Десерт зі сметани
Сметана вже давно перестала позиціонуватися лише як соус до основних страв. Нехитрий кисломолочний продукт широко використовують кондитери, додаючи в випічку і десерти. Далі ми зібрали кілька рецептів смачних сметанних десертів, які напевно припадуть вам до смаку.
Інгредієнти:
фруктове желе - 4 види по 90 г;
сметана - 400 г;
цукрова пудра - за смаком;
желатин - 2 ч. ложки.
Приготування
Фруктове желе розводимо в гарячій воді дотримуючись пропорцій, вказаних на упаковці. Як тільки кристали желе розчиняться, виливаємо кожен з видів розчину в окремий контейнер і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
Остигле желе розрізаємо на кубики і викладаємо в глибоку форму, перемішавши всі види між собою.
Желатин заливаємо 1/2 склянки холодної води і залишаємо набухати. Сметану збиваємо з цукровою пудрою, додаючи останню за смаком, вибираючи бажану ступінь солодощі. Розчиняємо набряклий желатин в половині склянки води і вливаємо розчин в сметану. Заливаємо отриманою сумішшю кубики кольорового желе у формі і знову ставимо все повністю застигнути в холодильнику.
Десерт зі сметани і желатину подаємо нарізаним на порційні кубики.
Інгредієнти:
банани - 2 шт.;
ківі - 2 шт.;
мандарин - 2-3 шт.;
вишні - 1 жменя;
маленькі зефірки ( маршмеллоу ) - 2 ст.;
фундук - 1 жменя;
сметана - 150 г;
мед - за смаком;
ванілін - щіпка.
Приготування
Починаємо приготування нашого десерту з зефіру зі сметаною з нарізки фруктів: ріжемо кубиками очищені банани і ківі. З вишень виймаємо кісточки, а м'якоть ягід ділимо на 4 частини. З часточок мандаринів акуратно знімаємо плівку, щоб звільнити соковиту м'якоть, яку потім необхідно розібрати на 2-3 частини. З'єднаємо підготовлені фрукти в салатнику, додавши шматочки зефіру маршмеллоу і подрібненого фундука.
Сметану змішуємо з медом і дрібкою ваніліну (або парою крапель ванільного екстракту) заправляємо отриманим соусом салат. Десерт можна подавати відразу ж, але краще попередньо потримати його в холодильнику півгодини-годину, щоб маршмеллоу злегка розбухли і стали в'язкими.
Інгредієнти:
Для основи:
крихта пісочного печива - 1 3/4 ст.;
вершкове масло - 1/3 ст.;
сіль - 1/4 ч. ложки;
цукор - 1/3 ст.
Для начинки:
сир - 600 г;
сметана - 1 ст.;
цедра 1/2 апельсина;
сік 1 апельсина;
ванільний екстракт - 1 1/2 ст. ложки;
мелена кориця - щіпка;
яйця - 5 шт.;
цукрова пудра - 1 /4 ст.;
мед - 1/3 ст.;
сіль - 1/4 ч. ложки.
Для чорниці:
чорниця - 3 ст.;
вершкове масло - 2 с. ложки;
сік і цедра - 1/2 шт.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
крохмаль - 1 1/2 ст. ложки;
цукор - 1/4 ст.
Приготування
Для приготування коржа духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо крихту пісочного печива з цукром і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо все. Розподіляємо піщану масу по стінках і дну 20 сантиметрової форми для випеки і ставимо основу готується 15 хвилин. Повністю охолодити.
Для начинки збиваємо всі інгредієнти до абсолютної однорідності. При необхідності їх можна додатково протерти через сито. Розподіляємо сирно-сметанную начинку в остиглої основі з печива, а потім повернемо все назад в духовку ще на 1 годину. Готовий сирний чізкейк остуджуємо.
У невеликому сотейнику змішати ягоди чорниці з соком і цедрою цитрусових, кладемо трохи олії, додаємо крохмаль і цукор. Варимо наш топпінг протягом 15 хвилин на середньому вогні, а потім покриваємо їм верхівку чізкейку. Ставимо десерт з чорниці зі сметаною в холодильник на 4 години, а краще - на ніч.
Десерт "Бите скло" зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Фруктове желе розводимо в гарячій воді дотримуючись пропорцій, вказаних на упаковці. Як тільки кристали желе розчиняться, виливаємо кожен з видів розчину в окремий контейнер і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
Остигле желе розрізаємо на кубики і викладаємо в глибоку форму, перемішавши всі види між собою.
Желатин заливаємо 1/2 склянки холодної води і залишаємо набухати. Сметану збиваємо з цукровою пудрою, додаючи останню за смаком, вибираючи бажану ступінь солодощі. Розчиняємо набряклий желатин в половині склянки води і вливаємо розчин в сметану. Заливаємо отриманою сумішшю кубики кольорового желе у формі і знову ставимо все повністю застигнути в холодильнику.
Десерт зі сметани і желатину подаємо нарізаним на порційні кубики.
Десерт зі сметани і фруктів
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування нашого десерту з зефіру зі сметаною з нарізки фруктів: ріжемо кубиками очищені банани і ківі. З вишень виймаємо кісточки, а м'якоть ягід ділимо на 4 частини. З часточок мандаринів акуратно знімаємо плівку, щоб звільнити соковиту м'якоть, яку потім необхідно розібрати на 2-3 частини. З'єднаємо підготовлені фрукти в салатнику, додавши шматочки зефіру маршмеллоу і подрібненого фундука.
Сметану змішуємо з медом і дрібкою ваніліну (або парою крапель ванільного екстракту) заправляємо отриманим соусом салат. Десерт можна подавати відразу ж, але краще попередньо потримати його в холодильнику півгодини-годину, щоб маршмеллоу злегка розбухли і стали в'язкими.
Рецепт десерту з печива, сметани і сиру
Інгредієнти:
Для основи:
Для начинки:
Для чорниці:
Приготування
Для приготування коржа духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо крихту пісочного печива з цукром і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо все. Розподіляємо піщану масу по стінках і дну 20 сантиметрової форми для випеки і ставимо основу готується 15 хвилин. Повністю охолодити.
Для начинки збиваємо всі інгредієнти до абсолютної однорідності. При необхідності їх можна додатково протерти через сито. Розподіляємо сирно-сметанную начинку в остиглої основі з печива, а потім повернемо все назад в духовку ще на 1 годину. Готовий сирний чізкейк остуджуємо.
У невеликому сотейнику змішати ягоди чорниці з соком і цедрою цитрусових, кладемо трохи олії, додаємо крохмаль і цукор. Варимо наш топпінг протягом 15 хвилин на середньому вогні, а потім покриваємо їм верхівку чізкейку. Ставимо десерт з чорниці зі сметаною в холодильник на 4 години, а краще - на ніч.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Фруктове желе
Фруктове желе, зроблене в домашніх умовах, - корисне і смачне ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року з додаванням сезонних ягід і
Сирний десерт
Сирні десерти, напевно, - найпопулярніші серед усіх видів десертів. Напевно ви перепробували вже не одне сирне печиво. Але є ще багато рецептів, які
Желейний торт зі сметаною
Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його
Желейний торт «Мозаїка»
Желейний торт - не тільки смачне, але і яскраве, красиве блюдо. Особливо такий тортик сподобається дітлахам, тому добре готувати його на дитячі