Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

25-03-2018, 16:59
1 250
Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста
Ватрушки з повидлом - одні із самих популярних народних ласощів. Це круглі, пухкі і рум'яні пиріжки з кисло-солодкою серединкою, дивлячись на які неможливо втриматися від того, щоб не приготувати їх. Благо, готуванні сприяє маса рецептів зі здобним, сметанним, пісочним і листковим тестом і різноманітні комбінації з начинками.

Як приготувати ватрушки з повидлом в духовці?


Тісто для ватрушок завжди пишне, м'яке, не круте. Як правило, здобне дріжджове або, рідше - листкове. Начинка для ватрушок з варення - найрізноманітніша, це може бути грушеве, сливове, ягідне або абрикосове наповнення. Однак, частіше використовують яблучне повидло - воно має приємний кисло-солодкий смак і густу консистенцію.

  • Ватрушки з повидлом в духовці вийдуть пишними і м'якими, якщо на дно духовки поставити чан з водою.

  • Кілька ложок крохмалю, доданих до повидло, запобігають його витікання.

  • Виїмку в тісті під начинку зробити легше, якщо змастити дно склянки рослинним маслом.


  • Ватрушки з повидлом з дріжджового тіста

    Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

    Традиційно, тісто на ватрушки з повидлом роблять на дріжджах. Такий вид основи володіє масою переваг: воно швидко піднімається, володіє відмінним смаком і тонким ароматом, а при випіканні покриваються рум'яною скоринкою, роблячи начинку ще більш апетитною. І хоча сама розстойка займає близько години, ватрушки випікаються не більше 20 хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • молоко - 250 мл;

  • масло - 70 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • дріжджі - 5 г;

  • цукор - 40 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вишневе повидло - 160 г;

  • жовток - 1 шт.


  • Приготування

  • Збийте борошно, цукор, дріжджі, олія, молоко і яйце.

  • Надішліть тісто в тепло на годину.

  • Сформуйте 8 кульок.

  • За допомогою склянки зробіть в них виїмки і начиніть.

  • Змастіть жовтком.

  • Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.


  • Ватрушки з листкового тіста з повидлом


    Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

    Більшість господинь вибирають рецепт ватрушок з повидлом в духовці з готового листкового тіста. В результаті економиться час і зусилля на приготування виробів. Таке тісто навіть не потрібно розгортати. Єдине, що потрібно, - зліпити з нього «чашечки», які слід запекти в духовці, а потім начинити.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 350 г;

  • абрикосове повидло - 150 г;

  • полуниця - 10 шт.;

  • гарбузове насіння - 50 р.


  • Приготування

  • Розріжте тісто на 6 квадратів.

  • Складіть куточки кожного до центру, а кінці притисніть.

  • Випікайте 15 хвилин при 190 градусах.

  • Наповніть вироби повидлом, полуницею і насінням.


  • Ватрушки з сиром і варенням

    Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

    Бажають поєднати смачне з корисним можуть зробити ватрушки з сиром і повидлом. Часто таку випічку роблять для дітей, камуфлируя під солодкою начинкою нелюбимий ними сир. З метою останнього його загортають в коржик з тіста, а повидло викладають у виїмку наверх. В цьому випадку, ватрушки робляться виключно на дріжджовому тісті.
    Інгредієнти:

  • борошно - 875 м;

  • цукор - 160 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • маргарин - 100 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • молоко - 250 г;

  • сир - 300 г;

  • чорничне повидло - 80 р.


  • Приготування



  • Замісіть з маргарину, 60 г цукру, яйця, молока, борошна і дріжджів тісто.

  • Поставте тісто в тепло на годину.

  • Перебити сир з 100 г цукру і яйцем в блендері.

  • Розділіть тісто на 12 коржів. На кожну покладіть сирну начинку.

  • Защепніть краю і покладіть швом вниз.

  • Зробіть виїмки і начиніть повидлом.

