» » Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
Булочки з варенням – улюблений варіант домашньої випічки багатьох господинь. Застосовуючи різні варіанти основи можна творити ласощі на будь-який смак, гаманець і навіть тим, хто постує можна догодити незвичайними солодощами з пишного тіста і насиченою фруктово-ягідної начинки.

Як зробити булочки з варенням?


Перше, з чим потрібно визначитися при виготовленні ласощі - це тісто для булочок з варенням, його можна зробити здобним, кефірним або застосувати готову листкову заготовку. Здивувати гостей допоможуть деякі вміння у формуванні виробів, можна проявити фантазію або просто помістити начинку всередину коржі і спекти домашні булочки з варенням звичним способом.

  • Здобні булочки краще робити з якісних і жирних продуктів: масло 82% і молоко не менш 32%.

  • Листкове дріжджове тісто підійде, смачні булочки з варенням вийдуть більш пишними, розсипчастими і ароматними.

  • Кисле тісто замішують на кефірі, кисляку або прокисшем молоці. Якщо додати рецепт сиру випічка вийде пишніше і на довго збереже свіжість і м'якість.

  • Варення краще застосовувати густе: джем або повидло, таку начинку будь тісто втримає. Можливий варіант використання фруктової заготовки з часточками, рідкий сироп краще не застосовувати, його можна злити або загустити крохмалем або горіховою крихтою.


  • Булочки з варенням з дріжджового тіста

    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Піч здобні булочки з варенням краще з пишного пасочного тіста на опарі зі свіжими дріжджами і потрійний розстойкою. Варення часто застосовують густе яблучне, грушеве або абрикосове, але на ділі можна брати будь-улюблені ласощі. Можна оформити у вигляді розтягаїв або іншим підручним способом.
    Інгредієнти:

  • варення густе – 1 ст.;

  • жовток – 1 шт.


  • Опара:

  • молоко – 1 ст.;

  • дріжджі свіжі – 25 г;

  • цукор – 1 ст. л.


  • Тісто:

  • молоко – 2 ст.;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 500-700 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • масло м'яке – 150 г;

  • рослинне масло для змазування рук.


  • Приготування

  • З'єднати тепле молоко з дріжджами і цукром, залишити на 10 хвилин до появи пінної шапки.

  • З'єднати всі продукти для тіста, крім борошна.

  • Влити опару, перемішати.

  • Всипаючи борошно, замісити не туге липке тісто, накрити, прибрати в тепло на расстойку.

  • Місіть тісто тричі, змащуючи маслом руки.

  • Сформувати булочки з варенням, викласти на промаслений деко на відстані 2 см один від одного.

  • Залишити на 15 хвилин, змастити жовтком.

  • Випікати 25 хвилин при 190 градусах.


  • Булочки з листкового тіста з варенням


    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Булочки з листкового дріжджового тіста з варенням – самий простий і швидкий спосіб порадувати домочадців свіжої ароматною випічкою. У цьому рецепті немає ніяких премудростей, для різноманітності в начинку додається кориця і подрібнені горіхи. Щоб начинка не просочила і не размягчила основу, її потрібно посипати панірувальними сухарями.
    Інгредієнти:

  • тісто – 1 кг;

  • яблучне варення шматочками – 1 ст.;

  • м'яке масло – 100 г;

  • панірувальні сухарі – 4 ст. л.;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.;

  • жовток.


  • Приготування

  • Тісто розморозити, злегка розкачати, розділити на порції.

  • Змастити заготовки м'яким маслом, зверху посипати сухарями.

  • Викласти варення, посипати корицею і притрусити горіхами.

  • Сформувати булочки з тіста з варенням, змастити жовтком.

  • Випікати 25 хвилин при 200 градусах.


  • Булочки з варенням на кефірі

    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Дуже смачні булочки з варенням без дріжджів вийдуть незвичайно пишними, ароматними і сподобаються кулінару своєю простотою приготування. Ідеальною формою для такого рецепта стануть рогалики. Важливо дати готовому тісту постояти хвилин 20 а кефір та інші продукти застосовувати теплими, навіть борошно не повинна бути холодною.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • кефір – 1 склянка;

  • цукор – 150 г;

  • масло – 100 г;

  • розпушувач – 15 ч. л.;

  • ванілін;

  • лимонна цедра – 1 ч. л.;

  • борошно – 2-3 ст.;

  • варення;

  • жовток – 1 шт.;

  • молоко – 2 ст. л.;

  • тростинний цукор – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Яйця збити з цукром, додати м'яке масло.

  • Влити кефір, потім ванілін, розпушувач і цедру.

  • Всипаючи просіяне борошно, замісити м'яке, не липке тісто, залишити під плівкою на 30 хвилин.

  • Розділити на кілька порцій, розкачати круглий пласт, розрізати на 4 трикутних сегмента.

  • На широку частину викласти по ложці варення, згорнути рулетом.

  • Змішати жовток з молоком, змастити булочки з варенням, посипати тростинним цукром.

  • Випікати 25 хвилин при 200 градусах.


  • Відкриті булочки з варенням

    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Відкритими можна назвати булочки-ватрушки або розтягаї. Перший варіант зробити простіше, не потрібно морочитися з ліпленням. В якості начинки підійде будь-яке варення, джем або повидло, важливо щоб воно було однорідним або з дрібними шматочками. Тісто можна зробити дріжджове опарне, його готують самостійно, але, якщо часу немає згодиться і купівельна здоба.


