Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці
Пиріг з варенням – варіант, швидше зимової випічки, адже це відмінний спосіб застосування солодкої заготовки. Готувати можна частування з будь-якого тесту, яке здатне утримати соковиту начинку, а сам джем може бути, як домашнім або приготованим безпосередньо перед випічкою, так куплених в супермаркеті.
Тісто для пирога з варенням підійде майже будь-який: дріжджове, пісочне, листкове. Важче готувати з бісквітного або холодцю, для такої основи варення повинно бути дуже щільним, густим або з цілими шматочками, а сироп потрібно буде процідити.
Відкритий пиріг з варенням найчастіше готується з листкового або пісочного тіста, для прикраси страви використовують обрізки тіста, з яких вирізають фігурки, смужки (викладають сітку), залишають начинку «голої» результаті отримуючи пиріг на манер тарта.
Для здобної основи варення потрібно густе, ідеально підійде повидло або цілі зубчики без сиропу.
Не самий швидкий пиріг з варенням, але дуже популярний – зі сметанною заливкою. Для такого ласощі потрібно застосувати кислувату заготівлю і бажано з цілими ягодами, враховуючи приторную солодкість крему, смак випічки вийде дуже збалансованим.
Листкове тісто для пирога краще вибрати дріжджове, випічка з ним виходить більш пишною і дуже розсипчастою.
Крім духовки, для випікання частувань можна застосовувати і мікрохвильовку і мультиварку, якщо другий пристрій справляється з майже усіма варіантами випічки, то для СВЧ печі краще застосувати рецепт бісквітного тіста.
Простий, швидкий і дуже популярний пісочний пиріг з варенням і крихтою готується не клопітно, базовий рецепт знає майже кожен кулінар. Для реалізації ідеї потрібно заздалегідь підморозити вершкове масло, щоб легше потім натерти його на тертці. Варення підійде будь-яка: однорідне або з шматочками і густим, желейным сиропом.
Інгредієнти:
масло заморожене – 200 г;
борошно – 2 ст.;
розпушувач;
цукор – 140 г;
яйця – 2 шт.;
варення – 1 ст.
Приготування
Порубати (або натерти) масло з борошном і розпушувачем до утворення дрібної розсипчастою крихти.
Змішати яйця з цукром, ввести в крихту, зібрати 2 неоднакових кулі.
Обернути плівкою, прибрати в морозилку на 40 хвилин.
З більшої частини тесту сформовать основу в ємкості для випікання.
Вилити варення.
Залишився ком натерти на тертку, розподілити поверх пирога.
Випікати 40 хвилин при 190.
Пиріг виходить на кефірі з варенням пишний, ароматний і неймовірно смачний. Ласощі готується на швидку руку, не вимагає складних інгредієнтів, знадобиться трохи часу на підготовку і півгодини на випікання. Форма в даному рецепті знадобиться прямокутна 18:28 см або кругла 25 див. Варення вибирають густе, без кісточок, при бажанні доповнюють корицею, кардамоном і ваніллю.
Інгредієнти:
кефір – 100 мл;
масло м'яке – 100 г;
цукор – 100 г;
борошно – 300 г;
розпушувач;
лимонна цедра – 1 ст. л.;
лимонний сік – 1 ст. л.;
яйця – 2 шт.;
варення – 300 р.
Приготування
З'єднати борошно, цукор, розпушувач.
Окремо збити яйця, кефір, розтоплене масло, сік і цедру лимона.
З'єднати обидві суміші, замісити липке тісто.
Викласти у форму з пергаментом, розрівняти.
Зверху розподілити варення, випікати 50 хвилин при 180.
Здобний пиріг із дріжджового тіста з варенням – відмінний варіант домашньої випічки, але готувати його потрібно тільки у вільний час. Даний варіант основи потребує уваги, гарного настрою і якісних свіжих продуктів. Для начинки вибирають повидло, густий джем або конфітюр. Можна взяти варення з цілими фруктовими часточками, а сіром використовувати для змазування готового пирога для апетитною глянсової поверхні.
Інгредієнти:
варення – 1 ст.;
жовток – 1 шт.
Опара:
дріжджі – 20 г;
молоко – 1 ст.;
цукор -1 ч. л.
Тісто:
молоко – 1 ст.;
цукор – 100 г;
яйця – 2 шт.;
м'яке масло – 50 г;
борошно – 400-600 р.