  • Випікайте при 180 градусах 25 хвилин.


  • Ватрушки із пісочного тіста з варенням

    Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

    Ватрушки з повидлом - рецепт, який дозволяє поекспериментувати зі смаком і формою виробу. У цьому можна переконатися, приготувавши ватрушки з пісочного тіста. Робиться таке тісто просто і швидко мінімуму продуктів, відрізняється крихкою, ніжною текстурою і ненав'язливим смаком, що особливо добре підходить до кисло-солодкою начинкою з повидла.
    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • масло - 120 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 75 г;

  • яблучне повидло - 300 р.


  • Приготування

  • Розітріть масло з борошном.

  • Додайте збите з цукром яйце і замісити тісто.

  • Розкачайте в пласт, виріжте кружечки.

  • Із залишків тіста сформуйте бортики.

  • Начиніть повидлом.

  • Випікайте ватрушки з яблучним повидлом при 180 градусах 25 хвилин.


  • Французька ватрушка з варенням

    Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

    Рецепт приготування ватрушок з повидлом може не відповідати звичним канонам. Сьогодні, вироби готують з різних видів тіста, роблячи їх кшталт тістечок або у формі круглого насипного пирога, що отримав назву «Французької» ватрушки. Його роблять з пісочного тіста, ховаючи під шаром начинку хрусткою, рум'яної крихти.
    Інгредієнти:

  • борошно - 330 г;

  • борошно - 200 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • вишневе повидло - 350 р.


  • Приготування

  • Розітріть масло з борошном в крихту.

  • Викладіть частину на дно форми, зверху покладіть повидло.

  • Посипте решті крихтою.

  • Випікайте 30 хвилин при 180 градусах.


  • Пісні ватрушки з повидлом

    Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

    Пісні ватрушки з варенням - знахідка для тих, хто не їсть скоромну їжу, але бажає урізноманітнити раціон пишними і смачними виробами. Такими виходять ватрушки, зроблені з пісного дріжджового тіста. Воно замішується з води, дріжджів, олії та борошна, в один прийом, чудово сходить і не займає більше години.
    Інгредієнти:

  • вода - 250 мл;

  • дріжджі - 10 г;

  • борошно - 480 м;

  • масло - 40 мл;

  • цукор - 60 г;

  • сливове повидло - 180 мл


  • Приготування

  • Змішайте борошно з дріжджами, водою, цукром і маслом.

  • Поставте тісто в тепло на годину.

  • Сформуйте з нього ватрушки.

  • Начиніть і випікайте при 180 градусах 25 хвилин.


  • Королевська ватрушка з повидлом - рецепт

    Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста

    Одна велика ватрушка з варенням в духовці - це смачно, просто і сучасно. Особливо, якщо підійти до рецептом з королівським розмахом і укласти під пісочну крихту ще й сир. Така ідея примітна тим, що в одному простому виробі можна поєднати і ніжний сирний смак та приємну фруктову кислинку - ласощі гідне справжніх королів.
    Інгредієнти:

  • олія - 200 г;

  • борошно - 400 г;

  • цукор - 250 г;

  • сир - 500 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • яблучне повидло - 200 г;

  • крохмаль - 20 г;

  • яйце - 3 шт.


  • Приготування

  • Розітріть масло з борошном в крихту.

  • Збийте сир з цукром і яйцями.

  • Перемішайте повидло з крохмалем.

  • Викладіть частину крихти на дно форми.

  • Покладіть сир, а зверху - варення.

  • Посипте залишилася крихтою.

  • Випікайте при 200 градусах 40 хвилин.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Ватрушки - рецепт
    Ватрушки - рецепт
    Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
    Ватрушки з повидлом
    Ватрушки з повидлом
    Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
    Листкове тісто з повидлом
    Листкове тісто з повидлом
    Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом
    Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
    Угорська ватрушка
    Угорська ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,