Сметана вже давно перестала позиціонуватися лише як соус до основних страв. Нехитрий кисломолочний продукт широко використовують кондитери, додаючи в випічку і десерти. Далі ми зібрали кілька рецептів смачних сметанних десертів, які напевно припадуть вам до смаку.
Десерт "Бите скло" зі сметаною
Інгредієнти: фруктове желе - 4 види по 90 г; сметана - 400 г; цукрова пудра - за смаком; желатин - 2 ч. ложки. Приготування Фруктове желе розводимо в гарячій воді дотримуючись пропорцій, вказаних на упаковці. Як тільки кристали желе розчиняться, виливаємо кожен з видів розчину в окремий контейнер і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
Остигле желе розрізаємо на кубики і викладаємо в глибоку форму, перемішавши всі види між собою.
Желатин заливаємо 1/2 склянки холодної води і залишаємо набухати. Сметану збиваємо з цукровою пудрою, додаючи останню за смаком, вибираючи бажану ступінь солодощі. Розчиняємо набряклий желатин в половині склянки води і вливаємо розчин в сметану. Заливаємо отриманою сумішшю кубики кольорового желе у формі і знову ставимо все повністю застигнути в холодильнику.
Десерт зі сметани і желатину подаємо нарізаним на порційні кубики.
Десерт зі сметани і фруктів
Інгредієнти: банани - 2 шт.; ківі - 2 шт.; мандарин - 2-3 шт.; вишні - 1 жменя; маленькі зефірки ( маршмеллоу ) - 2 ст.; фундук - 1 жменя; сметана - 150 г; мед - за смаком; ванілін - щіпка. Приготування Починаємо приготування нашого десерту з зефіру зі сметаною з нарізки фруктів: ріжемо кубиками очищені банани і ківі. З вишень виймаємо кісточки, а м'якоть ягід ділимо на 4 частини. З часточок мандаринів акуратно знімаємо плівку, щоб звільнити соковиту м'якоть, яку потім необхідно розібрати на 2-3 частини. З'єднаємо підготовлені фрукти в салатнику, додавши шматочки зефіру маршмеллоу і подрібненого фундука.
Сметану змішуємо з медом і дрібкою ваніліну (або парою крапель ванільного екстракту) заправляємо отриманим соусом салат. Десерт можна подавати відразу ж, але краще попередньо потримати його в холодильнику півгодини-годину, щоб маршмеллоу злегка розбухли і стали в'язкими.
Рецепт десерту з печива, сметани і сиру
Інгредієнти: Для основи:
крихта пісочного печива - 1 3/4 ст.; вершкове масло - 1/3 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; цукор - 1/3 ст. Для начинки:
сир - 600 г; сметана - 1 ст.; цедра 1/2 апельсина; сік 1 апельсина; ванільний екстракт - 1 1/2 ст. ложки; мелена кориця - щіпка; яйця - 5 шт.; цукрова пудра - 1 /4 ст.; мед - 1/3 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки. Для чорниці:
чорниця - 3 ст.; вершкове масло - 2 с. ложки; сік і цедра - 1/2 шт.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 1/2 ст. ложки; цукор - 1/4 ст. Приготування Для приготування коржа духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо крихту пісочного печива з цукром і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо все. Розподіляємо піщану масу по стінках і дну 20 сантиметрової форми для випеки і ставимо основу готується 15 хвилин. Повністю охолодити.
Для начинки збиваємо всі інгредієнти до абсолютної однорідності. При необхідності їх можна додатково протерти через сито. Розподіляємо сирно-сметанную начинку в остиглої основі з печива, а потім повернемо все назад в духовку ще на 1 годину. Готовий сирний чізкейк остуджуємо.
У невеликому сотейнику змішати ягоди чорниці з соком і цедрою цитрусових, кладемо трохи олії, додаємо крохмаль і цукор. Варимо наш топпінг протягом 15 хвилин на середньому вогні, а потім покриваємо їм верхівку чізкейку. Ставимо десерт з чорниці зі сметаною в холодильник на 4 години, а краще - на ніч.