» » Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці
Пиріг з варенням – варіант, швидше зимової випічки, адже це відмінний спосіб застосування солодкої заготовки. Готувати можна частування з будь-якого тесту, яке здатне утримати соковиту начинку, а сам джем може бути, як домашнім або приготованим безпосередньо перед випічкою, так куплених в супермаркеті.

Як приготувати пиріг з варенням?


Тісто для пирога з варенням підійде майже будь-який: дріжджове, пісочне, листкове. Важче готувати з бісквітного або холодцю, для такої основи варення повинно бути дуже щільним, густим або з цілими шматочками, а сироп потрібно буде процідити.

  • Відкритий пиріг з варенням найчастіше готується з листкового або пісочного тіста, для прикраси страви використовують обрізки тіста, з яких вирізають фігурки, смужки (викладають сітку), залишають начинку «голої» результаті отримуючи пиріг на манер тарта.

  • Для здобної основи варення потрібно густе, ідеально підійде повидло або цілі зубчики без сиропу.

  • Не самий швидкий пиріг з варенням, але дуже популярний – зі сметанною заливкою. Для такого ласощі потрібно застосувати кислувату заготівлю і бажано з цілими ягодами, враховуючи приторную солодкість крему, смак випічки вийде дуже збалансованим.

  • Листкове тісто для пирога краще вибрати дріжджове, випічка з ним виходить більш пишною і дуже розсипчастою.

  • Крім духовки, для випікання частувань можна застосовувати і мікрохвильовку і мультиварку, якщо другий пристрій справляється з майже усіма варіантами випічки, то для СВЧ печі краще застосувати рецепт бісквітного тіста.


  • Пиріг з пісочного тіста з варенням

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Простий, швидкий і дуже популярний пісочний пиріг з варенням і крихтою готується не клопітно, базовий рецепт знає майже кожен кулінар. Для реалізації ідеї потрібно заздалегідь підморозити вершкове масло, щоб легше потім натерти його на тертці. Варення підійде будь-яка: однорідне або з шматочками і густим, желейным сиропом.
    Інгредієнти:

  • масло заморожене – 200 г;

  • борошно – 2 ст.;

  • розпушувач;

  • цукор – 140 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • варення – 1 ст.


  • Приготування

  • Порубати (або натерти) масло з борошном і розпушувачем до утворення дрібної розсипчастою крихти.

  • Змішати яйця з цукром, ввести в крихту, зібрати 2 неоднакових кулі.

  • Обернути плівкою, прибрати в морозилку на 40 хвилин.

  • З більшої частини тесту сформовать основу в ємкості для випікання.

  • Вилити варення.

  • Залишився ком натерти на тертку, розподілити поверх пирога.

  • Випікати 40 хвилин при 190.


  • Пиріг на кефірі з варенням в духовці


    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Пиріг виходить на кефірі з варенням пишний, ароматний і неймовірно смачний. Ласощі готується на швидку руку, не вимагає складних інгредієнтів, знадобиться трохи часу на підготовку і півгодини на випікання. Форма в даному рецепті знадобиться прямокутна 18:28 см або кругла 25 див. Варення вибирають густе, без кісточок, при бажанні доповнюють корицею, кардамоном і ваніллю.
    Інгредієнти:

  • кефір – 100 мл;

  • масло м'яке – 100 г;

  • цукор – 100 г;

  • борошно – 300 г;

  • розпушувач;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • лимонний сік – 1 ст. л.;

  • яйця – 2 шт.;

  • варення – 300 р.


  • Приготування

  • З'єднати борошно, цукор, розпушувач.

  • Окремо збити яйця, кефір, розтоплене масло, сік і цедру лимона.

  • З'єднати обидві суміші, замісити липке тісто.

  • Викласти у форму з пергаментом, розрівняти.

  • Зверху розподілити варення, випікати 50 хвилин при 180.


  • Дріжджовий пиріг з варенням

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Здобний пиріг із дріжджового тіста з варенням – відмінний варіант домашньої випічки, але готувати його потрібно тільки у вільний час. Даний варіант основи потребує уваги, гарного настрою і якісних свіжих продуктів. Для начинки вибирають повидло, густий джем або конфітюр. Можна взяти варення з цілими фруктовими часточками, а сіром використовувати для змазування готового пирога для апетитною глянсової поверхні.
    Інгредієнти:

  • варення – 1 ст.;

  • жовток – 1 шт.


