Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста
Найбільш улюблена і популярна домашня випічка – булочки з повидлом. Застосувавши перевірений рецепт, можна творити абсолютно незвичайні частування, просто міняючи форму виробів. Варіантів здобних, прісних чи листкових частувань багато, потрібно вибрати відповідний для гаманця і умінь кулінара.
Смачні булочки з повидлом перетворять навіть саме нудне чаювання, готувати їх одне задоволення, якщо під рукою є відповідна консервація і вдалий рецепт тіста.
Найкраще тісто на булочки з повидлом вважається здобне дріжджове, ідеально підійде варіант для пасок – випічка з нього виходить пишною, пористої і довго не черствіє.
З листкового тіста готують відмінні частування, в даному варіанті можна купити дріжджову заморозку і красиво оформити вироби: конвертом, рогаликом.
З кефіру тіста виходять менш пишні, але дуже пористі, смачні і солодкі булочки з повидлом, готувати таку основу можна з дріжджами або з содою.
Повидло застосовують густе, яке в процесі випікання не «втече» з оболонки.
Можна використовувати варення з цілими шматочками, сироп в даному варіанті не використовується, їм можна покрити готові булочки для апетитного блиску на поверхні.
Самі смачні здобні булочки з повидлом краще готувати з опарного тесту з якісними продуктами, жирність масла не повинна бути менше 82%, а молока не нижче 32%. Процес створення ласощі не швидкий, можливо, доведеться витратити півдня, але результат вартий зусиль і сподівань – чудово пишні, ароматні пиріжки порадують всіх домочадців.
Інгредієнти:
повидло – 400 р.
Опара:
молоко – 1 ст.;
свіжі дріжджі – 25 г;
цукор – 1 ч. л
Тісто:
молоко – 2 ст.;
цукор – 1 ст.;
масло – 100 г;
ванілін – 5 г;
яйця – 3 шт.;
жовток – 2 шт.;
борошно – 700-900 р.
Приготування
З'єднати продукти для опари, залишити в теплі на 15 хвилин.
Змішати всі інгредієнти для тіста (крім борошна).
Влити опару, перемішати.
Всипаючи борошно, замішувати м'яке тісто.
Накрити рушником, залишити в теплі для потрійний расстойки, обминаючи кожен раз.
Розділити тісто на невеликі порції, розкачати коржі, з двох країв зробити надрізи.
У центр викласти ложку начинки, простягнути один надріз в інший і скласти внапуск, скріпивши краю.
Залишити заготовки на 15 хвилинну расстойку, змастити жовтком, випікати 30 хвилин при 180.
Найпростіший спосіб зробити частування до сніданку – спекти листкові булочки з повидлом. Випічка готується дуже швидко, заготівлю потрібно розморозити, розділити на порції і сформовать невеликі вироби, підключивши фантазію. Варення можна застосувати будь-яку, але краще взяти густе з шматочками фруктів. Традиційно таку випічку посипають цукровою пудрою, для цього потрібно дочекатися поки булочки охолонуть.
Інгредієнти:
тісто – 1 кг;
повидло – 300 г;
цукрова пудра;
жовток.
Приготування
Тісто розморозити, розрізати на смужки 10:15.
З двох країв зробити надрізи «ялинкою» по всій довжині.
У центрі заготовки розподілити повидло.
Складати надрізи кіскою внапуск.
Змастити жовтком, випікати 25-30 хвилин при 190.
Остиглі булочки з повидлом посипати пудрою.
Спекти булочки з повидлом без дріжджів, застосувавши в якості основи кефір, зовсім не важко, важливо, щоб останній був дуже кислим або навіть кислим, вважається що в ньому більше «підйомної сили». Формувати такі ласощі можна найпростішим способом, як пиріжки, і надати їм круглу форму, краще робити невеликі вироби, щоб добре пропеклися.
