» » Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста
Домашні булочки з маком під силу спекти кожному кулінару, якщо озброїтися хорошим рецептом і деякими базовими знаннями для приготування ідеального тесту і підготовки начинки. Приготовані страви сподобаються всім ласунам, навіть тим, хто не дуже любить випечені вироби.

Як приготувати булочки з маком?


Щоб приготувати смачне частування, потрібно визначити, який тісто для булочок з маком підійде ідеально. Вибір основи для подібного ласощі дуже різноманітний, кожен знайде рецепт по душі.

  • Спекти здобні булочки з маком краще з дріжджового тіста, в якому багато яєць, якісне вершкове масло і жирне молоко. Дріжджі для такої основи вибирають живі.

  • Листкове частування готується простіше будь-якого, адже тісто застосовують покупне. Щоб булочки вийшли пишними і більш розсипчастими використовують дріжджову заготовку.

  • З кефіру тесту солодкі булочки з маком вийдуть менш пишними, але смачними і на довго залишаться свіжими і м'якими.

  • Пісне тісто майже не відрізняється за смаком від здобного, але важливим мінусом є мінімальний термін його зберігання, тому не варто піч багато виробів.


  • Як зробити начинку з маку для булочок?

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Начинка з маку для булочок потребує окремої уваги, бо на її приготування треба приділити час. Є кілька способів запарювання насіння. Спершу мак промивають, для цього поміщають його в полотняний конверт, заливають водою і миють.

  • Мак заливають окропом, варять під кришкою 10 хвилин, воду зливають. Повторюють процедуру 3 рази, заливають молоком (1 ст. маку на 1 ст. молока). Томят насіння в молоці 5 хвилин, проціджують через сито, подрібнюють.

  • Можна мак залити окропом і залишити під кришкою на годину, потім прокрутити з цукром через м'ясорубку.

  • Півкілограма мак промити, запарити і подрібнити. Розтопити в сотейнику 100 г масла і всипати 150 г цукру. Томити до розчинення піску, ввести 1 яйце, перемішати і викласти мак. Ретельно перемішати, охолодити перед застосуванням.


  • Булочки з маком з дріжджового тіста - рецепт


    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Кращі булочки з маком з дріжджового тіста потрібно готувати опарним методом і з додаванням великої кількості здоби: яєць, жирного молока і вершкового масла. Процес виготовлення смачного ласощі не швидкий, але красиве оформлення і відмінний смак з лишком окупають всі витрати часу та бюджету.
    Інгредієнти:

  • молоко – 1 ст.;

  • живі дріжджі – 50 г;

  • цукор – 1 ст. л.


  • Здоба:

  • молоко – 1 ст.;

  • цукор – 150 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • м'яке масло – 150 г;

  • борошно – 500-700 г;

  • ванілін;

  • солодка макова начинка – 250 г;

  • жовток – 1 шт.


  • Приготування

  • Розпустити дріжджі в склянці теплого молока з цукром, залишити на 10 хвилин.

  • Змішати масло з молоком, яйцями і цукром, ввести опару і ванілін.

  • Всипати борошно, замісити м'яке тісто. Залишити для вистоювання, тричі обминаючи.

  • Розкачати тісто в прямокутний пласт, розподілити мак.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Скласти конвертом, спершу однією третиною пласта накрити.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Накрити другим краєм. Розкачати.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Розрізати на смужки по 2 див.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Кожну смужку скрутити спіраллю.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Скріпити краю, викласти на деко. Залишити для вистоювання на 20 хвилин.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Змастити жовтком, посипати маком. Випікати 25 хвилин при 200 градусах.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста


    Булочки з маком з листкового тіста

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Просто і без клопоту готуються листкові булочки з маком, якщо в наявності є дріжджова заготовка. Заздалегідь можна приготувати макову начинку, замочивши насіння в окропі, потім змішати з цукровим піском, застосовувати наповнення потрібно повністю охолодженим. З 1 кілограма тіста вийде більше 20 булочок.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 кг;

  • солодка макова начинка – 1 ст.;

  • вершкове масло – 70 г;

  • жовток – 1 шт.


  • Приготування

  • Розкачати трохи пласт тіста.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Змастити вершковим маслом, розподілити мак.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Згорнути рулетом.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Розрізати на сегменти, товщиною від 2 до 5 див.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Змастити жовтком, викласти на деко. Випікати булочки з маком 20 хвилин при 190.


  • Булочки з маком і корицею

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Смачні булочки з маком можна готувати різними способами, застосовуючи насіння в якості начинки або доповнення здобного тіста. Добре наповнення поєднується з корицею, ця спеція додасть оригінального аромату. Тісто краще зробити здобне опарним методом, вимішувати не сильно, щоб основа вийшла пишною і пористої.
    Інгредієнти:

  • здобне тісто – 1 кг;

  • мак – 1 ст.;

  • окріп – 2 ст.;

  • цукор – 1/2 ст.;

  • кориця – 1 ст. л.;

  • жовток – 1 шт.


  • Приготування

  • Тісто має тричі підійти, обминають його руками, змащеними олією.

  • Мак запарити на годину в окропі, воду злити, змішати насіння з цукром, прокрутити через м'ясорубку, додати корицю.

  • Розділити тісто на частини, розкачати в корж, викласти по ложці начинки, скріпити краю.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Сформувати круглу заготовку, викласти на деко, залишити на 20 хвилин.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Змастити жовтком, випікати булочки з корицею та маком 25 хвилин при 180.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста


    Булочки з маком і родзинками

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Спекти булочки з маком в духовці можна по експрес-рецептом дріжджового тіста. Готується основа з кислого молока, на сухих дріжджах з розпушувачем. Не потрібно чекати багаторазової расстойки, однієї години вистачить, щоб тісто збільшилося вдвічі. Родзинки додасть солодощі, бо в начинку цукру потрібно покласти вдвічі менше звичного.


    Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;

  • м'яке масло – 100 г;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • цукор – 100 г;

  • борошно – 400-600 г;

  • кисле молоко – 05 л;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • макова начинка – 1 ст.;

  • родзинки – 2 жмені;

  • жовток.


  • Приготування

  • У теплому молоці розвести дріжджі і ложку цукру.

  • Окремо змішати масло з цукром, яйцями. Додати молоко з дріжджами.

  • Кинути розпушувач, вимішувати м'яке тісто підсипаючи борошно.

  • Залишити в теплі на 1-15 години.

  • Розкачати тісто, розподілити начинку і розпарений ізюм.

  • Згорнути рулетом, розрізати на сегменти 5 див. Залишити на 20 хвилин.

  • Змастити жовтком, випікати булочки з родзинками і маком 25-30 хвилин.


  • Булочки з маком в шоколадній глазурі

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Дуже незвичайними виходять булочки з маком в шоколадній глазурі. Цей рецепт сподобається кожному домашньому кондитеру, завдяки своїй простоті виконання і недорогого складу. Ласощі готується з дріжджового опарного тесту, в результаті виходить дуже м'яким, з брунатною хрусткою скоринкою.
    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • тепла вода – 1 ст.;

  • сухі дріжджі – 5 г;

  • цукор – 75 г;

  • м'яке масло – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • ванілін.


  • Начинка:

  • мак -100 г;

  • цукор і подрібнені горіхи – 50 г;

  • яйце – 1 шт.


  • Глазур:

  • цукор – 100 г;

  • вода – 35 мл;

  • какао – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Залити мак окропом, проварити 5 хвилин, процідити через сито, змішати з яйцем, цукром, горіхами.

  • У воді розчинити дріжджі, всипати половину борошна, перемішати, залишити на 50 хвилин.

  • В опару кинути цукор, масло, яйце, ваніль, перемішати.

  • Вводити борошно, замішуючи щільне тісто. Залишити на 2 години в теплі.

  • Розкачати з тіста прямокутник, змастити олією, викласти начинку.

  • Згорнути рулетом, розрізати на 2-3 сегменти див.

  • Викласти на деко, залишити на 10 хвилин.

  • Змастити яйцем, випікати 25 хвилин при 180.

  • Зробити глазур для булочок з маком: зварити сироп з води і цукру, охолодити, змішати з какао.

  • Занурити в сироп кожну булочку.



  • Булочки з маком на кефірі

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Смачні і пишні булочки з маком без дріжджів виходять дуже апетитними, рум'яними і м'якими. Гідне перевага подібного роду випічки – це тривалість їх зберігання, вони не черствіють на наступний день. Начинку можна впевнено доповнювати корицею, родзинками, горіхами, кефір рівноцінно замінюється йогуртом або сметаною.
    Інгредієнти:

  • цукор – 100 г;

  • сіль – щіпка;

  • розпушувач;

  • кефір – 2 ст.;

  • борошно – 600-700 г;

  • макова начинка – 200 г;

  • жовток.


  • Приготування

  • Змішати кефір, сіль, цукор, ввести муку з розпушувачем, замішуючи м'яке тісто. Залишити на 15 хвилин.

  • Розкачати в тонкий пласт, викласти начинку, згорнути рулетом.

  • Розрізати на порційні булки, викласти на деко.

  • Змастити жовтком, випікати 30-35 хвилин при 180.


  • Здобні булочки з маком і цукром - рецепт

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    По-новому можна приготувати знамениті «плюшки Московські» - спекти булочки з маком і з цукром. Оригінальне ласощі оцінять усі ласуни, а кухареві сподобається доступність рецепта. Реалізувати ідею можливо з базовими знаннями роботи з дріжджовим тістом, його можна зробити самому або купити в кондитерському відділі супермаркету.
    Інгредієнти:

  • здобне тісто – 1 кг;

  • цукор – 1 ст.;

  • макова начинка не солодка – 1 ст.;

  • жовток.


  • Приготування

  • Готове тісто розділити на рівні порції, вагою приблизно 50-60 г, розкотити в пласт.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Розподілити по 1 ст. ложці цукру, потім по 2 ч. ложці маку. Згорнути рулетом.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Скласти навпіл, швом всередину.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Зробити надріз, не дорізуючи до краю 2 див.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Розгорнути краю, формуючи «сердечка».

  • Змастити жовтком, залишити на 20 хвилин.

  • Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

  • Випікати при 180 до золотистого кольору.


  • Пісні булочки з маком

    Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста

    Допоможе спекти смачні булочки з маком рецепт, описаний далі. Таким ласощами можна побалувати рідних в період продуктового стриманості – під час посту. Солодкі і пишні вироби мають тільки один недолік – вони не зберігаються довго, на наступний день вироби стануть вельми непривабливими.
    Інгредієнти:

  • дріжджі сухі – 15 ч. л.;

  • цукор – 1 ст. л.;

  • сіль – щіпка;

  • вода – 180 г;

  • газована вода – 150 г;

  • рослинна олія – 4 ст. л.;

  • борошно – 600 г;

  • солодка макова начинка – 500 р.


  • Приготування

  • У борошно додати дріжджі, цукор і сіль.

  • Підігріти 2 види води.

  • Влити в борошняну суміш воду і масло, замісити м'яке тісто, залишити на годину.

  • Тісто розкачати в пласт, змастити маковою начинкою, згорнути рулетом.

  • Порційно порізати, викласти на деко, залишити на 20 хвилин.

  • Випікати до золотистого кольору при 190.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:31
    Переглядів: 8