Булочки з маком - рецепти зі здобного дріжджового, листкового і пісного тіста
Домашні булочки з маком під силу спекти кожному кулінару, якщо озброїтися хорошим рецептом і деякими базовими знаннями для приготування ідеального тіста і підготовки начинки. Приготовані страви сподобаються всім ласунам, навіть тим, хто не дуже любить випечені вироби.
Щоб приготувати смачне частування, потрібно визначити, яке тісто для булочок з маком підійде ідеально. Вибір основи для подібних ласощів дуже різноманітний, кожен знайде рецепт по душі.
Спекти здобні булочки з маком краще з дріжджового тіста, в якому багато яєць, якісне вершкове масло і жирне молоко. Дріжджі для такої основи вибирають живі.
Листкове частування готується простіше будь-якого, адже тісто застосовують покупне. Щоб булочки вийшли пишними і більш розсипчастими використовують дріжджову заготовку.
З кефірного тіста солодкі булочки з маком вийдуть менш пишними, але смачними і на довго залишаться свіжими і м'якими.
Пісне тісто майже не відрізняється за смаком від здобного, але важливим мінусом є мінімальний термін його зберігання, тому не варто випікати багато виробів.
Начинка з маку для булочок потребує окремої уваги, бо на її приготування треба приділити час. Є кілька способів запарювання насіння. Спершу мак промивають, для цього поміщають його в полотняний конверт, заливають водою і миють.
Мак заливають окропом, варять під кришкою 10 хвилин, воду зливають. Повторюють процедуру 3 рази, заливають молоком (1 ст. маку на 1 ст. молока). Мліють насіння в молоці 5 хвилин, проціджують через сито, подрібнюють.
Можна мак залити окропом і залишити під кришкою на годину, потім прокрутити з цукром через м'ясорубку.
Півкілограма маку промити, запарити і подрібнити. Розтопити в черпаку 100 г масла і всипати 150 г цукру. Томити до розчинення піску, вбити 1 яйце, перемішати і викласти мак. Ретельно перемішати, охолодити перед застосуванням.
Кращі булочки з маком з дріжджового тіста потрібно готувати опарним методом і з додаванням великої кількості здоби: яєць, жирного молока і вершкового масла. Процес виготовлення смачних булочок не швидкий, але красиве оформлення і відмінний смак з лишком окупають всі витрати часу та бюджету.
Інгредієнти:
молоко – 1 ст.;
живі дріжджі – 50 г;
цукор – 1 ст. л.
Здоба:
молоко – 1 ст.;
цукор – 150 г;
яйця – 4 шт.;
м'яке масло – 150 г;
борошно – 500-700 г;
ванілін;
солодка макова начинка – 250 г;
жовток – 1 шт.
Приготування
Розчинити дріжджі в склянці теплого молока з цукром, залишити на 10 хвилин.
Змішати масло з молоком, яйцями і цукром, ввести опару і ванілін.
Всипати борошно, замісити м'яке тісто. Залишити для вистоювання, тричі обминаючи.
Розкачати тісто в прямокутний пласт, розподілити мак.
Скласти конвертом, спершу однією третиною пласта накрити.
Накрити другим краєм. Розкачати.
Розрізати на смужки по 2 см.
Кожну смужку скрутити спіраллю.
Скріпити краї, викласти на деко. Залишити для вистоювання на 20 хвилин.
Змастити жовтком, посипати маком. Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
Просто і без клопоту готуються листкові булочки з маком, якщо в наявності є дріжджова заготовка. Заздалегідь можна приготувати макову начинку, замочивши насіння в окропі, потім змішати з цукровим піском, застосовувати наповнення потрібно повністю охолодженим. З 1 кілограма тіста вийде більше 20 булочок.
Інгредієнти:
листкове тісто – 1 кг;
солодка макова начинка – 1 ст.;
вершкове масло – 70 г;
жовток – 1 шт.
Приготування
Розкачати трохи пласт тіста.
Змастити вершковим маслом, розподілити мак.
Згорнути рулетом.
Розрізати на сегменти, товщиною від 2 до 5 см.
Змастити жовтком, викласти на деко. Випікати булочки з маком 20 хвилин при температурі 190.
Смачні булочки з маком можна готувати різними способами, застосовуючи насіння в якості начинки або доповнення здобного тіста. Добре наповнення поєднується з корицею, ця спеція додасть оригінального аромату. Тісто краще зробити здобне опарним методом, вимішувати не сильно, щоб основа вийшла пишною і пористою.
Інгредієнти:
здобне тісто – 1 кг;
мак – 1 ст.;
окріп – 2 ст.;
цукор – 1/2 ст.;
кориця – 1 ст. л.;
жовток – 1 шт.
Приготування
Тісто має тричі підійти, обминають його руками, змащеними олією.
Мак запарити на годину в окропі, воду злити, змішати насіння з цукром, прокрутити через м'ясорубку, додати корицю.
Розділити тісто на частини, розкачати в корж, викласти по ложці начинки, скріпити краї.
Сформувати круглу заготовку, викласти на деко, залишити на 20 хвилин.
