Мус з манки
Пропонуємо вам приготувати ласощі родом з дитинства - манний мус. Готувати його зовсім не складно, а він виходить легким, ніжним і дуже смачним. Кілька рецептів створення мусу в домашніх умовах ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
вишня (або будь-які інші ягоди) - 1 склянка;
вода - 2 склянки;
манка - 3 ст. ложки;
цукор - за смаком.
Приготування
Спочатку з вишні і води варимо компот, додаємо цукор за смаком. Коли компот буде готовий, вишні виймаємо, а рідина знову доводимо до кипіння, потихеньку додаємо манку, постійно помішуючи, щоб не утворювалося грудок і варимо кашу, вона повинна вийти не дуже густий. Остуджуємо, знову помішуючи, щоб на поверхні не з'явилася плівка. Посипаємо зверху злегка цукром. Коли каша охолола, збиваємо її міксером до утворення пишної маси. Для цього знадобиться близько 10 хвилин. Перед подачею до столу мус можна прикрасити свіжими вишнями або ягодами з компоту. До речі, таке ласощі легко приготувати і без манки, для цього зверніться до рецептом ягідного мусу .
Інгредієнти:
чорниця - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
вода - 3 склянки;
манка - 3 ст. ложки;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
Чорницю можна брати як свіжу, так і заморожену. Якщо у вас другий варіант, то просто заздалегідь дістаньте її з морозилки, щоб вона розморозилася при кімнатній температурі. Підготовлені ягоди ретельно розминаємо товкачиком, а потім отриману масу перетираємо через сито. Тепер виливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння, після цього додаємо вичавки і після закипання варимо 1 хвилину. Потім проціджуємо, макуха викидаємо, а рідина знову ставимо на вогонь, додаємо цукор і знову доводимо до кипіння. Тепер потроху всипаємо манну крупу, постійно помішуючи, варимо рідку манну кашу близько 15 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з вогню, охолоджуємо, додаємо ванільний цукор і збиваємо міксером близько 2 хвилин. Додаємо чорничний сік і ще раз все збиваємо протягом 5 хвилин. За цей час маса повинна збільшитися в об'ємі. Перекладаємо мусс у креманки, прикрашаємо й подаємо до столу.
Інгредієнти:
малина - 300 г;
вода - 600 мл;
цукор - 200 г;
вершки 33%-ї жирності - 200 мл;
цукрова пудра - 5 ст. ложок.
Приготування
Малину тиснемо товкачиком, а отриману масу проціджуємо. Сік ставимо в холодильник, а макуха заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Отриманий відвар проціджують, а в рідину додаємо цукор, знову доводимо до кипіння і додаємо тоненькою цівкою манку, постійно помішуючи. Варимо манну кашу близько 15 хвилин. Коли вона охолоне, вливаємо в неї малиновий сік і починаємо збивати міксером або блендером. Маса при цьому збільшиться в об'ємі і стане схожою на кисіль. Розливаємо мус по креманкам і прибираємо в холодильник години на 2. Тепер збиваємо вершки з цукровою пудрою і викладаємо їх зверху на мус. Прикрашаємо десерт за своїм бажанням можна використовувати ягоди малини, кокосову стружку, терту лимонну цедру.
Якщо хочете, можете приготувати кілька десертів, причому не обов'язково з манкою. Для цього ми можемо запропонувати вам рецепт шоколадного мусу .
Ягідний мус з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку з вишні і води варимо компот, додаємо цукор за смаком. Коли компот буде готовий, вишні виймаємо, а рідина знову доводимо до кипіння, потихеньку додаємо манку, постійно помішуючи, щоб не утворювалося грудок і варимо кашу, вона повинна вийти не дуже густий. Остуджуємо, знову помішуючи, щоб на поверхні не з'явилася плівка. Посипаємо зверху злегка цукром. Коли каша охолола, збиваємо її міксером до утворення пишної маси. Для цього знадобиться близько 10 хвилин. Перед подачею до столу мус можна прикрасити свіжими вишнями або ягодами з компоту. До речі, таке ласощі легко приготувати і без манки, для цього зверніться до рецептом ягідного мусу .
Приготування чорничного мусу
Інгредієнти:
Приготування
Чорницю можна брати як свіжу, так і заморожену. Якщо у вас другий варіант, то просто заздалегідь дістаньте її з морозилки, щоб вона розморозилася при кімнатній температурі. Підготовлені ягоди ретельно розминаємо товкачиком, а потім отриману масу перетираємо через сито. Тепер виливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння, після цього додаємо вичавки і після закипання варимо 1 хвилину. Потім проціджуємо, макуха викидаємо, а рідина знову ставимо на вогонь, додаємо цукор і знову доводимо до кипіння. Тепер потроху всипаємо манну крупу, постійно помішуючи, варимо рідку манну кашу близько 15 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з вогню, охолоджуємо, додаємо ванільний цукор і збиваємо міксером близько 2 хвилин. Додаємо чорничний сік і ще раз все збиваємо протягом 5 хвилин. За цей час маса повинна збільшитися в об'ємі. Перекладаємо мусс у креманки, прикрашаємо й подаємо до столу.
Мус з манки з вершками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Малину тиснемо товкачиком, а отриману масу проціджуємо. Сік ставимо в холодильник, а макуха заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Отриманий відвар проціджують, а в рідину додаємо цукор, знову доводимо до кипіння і додаємо тоненькою цівкою манку, постійно помішуючи. Варимо манну кашу близько 15 хвилин. Коли вона охолоне, вливаємо в неї малиновий сік і починаємо збивати міксером або блендером. Маса при цьому збільшиться в об'ємі і стане схожою на кисіль. Розливаємо мус по креманкам і прибираємо в холодильник години на 2. Тепер збиваємо вершки з цукровою пудрою і викладаємо їх зверху на мус. Прикрашаємо десерт за своїм бажанням можна використовувати ягоди малини, кокосову стружку, терту лимонну цедру.
Якщо хочете, можете приготувати кілька десертів, причому не обов'язково з манкою. Для цього ми можемо запропонувати вам рецепт шоколадного мусу .
Рекомендуємо добрі рецепти
Биточки манні
Не знаєте, що робити з манкою, яка залишилася від сніданку? Викинути шкода? Тоді приготуйте найніжніші биточки манні. Як це зробити, ми розповімо вам
Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Мус з журавлини
Мус з журавлини - досить приємний десерт, який начебто і солодкий, але з легкою кислинкою. Таке поєднання мало кого залишить байдужим, а тому ви
Полуничний мус - рецепт
Любите солодкі муси з різних ягід? Значить ви потрапили саме туди, куди потрібно! Адже в цій статті мова йде саме про мусі, причому одному з