    Інгредієнти:

  • здобне тісто – 700 г;

  • яблучне варення – 1 ст.;

  • масло рослинне – 2-3 ст. л.;

  • жовток;

  • крохмаль – 2 ч. л.


  • Приготування

  • Розділити тісто на невеликі коржі, розкачати в коржі.

  • Змастити дно звичайного склянки маслом і в центрі кожної заготовки зробити виїмки.

  • Варення змішати з крохмалем, наповнити кругляш з тіста.

  • Змастити краю жовтком, залишити на 15 хвилин на расстойку.

  • Випікають булочки з яблучним варенням 30 хвилин при 180 градусах.


  • Сирні булочки з варенням

    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Б вулички з сиром і варенням мають особливість не черствіти швидко, навіть через 2 дні вироби залишаються свіжими і м'якими. Важливо, щоб сир був не надто кислим, в такому середовищі дріжджі аквируются неохоче. Не можна застосовувати багато борошна, щоб не забити основу, місіть тісто краще змазаними маслом руками.
    Інгредієнти:

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • сир – 500 г;

  • тепле молоко – 100 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • масло м'яке – 100 г;

  • борошно – 3-4 ст.;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • цукор – 1 ст.;

  • пудра для посипання.


  • Приготування

  • З'єднати тепле молоко, дріжджі і ложку цукру, залишити для реакції на 20 хвилин.

  • Окремо змішати сир, цукор, яйця, масло, розпушувач.

  • Влити в тісто опару.

  • Всипаючи борошно, замісити м'яке, податливе тісто, прибрати в тепло на 40-50 хвилин.

  • Сформувати булочки, наповнені варенням. Залишити для вистоювання на 10 хвилин.

  • Випікати 40 хвилин при 180.


  • Булочки на молоці з варенням

    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Спекти булочки з варенням в духовці за запропонованим далі рецептом не складно, форму можна зробити звичайну круглу. Щоб тісто не вийшло жорстким, молоко застосовують жирне, ідеально домашнє. Варення використовують густе з великим вмістом пектину: яблучне або грушеве, якщо такого не виявилося, рідкуватий джем згущують крохмалем.
    Інгредієнти:

  • молоко домашнє – 05 л.;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 4-6 ст.;

  • масло – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • варення;

  • жовток.


  • Приготування

  • З дріжджів, 1 ст. молока, 1 ст. л. цукру і 1/2 ст. борошна зробити опару. Залишити до збільшення в об'ємі вдвічі, приблизно 20 хвилин.

  • Окремо з'єднати яйця з маслом, цукром, ввести опару.

  • Підсипаючи борошно, замісити м'яке тісто, накрити, залишити до збільшення удвічі.

  • Сформовать коржики, викласти начинку, зібрати в кулю.

  • Викласти на промаслений лист, змастити жовтком, залишити на 15 хвилин.

  • Випікати 30 хвилин при 180 градусах.


  • Пісні булочки на дріжджах з варенням

    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Готуються пісні булочки з варенням на воді, без додавання вершкового масла та яєць, у результаті вийдуть пишні вироби з одним істотним недоліком – вони черствіють швидко, тому немає сенсу готувати велику кількість випічки. Щоб скоринка добре зарум'янилася, жовток можна замінити цукровим сиропом і змастити верх заготовок.
    Інгредієнти:

  • вода – 2 ст.;

  • дріжджі – 25 г;

  • борошно – 4-6 ст.;

  • масло рослинне – 150 мл;

  • цукор – 150 г;

  • цукровий сироп – 50 мл;

  • варення;

  • будь-яка посипання;

  • ванілін.


  • Приготування

  • З'єднати 1 ст. теплої води з дріжджами і 1 ст. л. цукру. Залишити до появи пінної шапки.

  • Змішати цукор з маслом і ваніліном, водою, ввести опару, перемішати.

  • Додаючи борошно, замісити м'яке тісто, накрити, прибрати в тепло для збільшення в два рази.

  • Обім'яти тісто, розділити на порції, наповнити варенням, сформувати булочки.

  • Викласти на промаслений лист, змастити цукровим сиропом, посипати декором.

  • Після 15 хвилинної розстойки, випікати 30 хвилин при 190 градусах.


  • Булочки з варенням в мультиварці

    Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці

    Солодкі булочки з варенням можна і в мультиварці спекти, в приладі вони вийдуть такими пишними, як і приготовані традиційним способом. За 20 хвилин до сигналу потрібно перевернути вироби, щоб вони вийшли рум'яними з усіх боків. Клапан для виходу пари потрібно зняти для вільної конвекції, щоб випічка не вийшла «вареної».
    Інгредієнти:

  • молоко – 1 ст.;

  • борошно – 350 г;

  • м'яке масло – 50 г;

  • цукор – 2/3 ст.;

  • сухі дріжджі – 15 ч. л.;

  • ванілін;

  • варення.


  • Приготування

  • У теплому молоці розчинити дріжджі.

  • Ввести цукор, ванілін, розтоплене (остигле) масло, цукор.

  • Підсипаючи борошно, замісити м'яке тісто, прибрати в тепло на 1-15 години.

  • Тісто обім'яти, розділити на 8 частин, розкачати в коржі, викласти варення, згорнути в кулю.

  • Помістити заготовки в промаслений чашу, залишити в «Підігріві» на 10 хвилин.

  • Включити режим «Випічка», готувати 1 годину 20 хвилин.

  • За 20 хвилин до сигналу перевернути булочки і допікати залишився.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:40
    Переглядів: 104