Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді
Печиво на кефірі – швидкий варіант домашньої випічки, яку подужає і новачок в кулінарії, реалізацію деяких рецептів можна залучати і малюків, наприклад, для формування ласощі. Готувати можна солодкі, солоні, дріжджові частування, отримуючи щоразу абсолютно нові ласощі з різними смаками і додатковими домішками.
Тісто на кефірі для печива – найпростіший варіант подібного роду частувань, готується воно в два рахунки і доповнюється різними добавками: горіхами, какао, цукатами і насінням. Кисломолочний продукт застосовують як свіжий, так і скислий, в останньому випадку «підйомної сили» в тесті буде більше і печиво вийде пишніше.
Печиво на кефірі на швидку руку – рецепт, який складається всього з 4 інгредієнтів: кефіру, борошна, яєць і масла. Замішується щільне тісто і формують вироби.
Дріжджове тісто замішується на сухих дріжджах з додаванням розпушувача. Такий варіант не вимагає випічки расстойки, вироби відразу формуються, а в процесі випікання стають пишними.
Просте печиво на кефірі можна робити без додавання цукру, в якості підсолоджувача застосовують мед, сухофрукти або готують солоне ласощі з додаванням насіння, спецій і сиру.
Печиво довго зберігається і залишається свіжим, якщо в складі багато здоби: жирного кефіру, якісного масла (не менше 82%) та яєць.
Знизити калорійність допоможе рівноцінна заміна пшеничного борошна на цільнозернове або вівсяну, вершкового масло рослинне, а цукру на рослинні замінники – стевію, мед, наприклад.
Вівсяне печиво на кефірі – хороший приклад низькокалорійної випічки. Якщо немає мети зменшувати кількість калорій рецепт краще залишити без змін, в іншому випадку замінити частину продуктів на аналоги: масло, цукор. Хрустким печиво стане після повного охолодження, пластівці потрібні швидкорозчинні, дрібні, смалывать їх не обов'язково.
Інгредієнти:
вівсянка – 300 г;
кефір – 250 мл;
цукор – 4 ст. л.;
ваніль, розпушувач;
кориця – 1/2 ч. л.;
масло вершкове – 50 г.
Приготування
Вівсянку залити кефіром, залишити поки розбухне (хвилин 40).
Після закінчення часу всипати цукор, розпушувач, корицю, додати м'яке масло, перемішати.
На промаслений пергамент викласти печива, сформовані ложкою.
Випікається печиво з пластівців на кефірі 30 хвилин при 190.
Печиво на кефірі і маргарині готується за рецептом пісочного тесту, але в результаті ласощі виходить більш пишним, але таким же розсипчастим, воно добре розкочується, тримає форму і не розтікається при випіканні, тому можна нескінченно фантазувати оформляючи ласощі. З такої основи можна робити печива з начинкою з вареного згущеного молока, густого джему або свіжих фруктів.
Інгредієнти:
кефір і маргарин – 150 г;
борошно – 350 г
цукор – 100 г + 50 г для панірування;
розпушувач, ванілін.
Приготування
Маргарин розтерти з борошном, розпушувачем і цукром в крихту, додати кефір. Замісити тісто.
Обернути плівкою, прибрати в холод на 20 хвилин.
Розділити тісто на кілька частин, скачати джгут, розрізати на кружки товщиною 1 див
Вмочити одну сторону цукор, притискаючи.
Випікати печиво на кефірі 15 хвилин при 180 до золотистого кольору.
Це здобне печиво на кефірі готується не довго, на відміну від інших частувань з дріжджового тіста. Процес приготування солодощі не вимагає расстойки, в начинку можна застосувати будь густе варення, подрібнені фрукти і варене згущене молоко, надати будь-яку форму, на яку вистачить фантазії: півмісяці, рогалики, конвертики.
