо їх у каструлю з холодною водою (з розрахунку на 1 кг фруктів -12 л).
Варимо близько години, прикривши кришкою, на слабкому вогні. Протираємо крізь сито (не занадто дрібне), додаємо цукор-пісок і лимонний сік. Знову проварюємо фруктову масу на слабкому вогні. Періодично помішуємо, готуємо до загустіння.
Коли маса добре провариться і стане достатньо в'язкою, викладаємо її на чисту дошку, змочену водою, і розрівнюємо лопаткою,змоченою у воді,або широким ножем, досягаючи товщини пласта приблизно в 1 див. Накриваємо чистою марлею і поміщаємо в сухе, добре провітрюване місце на добу. Коли пастила підсохне, досушуємо в духовій шафі, нарізаємо на недовгі смужки і обвалюємо в цукровій пудрі. Таку пастилу можна довгий час зберігати в жерстяних коробках.
Можна готувати пастилу в домашніх умовах дещо інакше. Для цього змащений маслом деко потрібно простелити листом промасленим пекарської папери, зверху рівним шаром викласти фруктову суміш. Пастила у вигляді листа підсушується в кілька прийомів. Потім пласт можна згорнути рулетом і нарізати скибочками або скласти кілька підсушених пластів пастили один на одного (красиво, якщо пласти з різних фруктів), трохи спресувати і нарізати недовгими смужками.
Пастила з варення
Досить зручно готувати домашню пастилу з варення або свіжих ягід, протертих з цукром. Це чудовий десерт, який можна сміливо давати дітям, адже ви точно знаєте, з чого він виготовлений.
Інгредієнти:
Приготування

Варення для приготування пастили в домашніх умовах має бути досить густим, крім того, його потрібно довести блендером до однорідності і протерти через не надто дрібне сито. Після цього вже можна додавати яєчний білок і діяти, як описано вище.
Традиційні народні способи приготування домашнього повидла не вимагають великої кількості цукру. Таким чином, воно є більш корисним продуктом, ніж варення. Значить, і пастила з повидла вийде більш корисною. Крім того, у нього не можна додавати яєчний білок.
З якого повидла готувати пастилу - справа смаку, однак багато хто вважає, що з сливового ласощі виходить особливо смачний десерт. Подаємо пастилу до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пастила в духовці
Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в

Пастила з агрусу
Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і

Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і

Фруктова пастила в домашніх умовах
Іноді так хочеться побалувати діток і себе чим-небудь солоденьким і корисним. Для цього відмінно підійде фруктова пастила, приготовлена в домашніх

Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо

Пастила з яблук в мультиварці
Пастила - це смачний натуральний десерт, з яким знайомий, мабуть, кожен. Рецептів її створення з різних ягід і фруктів безліч. Сьогодні ми поговоримо