Склад готових вафельних коржів простий і невигадливий, його можна прочитати на упаковці, а от з їх допомогою можна створювати справжні кулінарні шедеври. В залежності від того, чим промазати вафельні коржі, такі страви на швидку руку можна розділити на десерти та закуски. З деякими варіантами ми вас і познайомимо.
Вафельний торт з грибами і куркою Інгредієнти: коржі вафельні - 5 шт.; сир твердий - 150 р. Для начинки:
гриби (свіжі) - 400 г; цибуля - 2 шт.; грудки курячі - 600 г; вершки (жирність не менше 30%) - 1/2 ст.; каррі - 1/4 ч. ложки; мускатний горіх - 1 щіпка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
сметана - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; білок яєчний - 1 шт. Приготування Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору разом з дрібно покришеною цибулею. В кінці додаємо карі.
Окремо смажимо нарізані пластинками гриби. Приправляємо мускатним горіхом, вливаємо вершки і тушкуємо під закритою кришкою пару хвилин. З'єднуємо курку з грибами.
Для соусу змішуємо сметану з майонезом і додаємо збитий в піну білок. На дно форми для запікання викладаємо вафельний корж, просочуємо його соусом і зверху викладаємо начинку, знову корж - і все повторюємо. Зібраний торт зверху і з боків присипаємо тертим сиром і відправляємо запікатися в духовку буквально на 5 хвилин, поки сир не утворює золотисту скориночку.
Чим ще можна просочити вафельні коржі?
Звичайно ж, чимось смачним і солодким. Будь-яким кремом (сметанним, масляним, сирних, шоколадних, заварним) або варенням, все - від розплавлених в мікрохвильовці ірисок до вареного згущеного молока можна пускати в хід.
Інгредієнти: коржі вафельні - 2 шт.; пудра цукрова - 500 г; лимони - 4 шт.; фініки (без кісточок) - 50 р; цукати апельсинові - 50 г; мигдаль - 200г; ром - 2 ст. ложки. Приготування Цукрову пудру розтираємо з лимонним соком. Додаємо натерту цедру одного лимона, шматочки фініків, подрібнений мигдаль, цукати і ром. Змащуємо цією масою всі вафельні коржі, крім верхнього. Притискаємо тортик невеликим вантажем і залишаємо на ніч в холодильнику. Вранці, для краси, його можна покрити апельсинової або шоколадною помадкою.
Як зробити вафельні коржі в домашніх умовах?
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст.; сметана - 1 ст.; масло вершкове - 50 г; сік лимона - 1 ч. ложка; цедра лимона (терта) - 1 /2 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Яйця збиваємо з цукром не менше 5 хвилин, до пишної піни. Поступово вводимо просіяне борошно, додаємо сметану і цедру. Даємо тісту настоятися хвилин 15.
Спеціальну форму-вафельницю нагріваємо на невеликому вогні. Відкриваємо, ополоником точно по центру заливаємо порцію тіста, закриваємо і смажимо на плиті, півхвилинки з кожної сторони. Готові вафлі можна полити медом, варенням або кремом, прикрасити фруктами і подавати до столу.