Сирний десерт
Сирні десерти - фаворити більшості, але як далеко готова зайти ваша креативність, у пошуку самого цікавого рецепта з сиром? Ми підібрали для вас кілька оригінальних страв, які ви напевно не пробували.
Інгредієнти:
Для шоколадної основи:
чорний шоколад - 110 г;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 120 г;
борошно - 60 г;
яйця - 2 шт.
Для сирної маси:
сир - 225 г;
цукор - 40 г;
яйце - 1 шт.;
лікер Бейліз - 2 ст. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 150°С. Деко для випікання покриваємо пекарської папером. Розтоплюємо шоколад з олією і перемішуємо його з цукром до тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться.
Збиваємо яйця для нашої шоколадної основи і вливаємо їх в шоколад, безперервно помішуючи. Додаємо просіяне борошно і перелити тісто в підготовлену форму.
В цей же час перетираємо сир до однорідності, змішуємо його з цукром, яйцями і лікером. Переливаємо сирну суміш поверх шоколадної основи, а потім злегка перемішуємо обидві суміші ножем, щоб отримати мармурові розводи.
Випікаємо сирний десерт 25-35 хвилин і даємо йому охолонути 15-20 хвилин перед подачею.
Ми розуміємо, що далеко не кожен подужає сирне брауні з рецепту вище, тому пропонуємо вам приготувати більш дієтичний сирний десерт з ягодами.
Інгредієнти:
сир - 200 г;
йогурт - 200 г;
мед - 15 ст. ложки;
печінка - 15 шт.;
ягоди (полуниця, малина, чорниця);
лимонний сік - за смаком;
цукор - 1-2 ст. ложки.
Приготування
Вимиті і обсушені ягоди нарізаємо і змішуємо з цукром і лимонним соком. Залишаємо 4 пісочного печива для прикраси, а решта подрібнюємо в крихту. Крихти з печива розкладаємо по 4 сервировочним келихах і поливаємо її столовою ложкою виділився ягідного соку.
Сир протираємо через сито і змішати з йогуртом. Додаємо в суміш мед і викладаємо її поверх шару з печива. Прикрашаємо десерт салатом з ягід і подаємо до столу.
За бажанням можна приготувати будь-сирний десерт із фруктами подібним чином.
Інгредієнти:
сир - 500 г;
сметана - 270 г;
желатин - 2 ст. ложки;
цукрова пудра - за смаком;
харчові барвники.
Приготування
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Набряклий желатин розвести в третині склянки окропу або розігрітого соку. Сир протираємо через сито і збиваємо блендером разом зі сметаною і желатином, додаємо цукрової пудри за смаком і ділимо суміш на три рівні частини. Дві частини сирної маси фарбуємо різними харчовими барвниками, а одну залишаємо чистою. Тепер маленькими порціями, по черзі, вливаємо сирну суміш у форму. У підсумку виходить якусь подобу веселки на блюді. Залишаємо десерт застигати в холодильнику, а потім нарізаємо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
сир - 1 ст.;
сметана - 1/4 ст.;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
цукор - 6 ст. ложок;
персики - 2 шт.;
сливи - 8 шт.;
нектарини - 2 шт.;
інжир - 8 шт.;
вишні - 250 г;
мед.
Приготування
Сир протираємо через сито до однорідності. Далі змішуємо зі сметаною, ваніллю і цукром. Залишаємо сирну масу в холодильнику.
Персики, нектарини, сливи і інжир нарізаємо часточками приблизно однакового розміру. Вишні залишаємо цілими. Посипаємо фрукти 4 столовими ложками цукру, перемішуємо і викладаємо на деко. Запікаємо фрукти 15-20 хвилин в розігрітій до 245°С духовці.
Подаємо сирну основу в окремій піалі, розклавши поверх фрукти і полив десерт медом. Приємного апетиту!
Десерт сирковий "мармуровий"
Інгредієнти:
Для шоколадної основи:
Для сирної маси:
Приготування
Духовку розігріваємо до 150°С. Деко для випікання покриваємо пекарської папером. Розтоплюємо шоколад з олією і перемішуємо його з цукром до тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться.
Збиваємо яйця для нашої шоколадної основи і вливаємо їх в шоколад, безперервно помішуючи. Додаємо просіяне борошно і перелити тісто в підготовлену форму.
В цей же час перетираємо сир до однорідності, змішуємо його з цукром, яйцями і лікером. Переливаємо сирну суміш поверх шоколадної основи, а потім злегка перемішуємо обидві суміші ножем, щоб отримати мармурові розводи.
Випікаємо сирний десерт 25-35 хвилин і даємо йому охолонути 15-20 хвилин перед подачею.
Сирний десерт з ягодами
Ми розуміємо, що далеко не кожен подужає сирне брауні з рецепту вище, тому пропонуємо вам приготувати більш дієтичний сирний десерт з ягодами.
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і обсушені ягоди нарізаємо і змішуємо з цукром і лимонним соком. Залишаємо 4 пісочного печива для прикраси, а решта подрібнюємо в крихту. Крихти з печива розкладаємо по 4 сервировочним келихах і поливаємо її столовою ложкою виділився ягідного соку.
Сир протираємо через сито і змішати з йогуртом. Додаємо в суміш мед і викладаємо її поверх шару з печива. Прикрашаємо десерт салатом з ягід і подаємо до столу.
За бажанням можна приготувати будь-сирний десерт із фруктами подібним чином.
Сирний десерт тріо
Інгредієнти:
Приготування
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Набряклий желатин розвести в третині склянки окропу або розігрітого соку. Сир протираємо через сито і збиваємо блендером разом зі сметаною і желатином, додаємо цукрової пудри за смаком і ділимо суміш на три рівні частини. Дві частини сирної маси фарбуємо різними харчовими барвниками, а одну залишаємо чистою. Тепер маленькими порціями, по черзі, вливаємо сирну суміш у форму. У підсумку виходить якусь подобу веселки на блюді. Залишаємо десерт застигати в холодильнику, а потім нарізаємо і подаємо до столу.
Сирно-фруктовий десерт з персиками
Інгредієнти:
Приготування
Сир протираємо через сито до однорідності. Далі змішуємо зі сметаною, ваніллю і цукром. Залишаємо сирну масу в холодильнику.
Персики, нектарини, сливи і інжир нарізаємо часточками приблизно однакового розміру. Вишні залишаємо цілими. Посипаємо фрукти 4 столовими ложками цукру, перемішуємо і викладаємо на деко. Запікаємо фрукти 15-20 хвилин в розігрітій до 245°С духовці.
Подаємо сирну основу в окремій піалі, розклавши поверх фрукти і полив десерт медом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний десерт з желатином
Сирний десерт - відмінна альтернатива звичайним борошняним виробам, оскільки він не поступається останнім у солодощі та красі. А ще він менш
Сирний мус
Коли гості вже майже на порозі, а ви не знаєте, що подати на десерт, то вас виручить сирний мус. Готувати його дуже просто, оскільки збити сир з
Десерт з малини
Літо - пора смачних десертів, так як доступно величезна кількість фруктів і ягід на будь-який смак. Не пропустіть ягідну пору і проводите останні дні
Десерт зі сметани
Десерти з додаванням такого інгредієнта як сметана, вже давно перестали бути рідкістю на нашому столі. Таких рецептів багато, але ми дамо вам кілька
Брауні з сиром
Брауні - популярний шоколадний десерт, який можна знайти в меню будь-якого кафе. Якщо вам по душі шоколадний пиріг, але хочеться чогось нового, можна
Брауні з маскарпоне
Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак