Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Конвертики з листкового тіста

Конвертики з листкового тіста

18-01-2015, 12:02
2 611
Конвертики з листкового тіста
Конвертики з листкового тіста - досить просте і доступне блюдо. А якщо при цьому ще купити вже готове тісто, то весь процес приготування випічки займе приблизно півгодини. Однак деякі господині, готові пожертвувати своїм часом, щоб отримати надзвичайно смачні і повітряні слойки власного виконання. Домашнє листкове тісто виходить найбільш нежненьким і смачним, переконайтеся в цьому самі з допомогою наших рецептів!

Рецепт конвертиків з листкового тіста


Інгредієнти:

  • зелені яблука - 4 шт.;

  • вода - 1 л;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • сік лимонний - 2 ст. ложки;

  • цукор коричневий - 1 ст.;

  • кориця перемелена - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • листкове тісто в упаковці - 500 р.


  • Приготування
    У велику миску наливаємо літр води, вичавлюємо сік лимона і кладемо порізані скибочками яблука, щоб вони не стали темними. Потім обережно зливаємо з фруктів всю рідину і викладаємо їх на сковороду з розігрітим вершковим маслом . Тушкуємо яблука протягом 2 хвилин, а потім кидаємо щіпку кориці і коричневий цукор. Крохмаль змішати з ложкою води, обережно виливаємо суміш в сковороду, ретельно перемішуємо і довариваем 1 хвилинку до загустіння.
    Далі знімаємо начинку з вогню і залишаємо остигати. Цим часом запалюємо поки духова шафа і прогріваємо його до 200 градусів. Листи листкового тесту розгортаємо, розрізаємо на 8 невеликих квадратів і в серединку кожного викладаємо яблука. Тепер загинаємо краю до центру і розкладаємо конвертики з листкового тіста на деко на невеликій відстані один від одного. Відправляємо на 25 хвилин у духовку, після чого подаємо до столу.

    Яблучні конвертики з листкового тіста


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 400 г;

  • масло вершкове - 400 г;

  • вода холодна - 1 ст.;

  • яблука - 5 шт.;

  • цукор - для начинки;

  • яйце - 1 шт.;

  • горілка - 10 крапель.


  • Приготування
    Висипаємо борошно на стіл гіркою, формуємо в ній поглиблення, вливаємо воду, додаємо яєчний жовток і горілку. Далі замішуємо тісто і ставимо його на півгодини в холодильник. Масло промиваємо під холодною водою і витираємо серветкою. Охолоджене тісто розгортаємо в тоненький блін. Холодне вершкове масло нарізаємо тоненькими шматочками і кладемо рівним шаром на поверхню тіста. Загортаємо краю з 4 сторін і защипуємо так, щоб масло виявилося всередині.
    Потім знову розкачуємо тісто, складаємо навпіл і прибираємо в холодильник на 25 хвилин. Після цього повторюємо процес 4 рази. Яблучка ріжемо скибочками, викладаємо в сковороду, підливаємо трохи води, сахарим за смаком і тушкуємо до м'якості. Готове листкове тісто розкачуємо, розрізаємо його на однакові невеликі квадратики, кладемо начинку і формуємо конвертики. Тепер перекладаємо їх на деко і запікаємо до рум'яного кольору в духовці.

    Солодкі конвертики з листкового тіста


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • маргарин - 300 г;

  • вода - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • цукрова пудра - для начинки;

  • цукор - за смаком;

  • яблука - для начинки.


  • Приготування
    Висипаємо борошно на обробну дошку, додаємо шматочки охолодженого маргарину і шаткуємо ножем до
    Конвертики з листкового тіста
    одержання однорідної крихти. Потім формуємо акуратну горочку, робимо в ній воронку, вливаємо туди воду, оцет і розбиваємо яйце. Вимішуємо тісто до гладкості і прибираємо хвилин на 40 в холодильник.
    Цим часом давайте поки займемося начинкою. Для цього зрізаємо у яблук шкірку, шаткуємо їх квадратиками, присипаємо цукром і перемеленої корицею за бажанням. Листкове тісто розкачуємо тоненько, розрізаємо на квадратики, викладаємо яблучну масу і защипуємо куточки, формуючи конвертик. Далі викладаємо їх на деко і присипаємо зверху цукровою пудрою. Випікаємо блюдо близько 25 хвилин до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Листкове тісто з сиром
    Листкове тісто з сиром
    Хочете здивувати близьких смачною домашньою випічкою? Тоді зробіть дивовижні булочки з листкового тіста з сиром. А наші цікаві та оригінальні рецепти
    Листкове тісто з повидлом
    Листкове тісто з повидлом
    Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
    Печиво з повидлом
    Печиво з повидлом
    Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
    Печиво з сиру «Конвертики»
    Печиво з сиру «Конвертики»
    Сирне печиво «Конвертики» - це дивовижне ласощі з дитинства, яке знайоме багатьом. Давайте розберемо кілька простих варіантів створення цього десерту
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити