Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирний мус

Сирний мус

18-01-2015, 23:29
3 201
Сирний мус
Мус з сиру - легке і дієтичне ласощі, яке відмінно різноманітить ваше меню у тому випадку, якщо вам захочеться солоденького в період позбавлення від зайвих кілограмів. Мус - це також відмінна основа для будь-якого топінгу: шоколаду, карамелі, фруктів або здобної крихти.

Сирний мус з малиновим соусом - рецепт


Інгредієнти:
Для мусу:

  • сир - 200 г;

  • вершки - 3 ст. ложки;

  • желатин - 10 р.


  • Для соусу:

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • малина - 100 г;

  • херес - 20 р.


  • Приготування
    Желатин замочуємо згідно інструкції на упаковці. Коли він вбере воду, розводимо його в невеликій кількості вершків і ставимо на вогонь до повного розчинення. Сир збиваємо в кремоподібну масу на високій швидкості блендера. Аналогічним чином робимо і з вершками - їх ми збиваємо до загустіння разом з цукром. Постійно помішуючи, додаємо в сир спочатку вершки, а потім желатин. З допомогою кондитерського шприца або звичайного поліетиленового пакету з відрізаним куточком, акуратно викладаємо мус в келих. Даємо десерту застигнути в холодильнику 30 хвилин.
    Збиваємо Блендером малину (залишивши кілька ягід для прикраси) разом з хересом і цукровою пудрою. Поливаємо соус по периметру келиха з мусом. Прикрашаємо десерт ягодами малини і листочком м'яти.

    Як швидко приготувати сирний мус?


    Крім того, що мус - десерт смачний і низькокалорійний, він ще і дуже швидко готується. Сирний мус - це буквально рятувальний десерт в моменти, коли гості вже в дорозі.
    Інгредієнти:

  • сиркова маса - 200 г;

  • сметана - 100 г;

  • чорний шоколад - 300 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра - 70 р.


  • Приготування
    Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а після змішуємо з какао. Міксером збиваємо яйця і цукрову пудру, а в окремому посуді перетворюємо в легкий мус нашу сиркову масу і сметану з допомогою того ж міксера. Акуратно вводимо сирну суміш в шоколад, постійно збиваючи мус міксером на низькій швидкості. Частина сиркової маси залишаємо не змішаної. Креманки на 2/3 заповнюємо шоколадно-сирним мусом, а зверху наслаиваем сирну суміш без добавок. Даємо десерту охолодитися 30-40 хвилин, а після прикрашаємо тертим шоколадом і подаємо до столу.

    Сирно-сирний мус

    Сирний мус

    Інгредієнти:

  • сир «Філадельфія» - 100 г;

  • сир - 100 г;

  • білок яйця - 2 шт.;

  • бісквіт - 1 шт.;

  • персик - 1 шт.


  • Приготування
    Білки збиваємо з дрібкою солі до білих піків. Сир перетворюємо в мус з допомогою міксера. Вводимо білок в сирну масу обережно помішуючи, ділимо суміш на 2 частини - одну залишаємо чистою, а іншу змішуємо з попередньо пюрированним персиком. Вирізаємо шматочок кексу за розміром форми для мусу, викладаємо його на дно форми, зверху кладемо шар чистої сирної суміші, на неї - персиковий шар. Даємо мусу охолонути в холодильнику 40 хвилин. Перед подачею прикрашаємо шматочками персика. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирний десерт з желатином
    Сирний десерт з желатином
    Сирний десерт - відмінна альтернатива звичайним борошняним виробам, оскільки він не поступається останнім у солодощі та красі. А ще він менш
    Банановий мус
    Банановий мус
    Банановий мус - ніжне ласощі, яке володіє всіма якостями, щоб сподобатися і дітям, і дорослим. Готувати його дуже легко, головне - дати йому
    Чізкейк без випічки
    Чізкейк без випічки
    Десерт без клопоту - мрія будь-якої господині, прагнучи здійснити ваші кулінарні мрії, ми підібрали кілька рецептів популярного десерту "Чізкейк", не
    Сирний сирок - рецепт
    Сирний сирок - рецепт
    Сирний сирок - смачне і корисне ласощі, яке дуже легко приготувати в домашніх умовах. І зараз ми вам підкажемо декілька простих рецептиков цієї
    Сирний десерт
    Сирний десерт
    Сирні десерти, напевно, - найпопулярніші серед усіх видів десертів. Напевно ви перепробували вже не одне сирне печиво. Але є ще багато рецептів, які
    Вершково-сирний крем
    Вершково-сирний крем
    Вершково-сирний крем можна використовувати як для промазки тортів, еклерів, тістечок, так і вживати в якості самостійного десерту зі свіжими ягодами