Приготування
З'єднати тепле молоко, дріжджі і цукор, залишити до пінної реакції.
Змішати яйця з цукром, олією, молокой, ввести опару, перемішати.
Всипати борошно, замішуючи м'яке тісто, накрити, прибрати в тепло для збільшення в два рази.
Більшу частину тіста розкачати, викласти пласт у форму.
Розподілити варення, прикрасити рештою тіста.
Залишити пиріг з варенням на 15 хвилин для вистоювання.
Змастити жовтком, випікати 25-35 хвилин при 180.
Листковий пиріг з варенням можна готувати відкритим і закритим у вигляді невеликого рулету або «косички». Начинку краще вибрати густу з цілими ягодами або фруктовими шматочками. Красивіше і ароматні випічка вийде, якщо змащену жовтком поверхню посипати сумішшю тростинного цукру і кориці.
Інгредієнти:
варення з ягодами – 1/2 ст.;
масло м'яке – 50 г;
цукор тростинний – 2 ст. л. + 1 ст. л. для обсипання;
панірувальні сухарі – 1 ст. л.;
дріжджове тісто – 50 г;
жовток – 1 шт.;
кориця – 1 ч. л.
Приготування
Тісто розкачати, змастити м'яким маслом, посипати сумішшю цукру і сухарів.
По краях зробити симетричні надрізи «ялинкою».
У центрі розподілити начинку, краї скласти внахлест «кіскою».
Змастити жовтком, посипати цукрово коричної сумішшю.
Випікати 20 хвилин при 190.
Сирний пиріг з варенням називають «Королівською ватрушкой», завдяки великому вмісту сиру в складі наповнення. Доповнивши склад ласощі апетитною прошарком з джему, частування помітно зміниться. Краще вибирати абрикосове, грушеве або смородинове однорідне варення.
Інгредієнти:
борошно – 2 ст.;
цукор – 100 г;
масло – 100 г;
розпушувач;
сир – 400 г;
цукор – 100 г;
яйця – 3 шт.;
ванілін;
абрикосове варення – 1/3 ст.
Приготування
Сир з'єднати з цукром, яйцями і ваніліном.
Масло порубати з борошном і цукром до крихти, додати розпушувач.
У форму викласти 2/3 тесту, слідом розрівняти варення, викласти сир, посипати крихтою залишився тесту.
Випікати пиріг з сиром і варенням 45-50 хвилин при 180.
Рецепт пирога з варенням в сметанною заливці давно підкорив ласунів незвичайним смаком частування і напрочуд ніжною консистенцією. Для приготування знадобиться варення з цілими ягодами без кісточок, ідеально підійде полуничне, вишневе, смородинове. Заготовку потрібно викласти в сито і почекати, поки зійде рідкий сироп. Розрізати пиріг потрібно після повного його охолодження.
Інгредієнти:
масло – 100 г;
борошно – 2 ст.;
сметана – 100 мл
розпушувач.
Заливка:
сметана – 250 мл;
цукор -100 г;
яйце – 1 шт.;
ваніль;
борошно – 2 ст. л.;
крохмаль – 1 ст. л.;
вишневе варення – 1 ст.
Приготування
Порубати масло з борошном і розпушувачем до крихти, ввести сметану, замісити м'яке тісто. Охолоджувати 30 хвилин.
З'єднати яйце з цукром, ваніллю, борошном і крохмалем.
Влити сметану, перемішати.
Процідити вишневе варення від рідкого сиропу.
Розподілити у формі тісто з бортами, посипати крохмалем, викласти варення.
Притрусити крохмалем.
Вилити сметанний крем.
Випікати пиріг з заливкою і варенням 50 хвилин при 180 градусах.
Спечений горіховий пиріг з варенням в духовці – відмінне частування, яке володіє насиченим ароматом і незрівнянної рихлістю. До складу начинки можна додати не тільки волоські горіхи, але і посічений мигдаль, фундук, кешью, будь ядра зроблять випічку надзвичайно ароматної. В якості основи підійде листкове або пісочне несолодке тісто.
Інгредієнти:
тісто – 400 г;
густе варення – 350 г;
мікс горіхів – 300 р.
Приготування
Подрібнені горіхи прожарити на сухій сковороді до легкого приємного аромату.
З'єднати з варенням, перемішати.