Змастити жовтком, випікати булочки з корицею та маком 25 хвилин при температурі 180.
Спекти булочки з маком в духовці можна за експрес-рецептом дріжджового тіста. Готується основа з кислого молока, на сухих дріжджах з розпушувачем. Не потрібно чекати багаторазового підходу тіста, однієї години вистачить, щоб тісто збільшилося вдвічі. Родзинки додадуть солодкості, бо в начинку цукру потрібно покласти вдвічі менше звичного.
Інгредієнти:
яйця – 4 шт.;
м'яке масло – 100 г;
сухі дріжджі – 10 г;
цукор – 100 г;
борошно – 400-600 г;
кисле молоко – 05 л;
розпушувач – 1 ч. л.;
макова начинка.;
родзинки – 2 жмені;
жовток.
Приготування
У теплому молоці розвести дріжджі і ложку цукру.
Окремо змішати масло з цукром, яйцями. Додати молоко з дріжджами.
Кинути розпушувач, вимішувати м'яке тісто підсипаючи борошно.
Залишити в теплі на 1-1,5 години.
Розкачати тісто, розподілити начинку і розпарений ізюм.
Згорнути рулетом, розрізати на сегменти 5 см. Залишити на 20 хвилин.
Змастити жовтком, випікати булочки з родзинками і маком 25-30 хвилин.
Дуже незвичайними виходять булочки з маком в шоколадній глазурі. Цей рецепт сподобається кожному домашньому кондитеру, завдяки своїй простоті виконання і недорогого складу. Ласощі готується з дріжджового опарного тіста, в результаті виходить дуже м'яким, з брунатною хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
тепла вода – 1 ст.;
сухі дріжджі – 5 г;
цукор – 75 г;
м'яке масло – 100 г;
яйце – 1 шт.;
ванілін.
Начинка:
мак -100 г;
цукор і подрібнені горіхи – 50 г;
яйце – 1 шт.
Глазур:
цукор – 100 г;
вода – 35 мл;
какао – 1 ст. л.
Приготування
Залити мак окропом, проварити 5 хвилин, процідити через сито, змішати з яйцем, цукром, горіхами.
У воді розчинити дріжджі, всипати половину борошна, перемішати, залишити на 50 хвилин.
В опару кинути цукор, масло, яйце, ваніль, перемішати.
Вводити борошно, замішуючи щільне тісто. Залишити на 2 години в теплі.
Розкачати з тіста прямокутник, змастити олією, викласти начинку.
Згорнути рулетом, розрізати на 2-3 см. сегменти.
Викласти на деко, залишити на 10 хвилин.
Змастити яйцем, випікати 25 хвилин при 180 градусів.
Зробити глазур для булочок з маком: зварити сироп з води і цукру, охолодити, змішати з какао.
Занурити в сироп кожну булочку.
Смачні і пишні булочки з маком без дріжджів виходять дуже апетитними, рум'яними і м'якими. Гідна перевага подібного роду випічки – це тривалість їх зберігання, вони не черствіють на наступний день. Начинку можна впевнено доповнювати корицею, родзинками, горіхами, кефір рівноцінно замінюється йогуртом або сметаною.
Інгредієнти:
цукор – 100 г;
сіль – щіпка;
розпушувач;
кефір – 2 ст.;
борошно – 600-700 г;
макова начинка – 200 г;
жовток.
Приготування
Змішати кефір, сіль, цукор, ввести муку з розпушувачем, замішуючи м'яке тісто. Залишити на 15 хвилин.
Розкачати в тонкий пласт, викласти начинку, згорнути рулетом.
Розрізати на порційні булки, викласти на деко.
Змастити жовтком, випікати 30-35 хвилин при температурі 180.
По-новому можна приготувати знамениті «плюшки» - спекти булочки з маком і з цукром. Оригінальні ласощі оцінять усі ласуни, а кухареві сподобається доступність рецепта. Реалізувати ідею можливо з базовими знаннями роботи з дріжджовим тістом, його можна зробити самому або купити в кондитерському відділі супермаркету.
Інгредієнти:
здобне тісто – 1 кг;
цукор – 1 ст.;
макова начинка не солодка – 1 ст.;
жовток.
Приготування
Готове тісто розділити на рівні порції, вагою приблизно 50-60 г, розкотити в пласт.
Розподілити по 1 ст. ложці цукру, потім по 2 ч. ложці маку. Згорнути рулетом.
Скласти навпіл, швом всередину.
Зробити надріз, не дорізуючи до краю 2 см.
Розгорнути краї, формуючи «сердечка».
Змастити жовтком, залишити на 20 хвилин.
Випікати при температурі 180 до золотистого кольору.
Допоможе спекти смачні булочки з маком рецепт, описаний далі. Такими ласощами можна побалувати рідних в період продуктивної стриманості – під час посту. Солодкі і пишні вироби мають тільки один недолік – вони не зберігаються довго, на наступний день вироби стануть вельми непривабливими.
Інгредієнти:
дріжджі сухі – 15 ч. л.;
цукор – 1 ст. л.;
сіль – щіпка;
вода – 180 г;
газована вода – 150 г;
рослинна олія – 4 ст. л.;
борошно – 600 г;
солодка макова начинка – 500 р.
Приготування
У борошно додати дріжджі, цукор і сіль.
Підігріти воду.
Влити в борошняну суміш воду і масло, замісити м'яке тісто, залишити на годину.
Тісто розкачати в пласт, змастити маковою начинкою, згорнути рулетом.
Порційно порізати, викласти на деко, залишити на 20 хвилин.
