Ватрушки з повидлом - одні із самих популярних народних ласощів. Це круглі, пухкі і рум'яні пиріжки з кисло-солодкою серединкою, дивлячись на які неможливо втриматися від того, щоб не приготувати їх. Благо, готуванні сприяє маса рецептів зі здобним, сметанним, пісочним і листковим тестом і різноманітні комбінації з начинками.
Як приготувати ватрушки з повидлом в духовці?
Тісто для ватрушок завжди пишне, м'яке, не круте. Як правило, здобне дріжджове або, рідше - листкове. Начинка для ватрушок з варення - найрізноманітніша, це може бути грушеве, сливове, ягідне або абрикосове наповнення. Однак, частіше використовують яблучне повидло - воно має приємний кисло-солодкий смак і густу консистенцію.
Ватрушки з повидлом в духовці вийдуть пишними і м'якими, якщо на дно духовки поставити чан з водою. Кілька ложок крохмалю, доданих до повидло, запобігають його витікання. Виїмку в тісті під начинку зробити легше, якщо змастити дно склянки рослинним маслом. Ватрушки з повидлом з дріжджового тіста
Традиційно, тісто на ватрушки з повидлом роблять на дріжджах. Такий вид основи володіє масою переваг: воно швидко піднімається, володіє відмінним смаком і тонким ароматом, а при випіканні покриваються рум'яною скоринкою, роблячи начинку ще більш апетитною. І хоча сама розстойка займає близько години, ватрушки випікаються не більше 20 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 500 г; молоко - 250 мл; масло - 70 г; яйце - 1 шт.; дріжджі - 5 г; цукор - 40 г; яйце - 1 шт.; вишневе повидло - 160 г; жовток - 1 шт. Приготування
Збийте борошно, цукор, дріжджі, олія, молоко і яйце. Надішліть тісто в тепло на годину. Сформуйте 8 кульок. За допомогою склянки зробіть в них виїмки і начиніть. Змастіть жовтком. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах. Ватрушки з листкового тіста з повидлом
Більшість господинь вибирають рецепт ватрушок з повидлом в духовці з готового листкового тіста. В результаті економиться час і зусилля на приготування виробів. Таке тісто навіть не потрібно розгортати. Єдине, що потрібно, - зліпити з нього «чашечки», які слід запекти в духовці, а потім начинити.
Інгредієнти:
листкове тісто - 350 г; абрикосове повидло - 150 г; полуниця - 10 шт.; гарбузове насіння - 50 р. Приготування
Розріжте тісто на 6 квадратів. Складіть куточки кожного до центру, а кінці притисніть. Випікайте 15 хвилин при 190 градусах. Наповніть вироби повидлом, полуницею і насінням. Ватрушки з сиром і варенням
Бажають поєднати смачне з корисним можуть зробити ватрушки з сиром і повидлом. Часто таку випічку роблять для дітей, камуфлируя під солодкою начинкою нелюбимий ними сир. З метою останнього його загортають в коржик з тіста, а повидло викладають у виїмку наверх. В цьому випадку, ватрушки робляться виключно на дріжджовому тісті.
Інгредієнти:
борошно - 875 м; цукор - 160 г; дріжджі - 10 г; маргарин - 100 г; яйце - 2 шт.; молоко - 250 г; сир - 300 г; чорничне повидло - 80 р. Приготування
Замісіть з маргарину, 60 г цукру, яйця, молока, борошна і дріжджів тісто. Поставте тісто в тепло на годину. Перебити сир з 100 г цукру і яйцем в блендері. Розділіть тісто на 12 коржів. На кожну покладіть сирну начинку. Защепніть краю і покладіть швом вниз. Зробіть виїмки і начиніть повидлом. Випікайте при 180 градусах 25 хвилин. Ватрушки із пісочного тіста з варенням
Ватрушки з повидлом - рецепт, який дозволяє поекспериментувати зі смаком і формою виробу. У цьому можна переконатися, приготувавши ватрушки з пісочного тіста. Робиться таке тісто просто і швидко мінімуму продуктів, відрізняється крихкою, ніжною текстурою і ненав'язливим смаком, що особливо добре підходить до кисло-солодкою начинкою з повидла.
Інгредієнти:
борошно - 250 г; масло - 120 г; яйце - 1 шт.; цукор - 75 г; яблучне повидло - 300 р. Приготування
Розітріть масло з борошном. Додайте збите з цукром яйце і замісити тісто. Розкачайте в пласт, виріжте кружечки. Із залишків тіста сформуйте бортики. Начиніть повидлом. Випікайте ватрушки з яблучним повидлом при 180 градусах 25 хвилин. Французька ватрушка з варенням
Рецепт приготування ватрушок з повидлом може не відповідати звичним канонам. Сьогодні, вироби готують з різних видів тіста, роблячи їх кшталт тістечок або у формі круглого насипного пирога, що отримав назву «Французької» ватрушки. Його роблять з пісочного тіста, ховаючи під шаром начинку хрусткою, рум'яної крихти.
Інгредієнти:
борошно - 330 г; борошно - 200 г; розпушувач - 10 г; вишневе повидло - 350 р. Приготування
Розітріть масло з борошном в крихту. Викладіть частину на дно форми, зверху покладіть повидло. Посипте решті крихтою. Випікайте 30 хвилин при 180 градусах. Пісні ватрушки з повидлом
Пісні ватрушки з варенням - знахідка для тих, хто не їсть скоромну їжу, але бажає урізноманітнити раціон пишними і смачними виробами. Такими виходять ватрушки, зроблені з пісного дріжджового тіста. Воно замішується з води, дріжджів, олії та борошна, в один прийом, чудово сходить і не займає більше години.
Інгредієнти:
вода - 250 мл; дріжджі - 10 г; борошно - 480 м; масло - 40 мл; цукор - 60 г; сливове повидло - 180 мл Приготування
Змішайте борошно з дріжджами, водою, цукром і маслом. Поставте тісто в тепло на годину. Сформуйте з нього ватрушки. Начиніть і випікайте при 180 градусах 25 хвилин. Королевська ватрушка з повидлом - рецепт
Одна велика ватрушка з варенням в духовці - це смачно, просто і сучасно. Особливо, якщо підійти до рецептом з королівським розмахом і укласти під пісочну крихту ще й сир. Така ідея примітна тим, що в одному простому виробі можна поєднати і ніжний сирний смак та приємну фруктову кислинку - ласощі гідне справжніх королів.
Інгредієнти:
олія - 200 г; борошно - 400 г; цукор - 250 г; сир - 500 г; розпушувач - 5 г; яблучне повидло - 200 г; крохмаль - 20 г; яйце - 3 шт. Приготування
Розітріть масло з борошном в крихту. Збийте сир з цукром і яйцями. Перемішайте повидло з крохмалем. Викладіть частину крихти на дно форми. Покладіть сир, а зверху - варення. Посипте залишилася крихтою. Випікайте при 200 градусах 40 хвилин.