» » Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста
Найбільш улюблена і популярна домашня випічка – булочки з повидлом. Застосувавши перевірений рецепт, можна творити абсолютно незвичайні частування, просто міняючи форму виробів. Варіантів здобних, прісних чи листкових частувань багато, потрібно вибрати відповідний для гаманця і умінь кулінара.

Як спекти булочки з повидлом?


Смачні булочки з повидлом перетворять навіть саме нудне чаювання, готувати їх одне задоволення, якщо під рукою є відповідна консервація і вдалий рецепт тіста.

  • Найкраще тісто на булочки з повидлом вважається здобне дріжджове, ідеально підійде варіант для пасок – випічка з нього виходить пишною, пористої і довго не черствіє.

  • З листкового тіста готують відмінні частування, в даному варіанті можна купити дріжджову заморозку і красиво оформити вироби: конвертом, рогаликом.

  • З кефіру тіста виходять менш пишні, але дуже пористі, смачні і солодкі булочки з повидлом, готувати таку основу можна з дріжджами або з содою.

  • Повидло застосовують густе, яке в процесі випікання не «втече» з оболонки.

  • Можна використовувати варення з цілими шматочками, сироп в даному варіанті не використовується, їм можна покрити готові булочки для апетитного блиску на поверхні.


  • Булочки з повидлом з дріжджового тіста

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Самі смачні здобні булочки з повидлом краще готувати з опарного тесту з якісними продуктами, жирність масла не повинна бути менше 82%, а молока не нижче 32%. Процес створення ласощі не швидкий, можливо, доведеться витратити півдня, але результат вартий зусиль і сподівань – чудово пишні, ароматні пиріжки порадують всіх домочадців.
    Інгредієнти:

  • повидло – 400 р.


  • Опара:

  • молоко – 1 ст.;

  • свіжі дріжджі – 25 г;

  • цукор – 1 ч. л


  • Тісто:

  • молоко – 2 ст.;

  • цукор – 1 ст.;

  • масло – 100 г;

  • ванілін – 5 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • жовток – 2 шт.;

  • борошно – 700-900 р.


  • Приготування

  • З'єднати продукти для опари, залишити в теплі на 15 хвилин.

  • Змішати всі інгредієнти для тіста (крім борошна).

  • Влити опару, перемішати.

  • Всипаючи борошно, замішувати м'яке тісто.

  • Накрити рушником, залишити в теплі для потрійний расстойки, обминаючи кожен раз.

  • Розділити тісто на невеликі порції, розкачати коржі, з двох країв зробити надрізи.

  • У центр викласти ложку начинки, простягнути один надріз в інший і скласти внапуск, скріпивши краю.

  • Залишити заготовки на 15 хвилинну расстойку, змастити жовтком, випікати 30 хвилин при 180.


  • Булочки з листкового тіста з повидлом


    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Найпростіший спосіб зробити частування до сніданку – спекти листкові булочки з повидлом. Випічка готується дуже швидко, заготівлю потрібно розморозити, розділити на порції і сформовать невеликі вироби, підключивши фантазію. Варення можна застосувати будь-яку, але краще взяти густе з шматочками фруктів. Традиційно таку випічку посипають цукровою пудрою, для цього потрібно дочекатися поки булочки охолонуть.
    Інгредієнти:

  • тісто – 1 кг;

  • повидло – 300 г;

  • цукрова пудра;

  • жовток.


  • Приготування

  • Тісто розморозити, розрізати на смужки 10:15.

  • З двох країв зробити надрізи «ялинкою» по всій довжині.

  • У центрі заготовки розподілити повидло.

  • Складати надрізи кіскою внапуск.

  • Змастити жовтком, випікати 25-30 хвилин при 190.

  • Остиглі булочки з повидлом посипати пудрою.


  • Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Булочки з повидлом на кефірі

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Спекти булочки з повидлом без дріжджів, застосувавши в якості основи кефір, зовсім не важко, важливо, щоб останній був дуже кислим або навіть кислим, вважається що в ньому більше «підйомної сили». Формувати такі ласощі можна найпростішим способом, як пиріжки, і надати їм круглу форму, краще робити невеликі вироби, щоб добре пропеклися.
    Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;

  • сода – 1 ч. л.;

  • цукор – 1/2 ст.;

  • сіль – 1/2 ч. л.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • борошно – 4 ст.;

  • густе повидло – 250 р.


  • Приготування

  • З'єднати кефір і соду, залишити на 5 хвилин для реакції.

  • Ввести залишилися інгредієнти, замішуючи щільне, не липке тісто.

  • Розділити на порції, розкачати коржики, розподілити по ложці повидла.

  • Скріпити краю, надати круглу форму.

  • Викласти на промаслений лист, випікати булочки з повидлом 25 хвилин при 180.


  • Булочки з повидлом і маком

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Красиві булочки з повидлом в духовці можна по-різному оформляти, використовуючи фантазію і деякі вміння. Посипкою часто служить цукрова пудра, але іноді кулінари застосовують більш цікаві варіанти: кунжут, цукор з корицею або, як в даному випадку, мак, останній ще додають в тест, смак у таких страв стає простий незвичайним.
    Інгредієнти:

  • молоко – 500 г _ 50 мл для змащування булок;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • масло – 100 г;

  • ванілін;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 600-800 г;

  • мак – 1/2 ст. + для посипання;

  • жовток – 1 шт.;

  • абрикосове повидло – 15 ст.


  • Приготування



  • Розвести в теплому молоці дріжджі і ложку цукру.

  • З'єднати масло, яйця, цукор, ванілін, влити опару.

  • Підсипаючи борошно замісити тісто, ввести мак.

  • Залишити на 1 годину.