  • Опара:

  • дріжджі – 20 г;

  • молоко – 1 ст.;

  • цукор -1 ч. л.


  • Тісто:

  • молоко – 1 ст.;

  • цукор – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • м'яке масло – 50 г;

  • борошно – 400-600 р.


  • Приготування

  • З'єднати тепле молоко, дріжджі і цукор, залишити до пінної реакції.

  • Змішати яйця з цукром, олією, молокой, ввести опару, перемішати.

  • Всипати борошно, замішуючи м'яке тісто, накрити, прибрати в тепло для збільшення в два рази.

  • Більшу частину тіста розкачати, викласти пласт у форму.

  • Розподілити варення, прикрасити рештою тіста.

  • Залишити пиріг з варенням на 15 хвилин для вистоювання.

  • Змастити жовтком, випікати 25-35 хвилин при 180.


  • Пиріг з листкового тіста з варенням

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Листковий пиріг з варенням можна готувати відкритим і закритим у вигляді невеликого рулету або «косички». Начинку краще вибрати густу з цілими ягодами або фруктовими шматочками. Красивіше і ароматні випічка вийде, якщо змащену жовтком поверхню посипати сумішшю тростинного цукру і кориці.
    Інгредієнти:

  • варення з ягодами – 1/2 ст.;

  • масло м'яке – 50 г;

  • цукор тростинний – 2 ст. л. + 1 ст. л. для обсипання;

  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.;

  • дріжджове тісто – 50 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • кориця – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Тісто розкачати, змастити м'яким маслом, посипати сумішшю цукру і сухарів.

  • По краях зробити симетричні надрізи «ялинкою».

  • У центрі розподілити начинку, краї скласти внахлест «кіскою».

  • Змастити жовтком, посипати цукрово коричної сумішшю.

  • Випікати 20 хвилин при 190.


  • Пиріг з сиром і варенням

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Сирний пиріг з варенням називають «Королівською ватрушкой», завдяки великому вмісту сиру в складі наповнення. Доповнивши склад ласощі апетитною прошарком з джему, частування помітно зміниться. Краще вибирати абрикосове, грушеве або смородинове однорідне варення.


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;

  • цукор – 100 г;

  • масло – 100 г;

  • розпушувач;

  • сир – 400 г;

  • цукор – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • ванілін;

  • абрикосове варення – 1/3 ст.


  • Приготування

  • Сир з'єднати з цукром, яйцями і ваніліном.

  • Масло порубати з борошном і цукром до крихти, додати розпушувач.

  • У форму викласти 2/3 тесту, слідом розрівняти варення, викласти сир, посипати крихтою залишився тесту.

  • Випікати пиріг з сиром і варенням 45-50 хвилин при 180.


  • Пиріг зі сметаною і варенням

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Рецепт пирога з варенням в сметанною заливці давно підкорив ласунів незвичайним смаком частування і напрочуд ніжною консистенцією. Для приготування знадобиться варення з цілими ягодами без кісточок, ідеально підійде полуничне, вишневе, смородинове. Заготовку потрібно викласти в сито і почекати, поки зійде рідкий сироп. Розрізати пиріг потрібно після повного його охолодження.
    Інгредієнти:

  • масло – 100 г;

  • борошно – 2 ст.;

  • сметана – 100 мл

  • розпушувач.


  • Заливка:

  • сметана – 250 мл;

  • цукор -100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • ваніль;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • крохмаль – 1 ст. л.;

  • вишневе варення – 1 ст.


  • Приготування

  • Порубати масло з борошном і розпушувачем до крихти, ввести сметану, замісити м'яке тісто. Охолоджувати 30 хвилин.

  • З'єднати яйце з цукром, ваніллю, борошном і крохмалем.

  • Влити сметану, перемішати.

  • Процідити вишневе варення від рідкого сиропу.

  • Розподілити у формі тісто з бортами, посипати крохмалем, викласти варення.

  • Притрусити крохмалем.