Інгредієнти:
кефір – 200 мл;
сухі дріжджі – 1 пакетик;
розпушувач – 1 ч. л.;
борошно – 500 г;
цукор – 100 г + 50 г для обсипання;
масло вершкове – 100 г;
яйця – 3 шт.;
джем;
жовток – 1 шт.;
молоко – 50 мл
Приготування
Розчинити в кефірі дріжджі, дочекатися поки піде реакція.
Окремо з'єднати масло, цукор, яйця, розпушувач.
Влити кефір, всипати борошно, замішуючи щільне тісто.
Розкачати пласт товщиною 5 мм, розрізати на смужки 4:5 див.
Викласти начинку, скріпити краї, надати форму півмісяця.
Залишити на 15 хвилин.
Розбовтати жовток з молоком, змастити печиво, обсипати цукром.
Випікати печиво здобне на кефірі 30 хвилин при 190.
Випечене печиво на кефірі в духовці можна зробити у вигляді рогаликів, для реалізації ідеї знадобиться густий джем, повидло або варення з цілими шматочками (сироп не використовується). Для більш оригінального смаку до складу начинки додають подрібнені горішки, а поверхню обсипають коричневим цукром.
Інгредієнти:
масло м'яке – 150 г;
борошно – 600 г;
кефір – 200 мл;
яйця – 2 шт.;
ванілін, розпушувач;
варення – 150 г;
коричневий цукор – 2 ст. л.
подрібнені горіхи – 1/2 ст.
Приготування
Варення змішати з горіхами.
М'яке масло з'єднати з цукром, яйцями, ваніліном і розпушувачем.
Додати кефір і підсипати борошно, замішуючи щільне тісто.
Розкачати пласт, розрізати на трикутники, на широку частину викладати по 1 ч. ложці начинки.
Згорнути рулетами, обваляти в цукрі.
Випікати печиво на кефірі 30 хвилин при 170.
Сирне печиво на кефірі має характерну особливість – вона довго не черствіє, тому його можна впевнено готувати у великій кількості. Форма ласощів надається будь-яка, на яку хварит фантазії, в даному варіанті описані знамениті «Гусячі лапки», ще ласощі називають «Поцілунки». Відразу потрібно підготувати вирубку для додання круглої форми, банки 05 л підійде ідеально.
Інгредієнти:
сир – 150 г;
кефір – 100 мл;
масло – 50 г;
яйце – 1 шт.;
борошно – 350 г;
розпушувач;
цукор – 5 ст. л.
Приготування
З'єднати ворог, кефір, масло і яйце.
Ввести муку з розпушувачем, замісити туге тісто, прибрати на холод на 30 хвилин.
Розкачати пласт, вирізати круги.
У тарілку насипати цукор, змочити одну сторону заготовки.
Скласти коло цукром всередину, одну половину вмочити в цукор, знову скласти.
Одну сторону трикутника вмочити в цукор, викласти на деко присипкою вгору.
Випікати 30 хвилин при 180.
Медове печиво на кефірі більше нагадує пряники, воно виходить пишною, ароматною і дуже м'яким всередині з хрусткою цукровою оболонкою. На формування піде мінімум часу, вироби скочуються в кулі, панируются в підсолоджувач і в процесі випікання трохи розтікаються, набуваючи форму печива.
Інгредієнти:
масло вершкове – 50 г;
мед – 50 г;
борошно – 170 г;
кефір – 100 мл;
розпушувач;
сухий імбир – 1/2 ч. л.;
цукор – 50 г + 2 ст. л. для обсипання.
Приготування
Змішати борошно, розпушувач, цукор, імбир.
Додати масло, розтерти в крихту.
Влити кефір і мед, при необхідності підсипати борошна, замісити тісто.
Скачати кульки, обваляти в цукрі, викласти на деко.
Випікати 15 хвилин при 180.
Цей рецепт печива на кефірі в духовці відрізняється відмінним смаком і незвичайною формою. До складу начинки входить кориця, тростинний цукор і подрібнені горішки (за бажанням), а формується частування у вигляді оригінальних равликів. Ласощі можна доповнити сметанно-цукровий кремом, в результаті вийде майже «Синнабон».