  • Сформовать круглі булки, наповнивши повидлом.

  • З'єднати молоко з жовтком, змастити заготовки, посипати маком, залишити на 15 хвилин.

  • Випікати булочки з маком і повидлом 30 хвилин при 190.


  • Булочки-рогалики з повидлом

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Булочки домашні з повидлом у вигляді рогаликів – відмінне ласощі, що по достоїнству оцінять малюки. Просте дріжджове тісто не вимагає расстойки, але в результаті частування виходить дуже пишним, пористим і добре впорається з утриманням начинки всередині. Підсолоджувача у складі тесту мало, для більшої солодощі можна посипати сумішшю тростинного цукру з корицею.
    Інгредієнти:

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • цукор – 50 г;

  • олія – 4 ст. л.;

  • молоко – 200 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 350-400 г;

  • повидло – 200 р.


  • Приготування

  • В молоко всипати дріжджі і цукор, залишити до реакції.

  • Ввести залишилися інгредієнти, замісити не липке тісто, залишити на 20-30 хвилин в теплі.

  • Розкачати круглий пласт, розділити на трикутники.

  • Викласти по ложці варення, згорнути рулетами.

  • Викласти на деко, залишити на 10 хвилин.

  • Випікати 25 хвилин при 180.


  • Булочки «Трояндочки» з повидлом

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Даний рецепт булочок з повидлом в духовці реалізується із застосуванням дуже густий начинки можна використовувати покупну заготовку, яку, як правило, продають на вагу. Тісто можна застосувати будь-дріжджове: листкове, здобне домашнє або покупне, в будь-якому випадку ласощі вийде красивим і шалено смачним.
    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 600 г;

  • повидло – 400 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • молоко – 30 мл


  • Приготування

  • Тісто розділити, розкачати тонкі коржі діаметром 10 див.

  • Зробити 4 надрізу, не дорізуючи до центру.

  • Викласти в центр начинку, зібрати надрізи внапуск поверх повидла.

  • З'єднати жовток і молоко, смахать булки, залишити на 15-20 хвилин для вистоювання.

  • Випікати 30 хвилин при 180.


  • Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Пісні булочки з повидлом

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Спечені булочки з повидлом на воді за якістю не поступаються здобним виробам, але в цьому рецепті є один недолік – вони швидко черствіють і втрачають свою пишність, тому не варто готувати їх у великій кількості. Надати особливого незвичайного смаку допоможе додавання до складу начинки подрібнених волоських горіхів, після охолодження можна посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею.
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. л;

  • свіжі дріжджі – 25 г;

  • картопля – 1 шт.;

  • борошно – 350 г;

  • вода – 200 мл;

  • сіль – 1 пучку;

  • повидло – 1 ст.;

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.;

  • цукрова пудра – 1 ст. л.;

  • кориця – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Картоплю зварити. Воду злити в склянку, картоплю розім'яти в пюре.

  • Горіхи підрум'янити на сковороді, приєднати до повидла.

  • Розтерти дріжджі з цукром, залишити в теплі на 15 хвилин.

  • Окремо з'єднати відвар, пюре і 1/2 ст. борошна.

  • Додати дріжджову масу, залишити в теплі на 20 хвилин.

  • Ввести муку, замісити тісто, прибрати на расстойку на 40 хвилин, 1 раз обім'яти.

  • Відщипувати від тесту по шматочку, формувати корж, викладати начинку, скріплювати краю.

  • Випікати булочки з горіхами і повидлом 20 хвилин при 180.


  • Відкриті булочки з повидлом

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Відкриті булочки з яблучним повидлом – ватрушки, які традиційно наповнюють сирною масою, але в даному варіанті ласощі вийде не гірше. Тісто краще застосувати здобне, так випічка вийде пухкішим, м'якшим і збереже свіжість навіть на наступний день. З півкілограма тіста вийде приблизно 8-10 середніх ватрушок.
    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 500 г;

  • яблучне повидло – 1 ст.;

  • вершкове масло розтоплене – 50 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • молоко – 30 мл


  • Приготування

  • Тісто розділити на 8 частин, сформувати коржі.

  • Зробити склянкою поглиблення, змастити маслом всередині.

  • Викласти варення, краї змастити сумішшю з молока і жовтка.

  • Залишити на 15 хвилин.

  • Випікати 25-30 хвилин при 190.


  • Булочки з повидлом в мультиварці

    Булочки з повидлом в духовці і в мультиварці з дріжджового або листкового тіста

    Булочки з повидлом, рецепт яких далі запропоновано, виходять незвичайно смачними, дуже пишними, враховуючи, що у складі тесту немає яєць. Важливо зняти клапан для виходу пари і, з огляду на особливості приладу, поверхню випічки залишається не білою, в такому випадку, за допомогою чаші для пароварки, вироби перевертаються і підрум'янюються до золотистого кольору.
    Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;

  • борошно 550 г;

  • дріжджі – 15 ч. л.;

  • цукор – 3 ст. л.;

  • масло рослинне – 3 ст. л. + для змазування рук і чаші;

  • ванілін;

  • повидло.


  • Приготування

  • Розчинити в молоці дріжджі і цукор, залишити на 10 хвилин.

  • Додати масло і ванілін, всипаючи борошно, замісити тісто.

  • Залишити в теплі на 1 годину.

  • Розділити на 8 частин, сформувати коржі, наповнити повидлом, скріпивши краю.

  • Викласти в промаслений чашу, залишити в теплі на 30 хвилин.

  • В режимі «Випічка» визначити час 1 годину 20 хвилин.

  • За 20 хвилин до сигналу булочки перевернути.
    Додав: admin | 31-03-2018, 17:12
    Переглядів: 133