У формі розподілити тісто, піднявши бортики.
Викласти начинку, розрівняти.
Випікати пиріг з варенням 25-30 хвилин при 190.
Самий ледачий пиріг з варенням - спечений у СВЧ печі, готується він неймовірно швидко. Варення в даному варіанті служить декором і додається до вже готового коржу. Щоб не зіпсувати бісквіт, потрібно врахувати можливості мікрохвильовки, при потужності 900 Вт приготування триватиме 5 хвилин, при 750-800 Вт – 7 хвилин. Важливо не перетримати пиріг в приладі, щоб він не вийшов «гумовим».
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
цукор – 70 г;
м'яке масло – 50 г;
згущене молоко – 100 г;
борошно – 100 г;
розпушувач;
варення з часточками.
Приготування
З'єднати яйця з цукром, окремо змішати масло зі згущеним молоком.
До яйцям додати борошно і розпушувач, перемішати, додати масляну суміш.
На дно глибокої форми викласти пергамент, вилити тісто.
Випікати 5 хвилин на 900 Вт, якщо поверхня липка, продовжити на 1 хвилину.
Перевернути на блюдо, зверху прикрасити варенням, подавати після охолодження.
Чайний пиріг з заварки і варення – вигадка ледачих і кмітливих кулінарів. Ласощі виходить пишним, м'яким, хоча і готується без яєць і молочних продуктів. Важливо враховувати, що пиріг втратить свої повітряні якості швидко і зачерствіє, але не варто з цього приводу переживати, випічка виходить смачною і до вечора її з'їдять.
Інгредієнти:
заварений чорний чай – 250 мл;
масло пісне – 3 ст. л.;
цукор – 150 мл;
варення – 1/2 ст.;
борошно – 2 ст.;
розпушувач.
Приготування
З'єднати борошно, цукор і розпушувач.
Додати варення, потім масло, потім чай.
Замісити липке тісто.
Перелити у форму з пергаментом, розрівняти.
Випікати 30 хвилин при 180.
Надзвичайно пишним, смачним і ароматним вийде заливний пиріг з варенням якщо спекти його в мультиварці. Тісто замішується на сметані, а джем краще взяти ягідний і процідити від надлишків рідкого сиропу, згодиться і густий конфітюр. Щоб поверхня випічки вийшла рум'яної, за 10 хвилин до готовності корж.
Інгредієнти:
сметана – 100 мл;
борошно – 1 ст.;
розпушувач;
цукор – 100 г;
ваніль;
яйця – 2 шт.;
масло розм'якшене – 100 г;
густий конфітюр – 1/2 ст.
Приготування
Збити яйця, цукор і масло.
Ввести сметану, розпушувач і ванілін.
Всипати борошно, замішуючи рідкувате тісто.
У промаслений чашу вилити половину тіста, розподілити конфітюр, залити залишком основи.
Зняти клапан для виходу пари, на «Випікання» готувати 1 годину.
За 10 хвилин до сигналу, пиріг перевернути за допомогою чаші-пароварки.
Як приготувати пиріг з варенням?
Тісто для пирога з варенням підійде майже будь-який: дріжджове, пісочне, листкове. Важче готувати з бісквітного або холодцю, для такої основи варення повинно бути дуже щільним, густим або з цілими шматочками, а сироп потрібно буде процідити.
Пиріг з пісочного тіста з варенням
Простий, швидкий і дуже популярний пісочний пиріг з варенням і крихтою готується не клопітно, базовий рецепт знає майже кожен кулінар. Для реалізації ідеї потрібно заздалегідь підморозити вершкове масло, щоб легше потім натерти його на тертці. Варення підійде будь-яка: однорідне або з шматочками і густим, желейным сиропом.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг на кефірі з варенням в духовці
Пиріг виходить на кефірі з варенням пишний, ароматний і неймовірно смачний. Ласощі готується на швидку руку, не вимагає складних інгредієнтів, знадобиться трохи часу на підготовку і півгодини на випікання. Форма в даному рецепті знадобиться прямокутна 18:28 см або кругла 25 див. Варення вибирають густе, без кісточок, при бажанні доповнюють корицею, кардамоном і ваніллю.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджовий пиріг з варенням
Здобний пиріг із дріжджового тіста з варенням – відмінний варіант домашньої випічки, але готувати його потрібно тільки у вільний час. Даний варіант основи потребує уваги, гарного настрою і якісних свіжих продуктів. Для начинки вибирають повидло, густий джем або конфітюр. Можна взяти варення з цілими фруктовими часточками, а сіром використовувати для змазування готового пирога для апетитною глянсової поверхні.
