Ватрушки з повидлом з листкового, дріжджового та пісочного тіста
Ватрушки з повидлом - одні із самих популярних народних ласощів. Це круглі, пухкі і рум'яні пиріжки з кисло-солодкою серединкою, дивлячись на які неможливо втриматися від того, щоб не приготувати їх. Благо, готуванні сприяє маса рецептів зі здобним, сметанним, пісочним і листковим тестом і різноманітні комбінації з начинками.
Тісто для ватрушок завжди пишне, м'яке, не круте. Як правило, здобне дріжджове або, рідше - листкове. Начинка для ватрушок з варення - найрізноманітніша, це може бути грушеве, сливове, ягідне або абрикосове наповнення. Однак, частіше використовують яблучне повидло - воно має приємний кисло-солодкий смак і густу консистенцію.
Ватрушки з повидлом в духовці вийдуть пишними і м'якими, якщо на дно духовки поставити чан з водою.
Кілька ложок крохмалю, доданих до повидло, запобігають його витікання.
Виїмку в тісті під начинку зробити легше, якщо змастити дно склянки рослинним маслом.
Традиційно, тісто на ватрушки з повидлом роблять на дріжджах. Такий вид основи володіє масою переваг: воно швидко піднімається, володіє відмінним смаком і тонким ароматом, а при випіканні покриваються рум'яною скоринкою, роблячи начинку ще більш апетитною. І хоча сама розстойка займає близько години, ватрушки випікаються не більше 20 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
молоко - 250 мл;
масло - 70 г;
яйце - 1 шт.;
дріжджі - 5 г;
цукор - 40 г;
яйце - 1 шт.;
вишневе повидло - 160 г;
жовток - 1 шт.
Приготування
Збийте борошно, цукор, дріжджі, олія, молоко і яйце.
Надішліть тісто в тепло на годину.
Сформуйте 8 кульок.
За допомогою склянки зробіть в них виїмки і начиніть.
Змастіть жовтком.
Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Більшість господинь вибирають рецепт ватрушок з повидлом в духовці з готового листкового тіста. В результаті економиться час і зусилля на приготування виробів. Таке тісто навіть не потрібно розгортати. Єдине, що потрібно, - зліпити з нього «чашечки», які слід запекти в духовці, а потім начинити.
Інгредієнти:
листкове тісто - 350 г;
абрикосове повидло - 150 г;
полуниця - 10 шт.;
гарбузове насіння - 50 р.
Приготування
Розріжте тісто на 6 квадратів.
Складіть куточки кожного до центру, а кінці притисніть.
Випікайте 15 хвилин при 190 градусах.
Наповніть вироби повидлом, полуницею і насінням.
Бажають поєднати смачне з корисним можуть зробити ватрушки з сиром і повидлом. Часто таку випічку роблять для дітей, камуфлируя під солодкою начинкою нелюбимий ними сир. З метою останнього його загортають в коржик з тіста, а повидло викладають у виїмку наверх. В цьому випадку, ватрушки робляться виключно на дріжджовому тісті.
Інгредієнти:
борошно - 875 м;
цукор - 160 г;
дріжджі - 10 г;
маргарин - 100 г;
яйце - 2 шт.;
молоко - 250 г;
сир - 300 г;
чорничне повидло - 80 р.
Приготування
Замісіть з маргарину, 60 г цукру, яйця, молока, борошна і дріжджів тісто.
Поставте тісто в тепло на годину.
Перебити сир з 100 г цукру і яйцем в блендері.
Розділіть тісто на 12 коржів. На кожну покладіть сирну начинку.
Защепніть краю і покладіть швом вниз.
Зробіть виїмки і начиніть повидлом.
Випікайте при 180 градусах 25 хвилин.
Ватрушки з повидлом - рецепт, який дозволяє поекспериментувати зі смаком і формою виробу. У цьому можна переконатися, приготувавши ватрушки з пісочного тіста. Робиться таке тісто просто і швидко мінімуму продуктів, відрізняється крихкою, ніжною текстурою і ненав'язливим смаком, що особливо добре підходить до кисло-солодкою начинкою з повидла.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
масло - 120 г;
яйце - 1 шт.;
цукор - 75 г;
яблучне повидло - 300 р.
Приготування
Розітріть масло з борошном.
Додайте збите з цукром яйце і замісити тісто.
Розкачайте в пласт, виріжте кружечки.
Із залишків тіста сформуйте бортики.
Начиніть повидлом.
Випікайте ватрушки з яблучним повидлом при 180 градусах 25 хвилин.
Рецепт приготування ватрушок з повидлом може не відповідати звичним канонам. Сьогодні, вироби готують з різних видів тіста, роблячи їх кшталт тістечок або у формі круглого насипного пирога, що отримав назву «Французької» ватрушки. Його роблять з пісочного тіста, ховаючи під шаром начинку хрусткою, рум'яної крихти.
Інгредієнти:
борошно - 330 г;
борошно - 200 г;
розпушувач - 10 г;
вишневе повидло - 350 р.
Приготування
Розітріть масло з борошном в крихту.
Викладіть частину на дно форми, зверху покладіть повидло.
Посипте решті крихтою.
Випікайте 30 хвилин при 180 градусах.