Інгредієнти:
кефір – 200 мл;
борошно – 500 г;
масло м'яке – 100 г + 100 г у начинку;
цукор – 100 г;
яйця – 2 шт.;
розпушувач – 1 ч. л.;
сухі дріжджі – 5 г;
жовток – 1 шт.;
кориця – 3 ч. л.;
тростинний цукор – 4 ст. л.;
подрібнені горіхи – 1 ст.
Приготування
Розчинити дріжджі в кефірі з ложкою цукру до появи піни.
Окремо змішати масло з яйцями, цукром, олією і розпушувачем.
Ввести кефір, підсипати борошно, замішуючи тісто.
Розкачати пласт, змастити м'яким маслом.
Посипати сумішшю кориці і тростинного цукру, горіхами, згорнути рулетом.
Розрізати на сегменти, товщиною 1 див
Викласти на деко, змастити жовтком, випікати 30 хвилин при 190.
М'яке печиво на кефірі можна приготувати, застосовуючи звичайну сковороду. Змащувати посуд не потрібно, ласощі не прилипне до поверхні, якщо є страх, що печиво прилипне, можна злегка присипати дно борошном. Рецепт частування дуже простий і швидко реалізується, та що і до сніданку його можна встигнути приготувати.
Інгредієнти:
масло – 100 г;
кефір – 100 мл;
борошно – 300 г;
яйце – 1 шт.;
цукор – 100 г;
розпушувач – 1 ч. л.;
ванілін;
лимонна цедра – 1 ст. л.
Приготування
Масло розтерти з борошном, додати яйце, кефір, цукор, цедру, ваніль і розпушувач.
Замісити туге тісто, при необхідності додаючи борошно.
Розкачати пласт, вирізати печиво, смажити н гарячій сковороді без олії з двох боків до золотистого кольору.
Несолодке печиво на кефірі приготоване з додаванням сиру – відмінний варіант закуски до пінному. Ласощі виходить хрустким і чимось нагадує крекер, його можна перед випіканням злегка присипати сіллю. У рецепті вказано мінімальний набір спецій, його можна розширити та ввести сушений часник, кунжут або інші насіння.
Інгредієнти:
масло – 50 г;
кефір – 100 мл;
твердий сир – 100 г;
пажитник – 1 ч. л.;
сушений базилік – 1 ч. л.;
борошно – 200-250 м;
яйце – 1 шт.;
сіль – 1/2 ч. л.;
розпушувач – 1/2 ч. л.
Приготування
З'єднати яйце з маслом, сіллю, тертим на дрібній тертці сиром і кефіром.
Ввести спеції і борошно, замісити туге тісто.
Сформувати печиво, випікати 20 хвилин при 190 градусах.
Після повного охолодження печиво стане хрустким.
Як приготувати печиво на кефірі?
Тісто на кефірі для печива – найпростіший варіант подібного роду частувань, готується воно в два рахунки і доповнюється різними добавками: горіхами, какао, цукатами і насінням. Кисломолочний продукт застосовують як свіжий, так і скислий, в останньому випадку «підйомної сили» в тесті буде більше і печиво вийде пишніше.
Вівсяне печиво на кефірі - рецепт
Вівсяне печиво на кефірі – хороший приклад низькокалорійної випічки. Якщо немає мети зменшувати кількість калорій рецепт краще залишити без змін, в іншому випадку замінити частину продуктів на аналоги: масло, цукор. Хрустким печиво стане після повного охолодження, пластівці потрібні швидкорозчинні, дрібні, смалывать їх не обов'язково.