Інгредієнти:
Опара:
Тісто:
Приготування
Пиріг з листкового тіста з варенням
Листковий пиріг з варенням можна готувати відкритим і закритим у вигляді невеликого рулету або «косички». Начинку краще вибрати густу з цілими ягодами або фруктовими шматочками. Красивіше і ароматні випічка вийде, якщо змащену жовтком поверхню посипати сумішшю тростинного цукру і кориці.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з сиром і варенням
Сирний пиріг з варенням називають «Королівською ватрушкой», завдяки великому вмісту сиру в складі наповнення. Доповнивши склад ласощі апетитною прошарком з джему, частування помітно зміниться. Краще вибирати абрикосове, грушеве або смородинове однорідне варення.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг зі сметаною і варенням
Рецепт пирога з варенням в сметанною заливці давно підкорив ласунів незвичайним смаком частування і напрочуд ніжною консистенцією. Для приготування знадобиться варення з цілими ягодами без кісточок, ідеально підійде полуничне, вишневе, смородинове. Заготовку потрібно викласти в сито і почекати, поки зійде рідкий сироп. Розрізати пиріг потрібно після повного його охолодження.
Інгредієнти:
Заливка:
Приготування
Пиріг з варенням і горіхами
Спечений горіховий пиріг з варенням в духовці – відмінне частування, яке володіє насиченим ароматом і незрівнянної рихлістю. До складу начинки можна додати не тільки волоські горіхи, але і посічений мигдаль, фундук, кешью, будь ядра зроблять випічку надзвичайно ароматної. В якості основи підійде листкове або пісочне несолодке тісто.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з варенням в мікрохвильовці
Самий ледачий пиріг з варенням - спечений у СВЧ печі, готується він неймовірно швидко. Варення в даному варіанті служить декором і додається до вже готового коржу. Щоб не зіпсувати бісквіт, потрібно врахувати можливості мікрохвильовки, при потужності 900 Вт приготування триватиме 5 хвилин, при 750-800 Вт – 7 хвилин. Важливо не перетримати пиріг в приладі, щоб він не вийшов «гумовим».
Інгредієнти:
Приготування
Пісний пиріг з варенням на швидку руку
Чайний пиріг з заварки і варення – вигадка ледачих і кмітливих кулінарів. Ласощі виходить пишним, м'яким, хоча і готується без яєць і молочних продуктів. Важливо враховувати, що пиріг втратить свої повітряні якості швидко і зачерствіє, але не варто з цього приводу переживати, випічка виходить смачною і до вечора її з'їдять.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з варенням в мультиварці
Надзвичайно пишним, смачним і ароматним вийде заливний пиріг з варенням якщо спекти його в мультиварці. Тісто замішується на сметані, а джем краще взяти ягідний і процідити від надлишків рідкого сиропу, згодиться і густий конфітюр. Щоб поверхня випічки вийшла рум'яної, за 10 хвилин до готовності корж.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з яблуками на кефірі в духовці або в мультиварці - швидкі рецепти з різного тіста
Спекти пиріг з яблуками на кефірі під силу кожному новачкові в кондитерській справі, адже процес не вимагає особливої майстерності. Готується страва
Пиріг з яблуками на швидку руку - рецепти з сиром, гарбузом, бананом, з пісочного, дріжджового та листового тіста
Щоб спекти пиріг з яблуками на швидку руку, рецепт згодиться будь-який, який випробуваний господинями не раз. Застосовувати можна пісочне, дріжджове,
Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста
Пиріг з чорницею - смачне частування, яке можна готувати страви на швидку руку до домашнього чаювання або застосувати більш складний рецепт і подати
Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста
Пиріг з курагою може деяким кулінарам здатися занадто простою і нудною справою. Але, якщо застосувати хороший рецепт тіста, урізноманітнити начинку
Круасани з листкового тіста - рецепти з шоколадом, згущеним молоком, варенням та іншими начинками
Круасани з листкового тіста – ідеальне рішення швидкого частування до чаю. Всього за півгодини можна створити солодке ласощі з джемом, шоколадом,