  • Вилити сметанний крем.

  • Випікати пиріг з заливкою і варенням 50 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з варенням і горіхами

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Спечений горіховий пиріг з варенням в духовці – відмінне частування, яке володіє насиченим ароматом і незрівнянної рихлістю. До складу начинки можна додати не тільки волоські горіхи, але і посічений мигдаль, фундук, кешью, будь ядра зроблять випічку надзвичайно ароматної. В якості основи підійде листкове або пісочне несолодке тісто.
    Інгредієнти:

  • тісто – 400 г;

  • густе варення – 350 г;

  • мікс горіхів – 300 р.


  • Приготування

  • Подрібнені горіхи прожарити на сухій сковороді до легкого приємного аромату.

  • З'єднати з варенням, перемішати.

  • У формі розподілити тісто, піднявши бортики.

  • Викласти начинку, розрівняти.

  • Випікати пиріг з варенням 25-30 хвилин при 190.


  • Пиріг з варенням в мікрохвильовці

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Самий ледачий пиріг з варенням - спечений у СВЧ печі, готується він неймовірно швидко. Варення в даному варіанті служить декором і додається до вже готового коржу. Щоб не зіпсувати бісквіт, потрібно врахувати можливості мікрохвильовки, при потужності 900 Вт приготування триватиме 5 хвилин, при 750-800 Вт – 7 хвилин. Важливо не перетримати пиріг в приладі, щоб він не вийшов «гумовим».
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 70 г;

  • м'яке масло – 50 г;

  • згущене молоко – 100 г;

  • борошно – 100 г;

  • розпушувач;

  • варення з часточками.


  • Приготування

  • З'єднати яйця з цукром, окремо змішати масло зі згущеним молоком.

  • До яйцям додати борошно і розпушувач, перемішати, додати масляну суміш.

  • На дно глибокої форми викласти пергамент, вилити тісто.

  • Випікати 5 хвилин на 900 Вт, якщо поверхня липка, продовжити на 1 хвилину.

  • Перевернути на блюдо, зверху прикрасити варенням, подавати після охолодження.


  • Пісний пиріг з варенням на швидку руку

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Чайний пиріг з заварки і варення – вигадка ледачих і кмітливих кулінарів. Ласощі виходить пишним, м'яким, хоча і готується без яєць і молочних продуктів. Важливо враховувати, що пиріг втратить свої повітряні якості швидко і зачерствіє, але не варто з цього приводу переживати, випічка виходить смачною і до вечора її з'їдять.
    Інгредієнти:

  • заварений чорний чай – 250 мл;

  • масло пісне – 3 ст. л.;

  • цукор – 150 мл;

  • варення – 1/2 ст.;

  • борошно – 2 ст.;

  • розпушувач.


  • Приготування

  • З'єднати борошно, цукор і розпушувач.

  • Додати варення, потім масло, потім чай.

  • Замісити липке тісто.

  • Перелити у форму з пергаментом, розрівняти.

  • Випікати 30 хвилин при 180.


  • Пиріг з варенням в мультиварці

    Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці

    Надзвичайно пишним, смачним і ароматним вийде заливний пиріг з варенням якщо спекти його в мультиварці. Тісто замішується на сметані, а джем краще взяти ягідний і процідити від надлишків рідкого сиропу, згодиться і густий конфітюр. Щоб поверхня випічки вийшла рум'яної, за 10 хвилин до готовності корж.
    Інгредієнти:

  • сметана – 100 мл;

  • борошно – 1 ст.;

  • розпушувач;

  • цукор – 100 г;

  • ваніль;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло розм'якшене – 100 г;

  • густий конфітюр – 1/2 ст.


  • Приготування

  • Збити яйця, цукор і масло.

  • Ввести сметану, розпушувач і ванілін.

  • Всипати борошно, замішуючи рідкувате тісто.

  • У промаслений чашу вилити половину тіста, розподілити конфітюр, залити залишком основи.

  • Зняти клапан для виходу пари, на «Випікання» готувати 1 годину.

  • За 10 хвилин до сигналу, пиріг перевернути за допомогою чаші-пароварки.
    Додав: admin | 25-03-2018, 16:59
    Переглядів: 129