«П'яна вишня» - рецепт

Як приготувати торт «П'яна вишня»?
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Для початку давайте розберемося в тому, як зробити вишню «п'яної». Видаляємо з ягід кісточки, залишивши з десяток цілими для прикраси. Розкладаємо окремо чищені вишні і з кісточками в 2 баночки, заливаємо коньяком так, щоб ягоди повністю покрилися. Щільно закриваємо кришкою і настоюють дві доби.
Як спекти бісквіт для торта «П'яна вишня»?

Духовку заздалегідь розігріваємо до 220 градусів. Просіваємо в миску всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач, соду, какао. Окремо злегка збиваємо яйця, додаємо до них рослинне масло і молоко, добре перемішуємо. Виливаємо все в суху суміш. Тісто має вийти густим, як в'язка каша.
Додаємо крутий окріп, швидко перемешиваеми виливаємо тісто у застелену пергаментом форму. Бісквіт випікаємо близько півтора годин при 190 градусах. Перевіряємо готовність зубочисткою - проткніть корж, якщо паличка залишається сухою, бісквіт готовий. Даємо йому трохи охолонути і виймаємо з форми.
Пекти корж краще ввечері, залишивши його охолоджуватися всю ніч. Робимо з повністю остиглого бісквіта «коробочку». Гострим ножем зрізаємо верхівку висотою близько півтора сантиметрів. Якщо бісквіт не вийшов ідеально рівним, «пагорби» і «пагорки» теж можна обрізати - вони підуть в начинку, а глазур приховає всі недоліки.
Виймаємо з коржа м'якуш, товщина стінок і дна повинна бути близько сантиметра. Витягнутий бісквіт розтираємо в крихту.
Замочену вишню без кісточок відкинемо на сито. Коньяк з-під неї змішаємо зі згущеним молоком, додаємо розм'якшене вершкове масло і збиваємо міксером. Додаємо какао, бісквітну крихту і вишню. Все обережно перемішуємо. Цією масою заповнюємо коробочку, закриваємо зрізаною верхівкою і трохи придавим.
Для глазурі розтоплюємо вершкове масло на водяній бані, послідовно додаємо цукрову пудру, коньяк з-під вишні, какао, крохмаль, щоразу перемішуючи до однорідності. Кладемо шматочки шоколадної плитки і розмішуємо до повного розчинення. Покриваємо глазур'ю торт з усіх боків, даємо трохи застигнути і прикрашаємо зверху «п'яними» вишеньками з кісточкою. Готовий торт повинен настоятися близько години. Потерпіть ще зовсім трохи і подавайте частування до столу!
Десерт «П'яна вишня» - рецепт
Інгредієнти:

Приготування
З вишні видаляємо кісточки. Дробимо не дуже дрібно горіхи, додаємо до ягід і заливаємо все вином так, щоб повністю покрило. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні хвилин 15-20. Зливаємо вино, а горіхи з вишнями розкладаємо по креманкам.
Сметану збиваємо з цукром і ваніліном, покриваємо вишню і відправляємо в холодильник, щоб вона застигла.
Варимо желе, остуджуємо і заливаємо поверх сметани. Можна прикрасити креманки будь-якими ягодами. Знову відправляємо десерт в холодильник до повного застигання. Ідеальне ласощі в літню спеку!
Рекомендуємо добрі рецепти

Вишня в шоколаді
Вишня в шоколаді - це дивовижно смачні шоколадні цукерки, які хочеться їсти знову і знову. Любите це ласощі? Тоді вам точно сподобається наша стаття.

Торт «Панчо» в домашніх умовах
Торт "Панчо" здобув популярність не так давно, всього якихось 10 років тому. Але це зовсім не означає, що він не смачний або складно готуватися,

Торт «Шоколад на окропі
Коли потрібно приготувати незвичайний, смачний і швидкий десерт, зверніть увагу на торт «Шоколад на окропі. Спекти його досить просто, оскільки торти

Торт «Мрія»
Мрія - це дуже незвичайні, а головне - смачні торти. Для початку ми розповімо вам про рецепт торта для адмірала, ну а потім опишемо варіант

Бісквіт з вишнею
Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як

Торт з вишнею
Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,