Інгредієнти:
кефір – 400 мл;
сода – 1 ч. л.;
цукор – 1/2 ст.;
сіль – 1/2 ч. л.;
рослинне масло – 100 мл;
борошно – 4 ст.;
густе повидло – 250 р.
Приготування
З'єднати кефір і соду, залишити на 5 хвилин для реакції.
Ввести залишилися інгредієнти, замішуючи щільне, не липке тісто.
Розділити на порції, розкачати коржики, розподілити по ложці повидла.
Скріпити краю, надати круглу форму.
Викласти на промаслений лист, випікати булочки з повидлом 25 хвилин при 180.
Красиві булочки з повидлом в духовці можна по-різному оформляти, використовуючи фантазію і деякі вміння. Посипкою часто служить цукрова пудра, але іноді кулінари застосовують більш цікаві варіанти: кунжут, цукор з корицею або, як в даному випадку, мак, останній ще додають в тест, смак у таких страв стає простий незвичайним.
Інгредієнти:
молоко – 500 г _ 50 мл для змащування булок;
сухі дріжджі – 10 г;
яйця – 3 шт.;
масло – 100 г;
ванілін;
цукор – 1 ст.;
борошно – 600-800 г;
мак – 1/2 ст. + для посипання;
жовток – 1 шт.;
абрикосове повидло – 15 ст.
Приготування
Розвести в теплому молоці дріжджі і ложку цукру.
З'єднати масло, яйця, цукор, ванілін, влити опару.
Підсипаючи борошно замісити тісто, ввести мак.
Залишити на 1 годину.
Сформовать круглі булки, наповнивши повидлом.
З'єднати молоко з жовтком, змастити заготовки, посипати маком, залишити на 15 хвилин.
Випікати булочки з маком і повидлом 30 хвилин при 190.
Булочки домашні з повидлом у вигляді рогаликів – відмінне ласощі, що по достоїнству оцінять малюки. Просте дріжджове тісто не вимагає расстойки, але в результаті частування виходить дуже пишним, пористим і добре впорається з утриманням начинки всередині. Підсолоджувача у складі тесту мало, для більшої солодощі можна посипати сумішшю тростинного цукру з корицею.
Інгредієнти:
сухі дріжджі – 10 г;
цукор – 50 г;
олія – 4 ст. л.;
молоко – 200 мл;
яйце – 1 шт.;
борошно – 350-400 г;
повидло – 200 р.
Приготування
В молоко всипати дріжджі і цукор, залишити до реакції.
Ввести залишилися інгредієнти, замісити не липке тісто, залишити на 20-30 хвилин в теплі.
Розкачати круглий пласт, розділити на трикутники.
Викласти по ложці варення, згорнути рулетами.
Викласти на деко, залишити на 10 хвилин.
Випікати 25 хвилин при 180.
Даний рецепт булочок з повидлом в духовці реалізується із застосуванням дуже густий начинки можна використовувати покупну заготовку, яку, як правило, продають на вагу. Тісто можна застосувати будь-дріжджове: листкове, здобне домашнє або покупне, в будь-якому випадку ласощі вийде красивим і шалено смачним.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 600 г;
повидло – 400 г;
жовток – 1 шт.;
молоко – 30 мл
Приготування
Тісто розділити, розкачати тонкі коржі діаметром 10 див.
Зробити 4 надрізу, не дорізуючи до центру.
Викласти в центр начинку, зібрати надрізи внапуск поверх повидла.
З'єднати жовток і молоко, смахать булки, залишити на 15-20 хвилин для вистоювання.
Випікати 30 хвилин при 180.
Спечені булочки з повидлом на воді за якістю не поступаються здобним виробам, але в цьому рецепті є один недолік – вони швидко черствіють і втрачають свою пишність, тому не варто готувати їх у великій кількості. Надати особливого незвичайного смаку допоможе додавання до складу начинки подрібнених волоських горіхів, після охолодження можна посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею.
