Конвертики з листкового тіста - досить просте і доступне блюдо. А якщо при цьому ще купити вже готове тісто, то весь процес приготування випічки займе приблизно півгодини. Однак деякі господині, готові пожертвувати своїм часом, щоб отримати надзвичайно смачні і повітряні слойки власного виконання. Домашнє листкове тісто виходить найбільш нежненьким і смачним, переконайтеся в цьому самі з допомогою наших рецептів!
Рецепт конвертиків з листкового тіста
Інгредієнти: зелені яблука - 4 шт.; вода - 1 л; масло вершкове - 2 ст. ложки; сік лимонний - 2 ст. ложки; цукор коричневий - 1 ст.; кориця перемелена - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка; листкове тісто в упаковці - 500 р. Приготування У велику миску наливаємо літр води, вичавлюємо сік лимона і кладемо порізані скибочками яблука, щоб вони не стали темними. Потім обережно зливаємо з фруктів всю рідину і викладаємо їх на сковороду з розігрітим вершковим маслом . Тушкуємо яблука протягом 2 хвилин, а потім кидаємо щіпку кориці і коричневий цукор. Крохмаль змішати з ложкою води, обережно виливаємо суміш в сковороду, ретельно перемішуємо і довариваем 1 хвилинку до загустіння.
Далі знімаємо начинку з вогню і залишаємо остигати. Цим часом запалюємо поки духова шафа і прогріваємо його до 200 градусів. Листи листкового тесту розгортаємо, розрізаємо на 8 невеликих квадратів і в серединку кожного викладаємо яблука. Тепер загинаємо краю до центру і розкладаємо конвертики з листкового тіста на деко на невеликій відстані один від одного. Відправляємо на 25 хвилин у духовку, після чого подаємо до столу.
Яблучні конвертики з листкового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 400 г; масло вершкове - 400 г; вода холодна - 1 ст.; яблука - 5 шт.; цукор - для начинки; яйце - 1 шт.; горілка - 10 крапель. Приготування Висипаємо борошно на стіл гіркою, формуємо в ній поглиблення, вливаємо воду, додаємо яєчний жовток і горілку. Далі замішуємо тісто і ставимо його на півгодини в холодильник. Масло промиваємо під холодною водою і витираємо серветкою. Охолоджене тісто розгортаємо в тоненький блін. Холодне вершкове масло нарізаємо тоненькими шматочками і кладемо рівним шаром на поверхню тіста. Загортаємо краю з 4 сторін і защипуємо так, щоб масло виявилося всередині.
Потім знову розкачуємо тісто, складаємо навпіл і прибираємо в холодильник на 25 хвилин. Після цього повторюємо процес 4 рази. Яблучка ріжемо скибочками, викладаємо в сковороду, підливаємо трохи води, сахарим за смаком і тушкуємо до м'якості. Готове листкове тісто розкачуємо, розрізаємо його на однакові невеликі квадратики, кладемо начинку і формуємо конвертики. Тепер перекладаємо їх на деко і запікаємо до рум'яного кольору в духовці.
Солодкі конвертики з листкового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; маргарин - 300 г; вода - 1 ст.; яйце - 1 шт.; оцет - 1 ч. ложка; цукрова пудра - для начинки; цукор - за смаком; яблука - для начинки. Приготування Висипаємо борошно на обробну дошку, додаємо шматочки охолодженого маргарину і шаткуємо ножем до
одержання однорідної крихти. Потім формуємо акуратну горочку, робимо в ній воронку, вливаємо туди воду, оцет і розбиваємо яйце. Вимішуємо тісто до гладкості і прибираємо хвилин на 40 в холодильник.
Цим часом давайте поки займемося начинкою. Для цього зрізаємо у яблук шкірку, шаткуємо їх квадратиками, присипаємо цукром і перемеленої корицею за бажанням. Листкове тісто розкачуємо тоненько, розрізаємо на квадратики, викладаємо яблучну масу і защипуємо куточки, формуючи конвертик. Далі викладаємо їх на деко і присипаємо зверху цукровою пудрою. Випікаємо блюдо близько 25 хвилин до готовності.