Вафельні коржі
Склад готових вафельних коржів простий і невигадливий, його можна прочитати на упаковці, а от з їх допомогою можна створювати справжні кулінарні шедеври. В залежності від того, чим промазати вафельні коржі, такі страви на швидку руку можна розділити на десерти та закуски. З деякими варіантами ми вас і познайомимо.
Вафельний торт з грибами і куркою
Інгредієнти:
коржі вафельні - 5 шт.;
сир твердий - 150 р.
Для начинки:
гриби (свіжі) - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
грудки курячі - 600 г;
вершки (жирність не менше 30%) - 1/2 ст.;
каррі - 1/4 ч. ложки;
мускатний горіх - 1 щіпка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу:
сметана - 2 ст. ложки;
майонез - 2 ст. ложки;
білок яєчний - 1 шт.
Приготування
Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору разом з дрібно покришеною цибулею. В кінці додаємо карі.
Окремо смажимо нарізані пластинками гриби. Приправляємо мускатним горіхом, вливаємо вершки і тушкуємо під закритою кришкою пару хвилин. З'єднуємо курку з грибами.
Для соусу змішуємо сметану з майонезом і додаємо збитий в піну білок. На дно форми для запікання викладаємо вафельний корж, просочуємо його соусом і зверху викладаємо начинку, знову корж - і все повторюємо. Зібраний торт зверху і з боків присипаємо тертим сиром і відправляємо запікатися в духовку буквально на 5 хвилин, поки сир не утворює золотисту скориночку.
Звичайно ж, чимось смачним і солодким. Будь-яким кремом (сметанним, масляним, сирних, шоколадних, заварним) або варенням, все - від розплавлених в мікрохвильовці ірисок до вареного згущеного молока можна пускати в хід.
Інгредієнти:
коржі вафельні - 2 шт.;
пудра цукрова - 500 г;
лимони - 4 шт.;
фініки (без кісточок) - 50 р;
цукати апельсинові - 50 г;
мигдаль - 200г;
ром - 2 ст. ложки.
Приготування
Цукрову пудру розтираємо з лимонним соком. Додаємо натерту цедру одного лимона, шматочки фініків, подрібнений мигдаль, цукати і ром. Змащуємо цією масою всі вафельні коржі, крім верхнього. Притискаємо тортик невеликим вантажем і залишаємо на ніч в холодильнику. Вранці, для краси, його можна покрити апельсинової або шоколадною помадкою.
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
борошно - 1 ст.;
сметана - 1 ст.;
масло вершкове - 50 г;
сік лимона - 1 ч. ложка;
цедра лимона (терта) - 1 /2 ч. ложки;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром не менше 5 хвилин, до пишної піни. Поступово вводимо просіяне борошно, додаємо сметану і цедру. Даємо тісту настоятися хвилин 15.
Спеціальну форму-вафельницю нагріваємо на невеликому вогні. Відкриваємо, ополоником точно по центру заливаємо порцію тіста, закриваємо і смажимо на плиті, півхвилинки з кожної сторони. Готові вафлі можна полити медом, варенням або кремом, прикрасити фруктами і подавати до столу.
Вафельний торт з грибами і куркою
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу:
Приготування
Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору разом з дрібно покришеною цибулею. В кінці додаємо карі.
Окремо смажимо нарізані пластинками гриби. Приправляємо мускатним горіхом, вливаємо вершки і тушкуємо під закритою кришкою пару хвилин. З'єднуємо курку з грибами.
Для соусу змішуємо сметану з майонезом і додаємо збитий в піну білок. На дно форми для запікання викладаємо вафельний корж, просочуємо його соусом і зверху викладаємо начинку, знову корж - і все повторюємо. Зібраний торт зверху і з боків присипаємо тертим сиром і відправляємо запікатися в духовку буквально на 5 хвилин, поки сир не утворює золотисту скориночку.
Чим ще можна просочити вафельні коржі?
Звичайно ж, чимось смачним і солодким. Будь-яким кремом (сметанним, масляним, сирних, шоколадних, заварним) або варенням, все - від розплавлених в мікрохвильовці ірисок до вареного згущеного молока можна пускати в хід.
Інгредієнти:
Приготування
Цукрову пудру розтираємо з лимонним соком. Додаємо натерту цедру одного лимона, шматочки фініків, подрібнений мигдаль, цукати і ром. Змащуємо цією масою всі вафельні коржі, крім верхнього. Притискаємо тортик невеликим вантажем і залишаємо на ніч в холодильнику. Вранці, для краси, його можна покрити апельсинової або шоколадною помадкою.
Як зробити вафельні коржі в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром не менше 5 хвилин, до пишної піни. Поступово вводимо просіяне борошно, додаємо сметану і цедру. Даємо тісту настоятися хвилин 15.
Спеціальну форму-вафельницю нагріваємо на невеликому вогні. Відкриваємо, ополоником точно по центру заливаємо порцію тіста, закриваємо і смажимо на плиті, півхвилинки з кожної сторони. Готові вафлі можна полити медом, варенням або кремом, прикрасити фруктами і подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закусочні торти
Закусочний торт - це чудове святкове блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який стіл. І сьогодні ми розглянемо декілька популярних рецептів створення
Домашні вафлі - рецепт
Домашні вафлі - ностальгічне блюдо, здатне повернути кожного з нас у дитинство, в якому вафельні трубочки зі згущеним молоком займали почесне місце
Торт з готових коржів
Торт з готових коржів - це відмінне рішення, якщо терміново нагрянули гості, і немає часу готувати щось істотне. Здивуйте їх, приготувавши смачний
Вафельний торт зі згущеним молоком
Вафельний торт - це простий в приготуванні, але дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми розповімо, як його зробити
Торт з коржів зі згущеним молоком
Торт з готових коржів зі згущеним молоком можна приготувати досить швидко і просто, якщо раптом до вас несподівано нагрянули гості. Давайте розберемо
Вафельні трубочки зі згущеним молоком
Смаки дитинства ніколи не забути. До них відноситься багато вкуснятин, в тому числі вафельні трубочки. Цей десерт готується в вафельницах, а