Випікати до золотистого кольору при температурі 190.
Як приготувати булочки з маком?
Щоб приготувати смачне частування, потрібно визначити, яке тісто для булочок з маком підійде ідеально. Вибір основи для подібних ласощів дуже різноманітний, кожен знайде рецепт по душі.
Як зробити начинку з маку для булочок?
Начинка з маку для булочок потребує окремої уваги, бо на її приготування треба приділити час. Є кілька способів запарювання насіння. Спершу мак промивають, для цього поміщають його в полотняний конверт, заливають водою і миють.
Булочки з маком з дріжджового тіста - рецепт
Кращі булочки з маком з дріжджового тіста потрібно готувати опарним методом і з додаванням великої кількості здоби: яєць, жирного молока і вершкового масла. Процес виготовлення смачних булочок не швидкий, але красиве оформлення і відмінний смак з лишком окупають всі витрати часу та бюджету.
Інгредієнти:
Здоба:
Приготування
Булочки з маком з листкового тіста
Просто і без клопоту готуються листкові булочки з маком, якщо в наявності є дріжджова заготовка. Заздалегідь можна приготувати макову начинку, замочивши насіння в окропі, потім змішати з цукровим піском, застосовувати наповнення потрібно повністю охолодженим. З 1 кілограма тіста вийде більше 20 булочок.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з маком і корицею
Смачні булочки з маком можна готувати різними способами, застосовуючи насіння в якості начинки або доповнення здобного тіста. Добре наповнення поєднується з корицею, ця спеція додасть оригінального аромату. Тісто краще зробити здобне опарним методом, вимішувати не сильно, щоб основа вийшла пишною і пористою.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з маком і родзинками
Спекти булочки з маком в духовці можна за експрес-рецептом дріжджового тіста. Готується основа з кислого молока, на сухих дріжджах з розпушувачем. Не потрібно чекати багаторазового підходу тіста, однієї години вистачить, щоб тісто збільшилося вдвічі. Родзинки додадуть солодкості, бо в начинку цукру потрібно покласти вдвічі менше звичного.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з маком в шоколадній глазурі
Дуже незвичайними виходять булочки з маком в шоколадній глазурі. Цей рецепт сподобається кожному домашньому кондитеру, завдяки своїй простоті виконання і недорогого складу. Ласощі готується з дріжджового опарного тіста, в результаті виходить дуже м'яким, з брунатною хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
Начинка:
Глазур:
Приготування
Булочки з маком на кефірі
Смачні і пишні булочки з маком без дріжджів виходять дуже апетитними, рум'яними і м'якими. Гідна перевага подібного роду випічки – це тривалість їх зберігання, вони не черствіють на наступний день. Начинку можна впевнено доповнювати корицею, родзинками, горіхами, кефір рівноцінно замінюється йогуртом або сметаною.
Інгредієнти:
Приготування
Здобні булочки з маком і цукром - рецепт
По-новому можна приготувати знамениті «плюшки» - спекти булочки з маком і з цукром. Оригінальні ласощі оцінять усі ласуни, а кухареві сподобається доступність рецепта. Реалізувати ідею можливо з базовими знаннями роботи з дріжджовим тістом, його можна зробити самому або купити в кондитерському відділі супермаркету.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні булочки з маком
Допоможе спекти смачні булочки з маком рецепт, описаний далі. Такими ласощами можна побалувати рідних в період продуктивної стриманості – під час посту. Солодкі і пишні вироби мають тільки один недолік – вони не зберігаються довго, на наступний день вироби стануть вельми непривабливими.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста
Булочки з повидлом – відмінне ласощі, з рецептами з різного тіста впорається кожен кухар. Застосувавши вдалі техніки формування випічки можна творити

Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
Булочки з варенням, приготовлені в домашніх умовах, виходять смачніші, пишніше і ароматні тих, що пропонують на торгових прилавках. Застосовувати

Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі
Плюшки – рецепт домашньої випічки, яку легко приготувати своїми руками завжди з доступних і простих продуктів. Кожна хазяйка зможе підібрати для себе

Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як

Булочки з маком - рецепт
Думаю, кожен з нас хоч раз у житті пробував смачні, ароматні булочки з маком. Хочете приготувати їх вдома і пригостити своїх улюблених домочадців

Булочки на кефірі
Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.