Вернуться назад Распечатать

Полуничний мус - рецепт

Полуничний мус - рецепт
Приголомшливий аромат, ніжний і повітряний смак - це все полуничний мус, рецепт якого ми вам пропонуємо. Давайте трохи почаклуємо і влаштуємо собі романтичний вечір, для якого видатним чином підходить полуничний мус.

Як приготувати полуничний мус?


Готувати мус ви можете як зі свіжою, так і замороженої полуниці.
Інгредієнти:

  • полуниця - 500 г;

  • жовтки - 5 шт;

  • цукор - 150 г;

  • вершки - 250 мл;

  • коньяк - 120 мл;

  • желатин - 25 р.




  • Приготування

    У зазначеному рецепт полуничного мусу йде 500 г полуниці, але ми з вами 200 г відкладемо для прикраси, а решту ягоду ретельно промиємо і розітремо. Желатин замочуємо в холодній воді хвилин на 30 потім зайву воду зливаємо. Збиваємо жовтки до стану густого крему, поступово додаючи 100 г цукру, і прибираємо на холод. Додаємо до полуничній пюре коньяк, з'єднайте з жовтками і кладемо розпущений на вогні желатин. Всю масу добре перемішуємо і ставимо в холодильник. Коли мус з полуниці почне загусати, змішуємо з збитими вершками і прибираємо в холодильник на 3-4 години. Подаючи мус, прикрашаємо його шматочками залишилася полуниці.

    Полуничний мус з манкою - рецепт


    Інгредієнти:

  • полуниця (заморожена) - 300 г;

  • молоко - 1 стакан;

  • цукор - 60 г;
  • Полуничний мус - рецепт

  • манка - 2 ст. ложки.




  • Приготування

    Для приготування мусу з полуниці з манкою відокремимо ягоду від соку. У підсумку, у вас вийде близько 200 р полуниці. Пюрируем її в блендері, додаємо 50 г цукру і ще трохи збиваємо. Молоко доводимо до кипіння, поступово вводимо манну крупу і, помішуючи, варимо кашу (близько 10 хвилин). Даємо манці охолонути, потім збиваємо міксером і змішати з полуничним пюре. Продовжуємо пару хвилин збивати, потім викладаємо у форми і ставимо в холодильник на 3-4 години для застигання. Тим часом приготуємо соус. Для цього сік, який ми з вами раніше відокремили, змішуємо з цукром і уварюємо. При подачі на тарілку наливаємо трохи соусу, а зверху викладаємо мус з полуниці.
    Якщо цього ніжного десерту вам мало, то приготуйте ще й мус з журавлини , ну а на перше краще зробити щось серйозніше, наприклад, фруктовий суп !