Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Десерт зі сметани

Десерт зі сметани

18-01-2015, 20:23
2 699
Десерт зі сметани
Сметана вже давно перестала позиціонуватися лише як соус до основних страв. Нехитрий кисломолочний продукт широко використовують кондитери, додаючи в випічку і десерти. Далі ми зібрали кілька рецептів смачних сметанних десертів, які напевно припадуть вам до смаку.

Десерт "Бите скло" зі сметаною


Інгредієнти:

  • фруктове желе - 4 види по 90 г;

  • сметана - 400 г;

  • цукрова пудра - за смаком;

  • желатин - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Фруктове желе розводимо в гарячій воді дотримуючись пропорцій, вказаних на упаковці. Як тільки кристали желе розчиняться, виливаємо кожен з видів розчину в окремий контейнер і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
    Остигле желе розрізаємо на кубики і викладаємо в глибоку форму, перемішавши всі види між собою.
    Желатин заливаємо 1/2 склянки холодної води і залишаємо набухати. Сметану збиваємо з цукровою пудрою, додаючи останню за смаком, вибираючи бажану ступінь солодощі. Розчиняємо набряклий желатин в половині склянки води і вливаємо розчин в сметану. Заливаємо отриманою сумішшю кубики кольорового желе у формі і знову ставимо все повністю застигнути в холодильнику.
    Десерт зі сметани і желатину подаємо нарізаним на порційні кубики.

    Десерт зі сметани і фруктів


    Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • ківі - 2 шт.;

  • мандарин - 2-3 шт.;

  • вишні - 1 жменя;

  • маленькі зефірки ( маршмеллоу ) - 2 ст.;

  • фундук - 1 жменя;

  • сметана - 150 г;

  • мед - за смаком;

  • ванілін - щіпка.


  • Приготування
    Починаємо приготування нашого десерту з зефіру зі сметаною з нарізки фруктів: ріжемо кубиками очищені банани і ківі. З вишень виймаємо кісточки, а м'якоть ягід ділимо на 4 частини. З часточок мандаринів акуратно знімаємо плівку, щоб звільнити соковиту м'якоть, яку потім необхідно розібрати на 2-3 частини. З'єднаємо підготовлені фрукти в салатнику, додавши шматочки зефіру маршмеллоу і подрібненого фундука.
    Сметану змішуємо з медом і дрібкою ваніліну (або парою крапель ванільного екстракту) заправляємо отриманим соусом салат. Десерт можна подавати відразу ж, але краще попередньо потримати його в холодильнику півгодини-годину, щоб маршмеллоу злегка розбухли і стали в'язкими.

    Рецепт десерту з печива, сметани і сиру


    Інгредієнти:
    Для основи:

  • крихта пісочного печива - 1 3/4 ст.;

  • вершкове масло - 1/3 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • цукор - 1/3 ст.


  • Для начинки:

  • сир - 600 г;

  • сметана - 1 ст.;

  • цедра 1/2 апельсина;

  • сік 1 апельсина;

  • ванільний екстракт - 1 1/2 ст. ложки;

  • мелена кориця - щіпка;

  • яйця - 5 шт.;

  • цукрова пудра - 1 /4 ст.;

  • мед - 1/3 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки.


  • Для чорниці:

  • чорниця - 3 ст.;

  • вершкове масло - 2 с. ложки;

  • сік і цедра - 1/2 шт.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 1/2 ст. ложки;

  • цукор - 1/4 ст.


  • Приготування
    Для приготування коржа духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо крихту пісочного печива з цукром і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо все. Розподіляємо піщану масу по стінках і дну 20 сантиметрової форми для випеки і ставимо основу готується 15 хвилин. Повністю охолодити.
    Десерт зі сметани

    Для начинки збиваємо всі інгредієнти до абсолютної однорідності. При необхідності їх можна додатково протерти через сито. Розподіляємо сирно-сметанную начинку в остиглої основі з печива, а потім повернемо все назад в духовку ще на 1 годину. Готовий сирний чізкейк остуджуємо.
    У невеликому сотейнику змішати ягоди чорниці з соком і цедрою цитрусових, кладемо трохи олії, додаємо крохмаль і цукор. Варимо наш топпінг протягом 15 хвилин на середньому вогні, а потім покриваємо їм верхівку чізкейку. Ставимо десерт з чорниці зі сметаною в холодильник на 4 години, а краще - на ніч.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
    «Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
    Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
    Фруктове желе
    Фруктове желе
    Фруктове желе, зроблене в домашніх умовах, - корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року з додаванням сезонних ягід і
    Сирний десерт
    Сирний десерт
    Сирні десерти, напевно, - найпопулярніші серед усіх видів десертів. Напевно ви перепробували вже не одне сирне печиво. Але є ще багато рецептів, які
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною
    Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його
    Желейний торт «Мозаїка»
    Желейний торт «Мозаїка»
    Желейний торт - не тільки смачне, але і яскраве, красиве блюдо. Особливо такий тортик сподобається дітлахам, тому добре готувати його на дитячі