Приголомшливий аромат, ніжний і повітряний смак - це все полуничний мус, рецепт якого ми вам пропонуємо. Давайте трохи почаклуємо і влаштуємо собі романтичний вечір, для якого видатним чином підходить полуничний мус.
Як приготувати полуничний мус?
Готувати мус ви можете як зі свіжою, так і замороженої полуниці.
Інгредієнти: полуниця - 500 г; жовтки - 5 шт; цукор - 150 г; вершки - 250 мл; коньяк - 120 мл; желатин - 25 р. Приготування У зазначеному рецепт полуничного мусу йде 500 г полуниці, але ми з вами 200 г відкладемо для прикраси, а решту ягоду ретельно промиємо і розітремо. Желатин замочуємо в холодній воді хвилин на 30 потім зайву воду зливаємо. Збиваємо жовтки до стану густого крему, поступово додаючи 100 г цукру, і прибираємо на холод. Додаємо до полуничній пюре коньяк, з'єднайте з жовтками і кладемо розпущений на вогні желатин. Всю масу добре перемішуємо і ставимо в холодильник. Коли мус з полуниці почне загусати, змішуємо з збитими вершками і прибираємо в холодильник на 3-4 години. Подаючи мус, прикрашаємо його шматочками залишилася полуниці.
Полуничний мус з манкою - рецепт
Інгредієнти:
полуниця (заморожена) - 300 г; молоко - 1 стакан; цукор - 60 г; манка - 2 ст. ложки. Приготування Для приготування мусу з полуниці з манкою відокремимо ягоду від соку. У підсумку, у вас вийде близько 200 р полуниці. Пюрируем її в блендері, додаємо 50 г цукру і ще трохи збиваємо. Молоко доводимо до кипіння, поступово вводимо манну крупу і, помішуючи, варимо кашу (близько 10 хвилин). Даємо манці охолонути, потім збиваємо міксером і змішати з полуничним пюре. Продовжуємо пару хвилин збивати, потім викладаємо у форми і ставимо в холодильник на 3-4 години для застигання. Тим часом приготуємо соус. Для цього сік, який ми з вами раніше відокремили, змішуємо з цукром і уварюємо. При подачі на тарілку наливаємо трохи соусу, а зверху викладаємо мус з полуниці.
Якщо цього ніжного десерту вам мало, то приготуйте ще й мус з журавлини , ну а на перше краще зробити щось серйозніше, наприклад, фруктовий суп !