Інгредієнти:
цукор – 1 ст. л;
свіжі дріжджі – 25 г;
картопля – 1 шт.;
борошно – 350 г;
вода – 200 мл;
сіль – 1 пучку;
повидло – 1 ст.;
подрібнені горіхи – 1/2 ст.;
цукрова пудра – 1 ст. л.;
кориця – 1 ч. л.
Приготування
Картоплю зварити. Воду злити в склянку, картоплю розім'яти в пюре.
Горіхи підрум'янити на сковороді, приєднати до повидла.
Розтерти дріжджі з цукром, залишити в теплі на 15 хвилин.
Окремо з'єднати відвар, пюре і 1/2 ст. борошна.
Додати дріжджову масу, залишити в теплі на 20 хвилин.
Ввести муку, замісити тісто, прибрати на расстойку на 40 хвилин, 1 раз обім'яти.
Відщипувати від тесту по шматочку, формувати корж, викладати начинку, скріплювати краю.
Випікати булочки з горіхами і повидлом 20 хвилин при 180.
Відкриті булочки з яблучним повидлом – ватрушки, які традиційно наповнюють сирною масою, але в даному варіанті ласощі вийде не гірше. Тісто краще застосувати здобне, так випічка вийде пухкішим, м'якшим і збереже свіжість навіть на наступний день. З півкілограма тіста вийде приблизно 8-10 середніх ватрушок.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 500 г;
яблучне повидло – 1 ст.;
вершкове масло розтоплене – 50 г;
жовток – 1 шт.;
молоко – 30 мл
Приготування
Тісто розділити на 8 частин, сформувати коржі.
Зробити склянкою поглиблення, змастити маслом всередині.
Викласти варення, краї змастити сумішшю з молока і жовтка.
Залишити на 15 хвилин.
Випікати 25-30 хвилин при 190.
Булочки з повидлом, рецепт яких далі запропоновано, виходять незвичайно смачними, дуже пишними, враховуючи, що у складі тесту немає яєць. Важливо зняти клапан для виходу пари і, з огляду на особливості приладу, поверхню випічки залишається не білою, в такому випадку, за допомогою чаші для пароварки, вироби перевертаються і підрум'янюються до золотистого кольору.
Інгредієнти:
молоко – 200 мл;
борошно 550 г;
дріжджі – 15 ч. л.;
цукор – 3 ст. л.;
масло рослинне – 3 ст. л. + для змазування рук і чаші;
ванілін;
повидло.
Приготування
Розчинити в молоці дріжджі і цукор, залишити на 10 хвилин.
Додати масло і ванілін, всипаючи борошно, замісити тісто.
Залишити в теплі на 1 годину.
Розділити на 8 частин, сформувати коржі, наповнити повидлом, скріпивши краю.
Викласти в промаслений чашу, залишити в теплі на 30 хвилин.
В режимі «Випічка» визначити час 1 годину 20 хвилин.
За 20 хвилин до сигналу булочки перевернути.
Як спекти булочки з повидлом?
Смачні булочки з повидлом перетворять навіть саме нудне чаювання, готувати їх одне задоволення, якщо під рукою є відповідна консервація і вдалий рецепт тіста.
Булочки з повидлом з дріжджового тіста
Самі смачні здобні булочки з повидлом краще готувати з опарного тесту з якісними продуктами, жирність масла не повинна бути менше 82%, а молока не нижче 32%. Процес створення ласощі не швидкий, можливо, доведеться витратити півдня, але результат вартий зусиль і сподівань – чудово пишні, ароматні пиріжки порадують всіх домочадців.
