Мус з сиру - легке і дієтичне ласощі, яке відмінно різноманітить ваше меню у тому випадку, якщо вам захочеться солоденького в період позбавлення від зайвих кілограмів. Мус - це також відмінна основа для будь-якого топінгу: шоколаду, карамелі, фруктів або здобної крихти.
Сирний мус з малиновим соусом - рецепт
Інгредієнти: Для мусу:
сир - 200 г; вершки - 3 ст. ложки; желатин - 10 р. Для соусу:
цукрова пудра - 2 ст. ложки; малина - 100 г; херес - 20 р. Приготування Желатин замочуємо згідно інструкції на упаковці. Коли він вбере воду, розводимо його в невеликій кількості вершків і ставимо на вогонь до повного розчинення. Сир збиваємо в кремоподібну масу на високій швидкості блендера. Аналогічним чином робимо і з вершками - їх ми збиваємо до загустіння разом з цукром. Постійно помішуючи, додаємо в сир спочатку вершки, а потім желатин. З допомогою кондитерського шприца або звичайного поліетиленового пакету з відрізаним куточком, акуратно викладаємо мус в келих. Даємо десерту застигнути в холодильнику 30 хвилин.
Збиваємо Блендером малину (залишивши кілька ягід для прикраси) разом з хересом і цукровою пудрою. Поливаємо соус по периметру келиха з мусом. Прикрашаємо десерт ягодами малини і листочком м'яти.
Як швидко приготувати сирний мус?
Крім того, що мус - десерт смачний і низькокалорійний, він ще і дуже швидко готується. Сирний мус - це буквально рятувальний десерт в моменти, коли гості вже в дорозі.
Інгредієнти: сиркова маса - 200 г; сметана - 100 г; чорний шоколад - 300 г; яйця - 3 шт.; какао - 1 ст. ложка; цукрова пудра - 70 р. Приготування Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а після змішуємо з какао. Міксером збиваємо яйця і цукрову пудру, а в окремому посуді перетворюємо в легкий мус нашу сиркову масу і сметану з допомогою того ж міксера. Акуратно вводимо сирну суміш в шоколад, постійно збиваючи мус міксером на низькій швидкості. Частина сиркової маси залишаємо не змішаної. Креманки на 2/3 заповнюємо шоколадно-сирним мусом, а зверху наслаиваем сирну суміш без добавок. Даємо десерту охолодитися 30-40 хвилин, а після прикрашаємо тертим шоколадом і подаємо до столу.
Сирно-сирний мус
Інгредієнти: сир «Філадельфія» - 100 г; сир - 100 г; білок яйця - 2 шт.; бісквіт - 1 шт.; персик - 1 шт. Приготування Білки збиваємо з дрібкою солі до білих піків. Сир перетворюємо в мус з допомогою міксера. Вводимо білок в сирну масу обережно помішуючи, ділимо суміш на 2 частини - одну залишаємо чистою, а іншу змішуємо з попередньо пюрированним персиком. Вирізаємо шматочок кексу за розміром форми для мусу, викладаємо його на дно форми, зверху кладемо шар чистої сирної суміші, на неї - персиковий шар. Даємо мусу охолонути в холодильнику 40 хвилин. Перед подачею прикрашаємо шматочками персика. Приємного апетиту!