Інгредієнти:
Приготування
Пісочне печиво на кефірі
Печиво на кефірі і маргарині готується за рецептом пісочного тесту, але в результаті ласощі виходить більш пишним, але таким же розсипчастим, воно добре розкочується, тримає форму і не розтікається при випіканні, тому можна нескінченно фантазувати оформляючи ласощі. З такої основи можна робити печива з начинкою з вареного згущеного молока, густого джему або свіжих фруктів.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджове печиво на кефірі
Це здобне печиво на кефірі готується не довго, на відміну від інших частувань з дріжджового тіста. Процес приготування солодощі не вимагає расстойки, в начинку можна застосувати будь густе варення, подрібнені фрукти і варене згущене молоко, надати будь-яку форму, на яку вистачить фантазії: півмісяці, рогалики, конвертики.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво на кефірі з варенням
Випечене печиво на кефірі в духовці можна зробити у вигляді рогаликів, для реалізації ідеї знадобиться густий джем, повидло або варення з цілими шматочками (сироп не використовується). Для більш оригінального смаку до складу начинки додають подрібнені горішки, а поверхню обсипають коричневим цукром.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво на кефірі з сиром
Сирне печиво на кефірі має характерну особливість – вона довго не черствіє, тому його можна впевнено готувати у великій кількості. Форма ласощів надається будь-яка, на яку хварит фантазії, в даному варіанті описані знамениті «Гусячі лапки», ще ласощі називають «Поцілунки». Відразу потрібно підготувати вирубку для додання круглої форми, банки 05 л підійде ідеально.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво на кефірі з медом
Медове печиво на кефірі більше нагадує пряники, воно виходить пишною, ароматною і дуже м'яким всередині з хрусткою цукровою оболонкою. На формування піде мінімум часу, вироби скочуються в кулі, панируются в підсолоджувач і в процесі випікання трохи розтікаються, набуваючи форму печива.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво на кефірі з корицею
Цей рецепт печива на кефірі в духовці відрізняється відмінним смаком і незвичайною формою. До складу начинки входить кориця, тростинний цукор і подрібнені горішки (за бажанням), а формується частування у вигляді оригінальних равликів. Ласощі можна доповнити сметанно-цукровий кремом, в результаті вийде майже «Синнабон».
Інгредієнти:
Приготування
Печиво на кефірі на сковороді
М'яке печиво на кефірі можна приготувати, застосовуючи звичайну сковороду. Змащувати посуд не потрібно, ласощі не прилипне до поверхні, якщо є страх, що печиво прилипне, можна злегка присипати дно борошном. Рецепт частування дуже простий і швидко реалізується, та що і до сніданку його можна встигнути приготувати.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво на кефірі з сиром
Несолодке печиво на кефірі приготоване з додаванням сиру – відмінний варіант закуски до пінному. Ласощі виходить хрустким і чимось нагадує крекер, його можна перед випіканням злегка присипати сіллю. У рецепті вказано мінімальний набір спецій, його можна розширити та ввести сушений часник, кунжут або інші насіння.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна випічка до чаю - швидко і смачно приготовані пиріжки, печиво, кекси та інші солодощі
Пісна випічка до чаю швидко і смачно урізноманітнює нудні домашні посиденьки в період обмеження харчування. Завдяки хорошим і перевіреними рецептами,
Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста
Печиво з варенням – ідеальний варіант для різноманітності солодкого столу з чаєм. Смачним і оригінальним зроблять ласощі цікаві рецепти тіста і
Пиріг з яблуками на кефірі в духовці або в мультиварці - швидкі рецепти з різного тіста
Спекти пиріг з яблуками на кефірі під силу кожному новачкові в кондитерській справі, адже процес не вимагає особливої майстерності. Готується страва
Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці
Випічка на кефірі - найпоширеніший варіант приготування домашніх страв, рецепти такого тесту гранично прості й зрозумілі кожному кулінару, навіть
Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею
Приготований маннік на кефірі в мультиварці – кращий спосіб без клопоту нагодувати домашніх ласунів відмінною пишною випічкою. Рецепти можна
Вівсяне печиво на кефірі
Вівсяне печиво - дуже популярний вид випічки не тільки з-за свого чудового смаку. Це ласощі, також славиться своєю користю, особливо, якщо його