Інгредієнти:
Опара:
Тісто:
Приготування
Булочки з листкового тіста з повидлом
Найпростіший спосіб зробити частування до сніданку – спекти листкові булочки з повидлом. Випічка готується дуже швидко, заготівлю потрібно розморозити, розділити на порції і сформовать невеликі вироби, підключивши фантазію. Варення можна застосувати будь-яку, але краще взяти густе з шматочками фруктів. Традиційно таку випічку посипають цукровою пудрою, для цього потрібно дочекатися поки булочки охолонуть.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з повидлом на кефірі
Спекти булочки з повидлом без дріжджів, застосувавши в якості основи кефір, зовсім не важко, важливо, щоб останній був дуже кислим або навіть кислим, вважається що в ньому більше «підйомної сили». Формувати такі ласощі можна найпростішим способом, як пиріжки, і надати їм круглу форму, краще робити невеликі вироби, щоб добре пропеклися.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з повидлом і маком
Красиві булочки з повидлом в духовці можна по-різному оформляти, використовуючи фантазію і деякі вміння. Посипкою часто служить цукрова пудра, але іноді кулінари застосовують більш цікаві варіанти: кунжут, цукор з корицею або, як в даному випадку, мак, останній ще додають в тест, смак у таких страв стає простий незвичайним.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки-рогалики з повидлом
Булочки домашні з повидлом у вигляді рогаликів – відмінне ласощі, що по достоїнству оцінять малюки. Просте дріжджове тісто не вимагає расстойки, але в результаті частування виходить дуже пишним, пористим і добре впорається з утриманням начинки всередині. Підсолоджувача у складі тесту мало, для більшої солодощі можна посипати сумішшю тростинного цукру з корицею.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки «Трояндочки» з повидлом
Даний рецепт булочок з повидлом в духовці реалізується із застосуванням дуже густий начинки можна використовувати покупну заготовку, яку, як правило, продають на вагу. Тісто можна застосувати будь-дріжджове: листкове, здобне домашнє або покупне, в будь-якому випадку ласощі вийде красивим і шалено смачним.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні булочки з повидлом
Спечені булочки з повидлом на воді за якістю не поступаються здобним виробам, але в цьому рецепті є один недолік – вони швидко черствіють і втрачають свою пишність, тому не варто готувати їх у великій кількості. Надати особливого незвичайного смаку допоможе додавання до складу начинки подрібнених волоських горіхів, після охолодження можна посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею.
Інгредієнти:
Приготування
Відкриті булочки з повидлом
Відкриті булочки з яблучним повидлом – ватрушки, які традиційно наповнюють сирною масою, але в даному варіанті ласощі вийде не гірше. Тісто краще застосувати здобне, так випічка вийде пухкішим, м'якшим і збереже свіжість навіть на наступний день. З півкілограма тіста вийде приблизно 8-10 середніх ватрушок.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з повидлом в мультиварці
Булочки з повидлом, рецепт яких далі запропоновано, виходять незвичайно смачними, дуже пишними, враховуючи, що у складі тесту немає яєць. Важливо зняти клапан для виходу пари і, з огляду на особливості приладу, поверхню випічки залишається не білою, в такому випадку, за допомогою чаші для пароварки, вироби перевертаються і підрум'янюються до золотистого кольору.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна випічка до чаю - швидко і смачно приготовані пиріжки, печиво, кекси та інші солодощі
Пісна випічка до чаю швидко і смачно урізноманітнює нудні домашні посиденьки в період обмеження харчування. Завдяки хорошим і перевіреними рецептами,
Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
Булочки з варенням, приготовлені в домашніх умовах, виходять смачніші, пишніше і ароматні тих, що пропонують на торгових прилавках. Застосовувати
Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста
Ватрушки з повидлом - теплі, душевні і прості ласощі для тих, хто не проти випробувати нові рецепти, так як нині пухку здобу можна випікати не тільки
Булочки з повидлом
Ароматні булочки з повидлом - страва поза часом. Смачні і ніжні, вони дарують відчуття дитинства. Чому б не поринути в ностальгію і не спекти
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Розтягаї з повидлом
Ми звикли їсти пиріжки з м'ясною, рибною, овочевою начинкою. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові пиріжки з повидлом до чаю в сімейному