Пісні ватрушки з варенням - знахідка для тих, хто не їсть скоромну їжу, але бажає урізноманітнити раціон пишними і смачними виробами. Такими виходять ватрушки, зроблені з пісного дріжджового тіста. Воно замішується з води, дріжджів, олії та борошна, в один прийом, чудово сходить і не займає більше години.
Інгредієнти:
вода - 250 мл;
дріжджі - 10 г;
борошно - 480 м;
масло - 40 мл;
цукор - 60 г;
сливове повидло - 180 мл
Приготування
Змішайте борошно з дріжджами, водою, цукром і маслом.
Поставте тісто в тепло на годину.
Сформуйте з нього ватрушки.
Начиніть і випікайте при 180 градусах 25 хвилин.
Одна велика ватрушка з варенням в духовці - це смачно, просто і сучасно. Особливо, якщо підійти до рецептом з королівським розмахом і укласти під пісочну крихту ще й сир. Така ідея примітна тим, що в одному простому виробі можна поєднати і ніжний сирний смак та приємну фруктову кислинку - ласощі гідне справжніх королів.
Інгредієнти:
олія - 200 г;
борошно - 400 г;
цукор - 250 г;
сир - 500 г;
розпушувач - 5 г;
яблучне повидло - 200 г;
крохмаль - 20 г;
яйце - 3 шт.
Приготування
Розітріть масло з борошном в крихту.
Збийте сир з цукром і яйцями.
Перемішайте повидло з крохмалем.
Викладіть частину крихти на дно форми.
Покладіть сир, а зверху - варення.
Посипте залишилася крихтою.
Випікайте при 200 градусах 40 хвилин.
Як приготувати ватрушки з повидлом в духовці?
Тісто для ватрушок завжди пишне, м'яке, не круте. Як правило, здобне дріжджове або, рідше - листкове. Начинка для ватрушок з варення - найрізноманітніша, це може бути грушеве, сливове, ягідне або абрикосове наповнення. Однак, частіше використовують яблучне повидло - воно має приємний кисло-солодкий смак і густу консистенцію.
Ватрушки з повидлом з дріжджового тіста
Традиційно, тісто на ватрушки з повидлом роблять на дріжджах. Такий вид основи володіє масою переваг: воно швидко піднімається, володіє відмінним смаком і тонким ароматом, а при випіканні покриваються рум'яною скоринкою, роблячи начинку ще більш апетитною. І хоча сама розстойка займає близько години, ватрушки випікаються не більше 20 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Ватрушки з листкового тіста з повидлом
Більшість господинь вибирають рецепт ватрушок з повидлом в духовці з готового листкового тіста. В результаті економиться час і зусилля на приготування виробів. Таке тісто навіть не потрібно розгортати. Єдине, що потрібно, - зліпити з нього «чашечки», які слід запекти в духовці, а потім начинити.
Інгредієнти:
Приготування
Ватрушки з сиром і варенням
Бажають поєднати смачне з корисним можуть зробити ватрушки з сиром і повидлом. Часто таку випічку роблять для дітей, камуфлируя під солодкою начинкою нелюбимий ними сир. З метою останнього його загортають в коржик з тіста, а повидло викладають у виїмку наверх. В цьому випадку, ватрушки робляться виключно на дріжджовому тісті.
Інгредієнти:
Приготування
Ватрушки із пісочного тіста з варенням
Ватрушки з повидлом - рецепт, який дозволяє поекспериментувати зі смаком і формою виробу. У цьому можна переконатися, приготувавши ватрушки з пісочного тіста. Робиться таке тісто просто і швидко мінімуму продуктів, відрізняється крихкою, ніжною текстурою і ненав'язливим смаком, що особливо добре підходить до кисло-солодкою начинкою з повидла.
Інгредієнти:
Приготування
Французька ватрушка з варенням
Рецепт приготування ватрушок з повидлом може не відповідати звичним канонам. Сьогодні, вироби готують з різних видів тіста, роблячи їх кшталт тістечок або у формі круглого насипного пирога, що отримав назву «Французької» ватрушки. Його роблять з пісочного тіста, ховаючи під шаром начинку хрусткою, рум'яної крихти.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні ватрушки з повидлом
Пісні ватрушки з варенням - знахідка для тих, хто не їсть скоромну їжу, але бажає урізноманітнити раціон пишними і смачними виробами. Такими виходять ватрушки, зроблені з пісного дріжджового тіста. Воно замішується з води, дріжджів, олії та борошна, в один прийом, чудово сходить і не займає більше години.
Інгредієнти:
Приготування
Королевська ватрушка з повидлом - рецепт
Одна велика ватрушка з варенням в духовці - це смачно, просто і сучасно. Особливо, якщо підійти до рецептом з королівським розмахом і укласти під пісочну крихту ще й сир. Така ідея примітна тим, що в одному простому виробі можна поєднати і ніжний сирний смак та приємну фруктову кислинку - ласощі гідне справжніх королів.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки - рецепт
Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
Ватрушки з повидлом
Класичний рецепт, звичайно ж, це ватрушки з сиром. Але вони також бувають з брусницею, з варенням, з яблуками і ягодами. Сьогодні ми вам розповімо
Листкове тісто з повидлом
Випічка з листкового тіста завжди вважалася самою швидкою і легкою, а в якості начинки можна вибрати джем, варення, згущене молоко і т. д. Давайте
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
Угорська ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,