Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полуничний мус - рецепт

Полуничний мус - рецепт

18-01-2015, 23:13
2 125
Полуничний мус - рецепт
Приголомшливий аромат, ніжний і повітряний смак - це все полуничний мус, рецепт якого ми вам пропонуємо. Давайте трохи почаклуємо і влаштуємо собі романтичний вечір, для якого видатним чином підходить полуничний мус.

Як приготувати полуничний мус?


Готувати мус ви можете як зі свіжою, так і замороженої полуниці.
Інгредієнти:

  • полуниця - 500 г;

  • жовтки - 5 шт;

  • цукор - 150 г;

  • вершки - 250 мл;

  • коньяк - 120 мл;

  • желатин - 25 р.




  • Приготування

    У зазначеному рецепт полуничного мусу йде 500 г полуниці, але ми з вами 200 г відкладемо для прикраси, а решту ягоду ретельно промиємо і розітремо. Желатин замочуємо в холодній воді хвилин на 30 потім зайву воду зливаємо. Збиваємо жовтки до стану густого крему, поступово додаючи 100 г цукру, і прибираємо на холод. Додаємо до полуничній пюре коньяк, з'єднайте з жовтками і кладемо розпущений на вогні желатин. Всю масу добре перемішуємо і ставимо в холодильник. Коли мус з полуниці почне загусати, змішуємо з збитими вершками і прибираємо в холодильник на 3-4 години. Подаючи мус, прикрашаємо його шматочками залишилася полуниці.

    Полуничний мус з манкою - рецепт


    Інгредієнти:

  • полуниця (заморожена) - 300 г;

  • молоко - 1 стакан;

  • цукор - 60 г;
  • Полуничний мус - рецепт

  • манка - 2 ст. ложки.




  • Приготування

    Для приготування мусу з полуниці з манкою відокремимо ягоду від соку. У підсумку, у вас вийде близько 200 р полуниці. Пюрируем її в блендері, додаємо 50 г цукру і ще трохи збиваємо. Молоко доводимо до кипіння, поступово вводимо манну крупу і, помішуючи, варимо кашу (близько 10 хвилин). Даємо манці охолонути, потім збиваємо міксером і змішати з полуничним пюре. Продовжуємо пару хвилин збивати, потім викладаємо у форми і ставимо в холодильник на 3-4 години для застигання. Тим часом приготуємо соус. Для цього сік, який ми з вами раніше відокремили, змішуємо з цукром і уварюємо. При подачі на тарілку наливаємо трохи соусу, а зверху викладаємо мус з полуниці.
    Якщо цього ніжного десерту вам мало, то приготуйте ще й мус з журавлини , ну а на перше краще зробити щось серйозніше, наприклад, фруктовий суп !
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Полуничний соус
    Полуничний соус
    Полуниця - дивовижна ягода, улюблена багатьма. Її вживають в свіжому вигляді, роблять з неї варення, компоти, різну випічку і навіть соуси. Ось про
    Полуничний коктейль
    Полуничний коктейль
    Полуничний коктейль - відмінне ласощі для будь-якого часу року! Влітку, коли від полуниці ломляться всі прилавки, готувати коктейлі дуже просто, ну і
    Компот з полуниці
    Компот з полуниці
    Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна
    Фруктовий мус
    Фруктовий мус
    Фруктовий мус являє собою ідеальний варіант літнього десерту. Сам мус готується дуже швидко, однак для його застигання буде потрібно час, тому, якщо
    Торти зі свіжої полуниці
    Торти зі свіжої полуниці
    Що може бути краще свіжих фруктів? Напевно тільки торти з цими свіжими, соковитими інгредієнтами. Тому сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Полуничний чізкейк - рецепт
    Полуничний чізкейк - рецепт
    Полуничний чізкейк - неймовірно легке і ніжне ласощі. Для його приготування вам не знадобиться духовка і багато часу - лише трішки продуктів і