» » Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді
Печиво на кефірі – швидкий варіант домашньої випічки, яку подужає і новачок в кулінарії, реалізацію деяких рецептів можна залучати і малюків, наприклад, для формування ласощі. Готувати можна солодкі, солоні, дріжджові частування, отримуючи щоразу абсолютно нові ласощі з різними смаками і додатковими домішками.

Як приготувати печиво на кефірі?


Тісто на кефірі для печива – найпростіший варіант подібного роду частувань, готується воно в два рахунки і доповнюється різними добавками: горіхами, какао, цукатами і насінням. Кисломолочний продукт застосовують як свіжий, так і скислий, в останньому випадку «підйомної сили» в тесті буде більше і печиво вийде пишніше.

  • Печиво на кефірі на швидку руку – рецепт, який складається всього з 4 інгредієнтів: кефіру, борошна, яєць і масла. Замішується щільне тісто і формують вироби.

  • Дріжджове тісто замішується на сухих дріжджах з додаванням розпушувача. Такий варіант не вимагає випічки расстойки, вироби відразу формуються, а в процесі випікання стають пишними.

  • Просте печиво на кефірі можна робити без додавання цукру, в якості підсолоджувача застосовують мед, сухофрукти або готують солоне ласощі з додаванням насіння, спецій і сиру.

  • Печиво довго зберігається і залишається свіжим, якщо в складі багато здоби: жирного кефіру, якісного масла (не менше 82%) та яєць.

  • Знизити калорійність допоможе рівноцінна заміна пшеничного борошна на цільнозернове або вівсяну, вершкового масло рослинне, а цукру на рослинні замінники – стевію, мед, наприклад.


  • Вівсяне печиво на кефірі - рецепт

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Вівсяне печиво на кефірі – хороший приклад низькокалорійної випічки. Якщо немає мети зменшувати кількість калорій рецепт краще залишити без змін, в іншому випадку замінити частину продуктів на аналоги: масло, цукор. Хрустким печиво стане після повного охолодження, пластівці потрібні швидкорозчинні, дрібні, смалывать їх не обов'язково.
    Інгредієнти:

  • вівсянка – 300 г;

  • кефір – 250 мл;

  • цукор – 4 ст. л.;

  • ваніль, розпушувач;

  • кориця – 1/2 ч. л.;

  • масло вершкове – 50 г.


  • Приготування

  • Вівсянку залити кефіром, залишити поки розбухне (хвилин 40).

  • Після закінчення часу всипати цукор, розпушувач, корицю, додати м'яке масло, перемішати.

  • На промаслений пергамент викласти печива, сформовані ложкою.

  • Випікається печиво з пластівців на кефірі 30 хвилин при 190.


  • Пісочне печиво на кефірі


    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Печиво на кефірі і маргарині готується за рецептом пісочного тесту, але в результаті ласощі виходить більш пишним, але таким же розсипчастим, воно добре розкочується, тримає форму і не розтікається при випіканні, тому можна нескінченно фантазувати оформляючи ласощі. З такої основи можна робити печива з начинкою з вареного згущеного молока, густого джему або свіжих фруктів.
    Інгредієнти:

  • кефір і маргарин – 150 г;

  • борошно – 350 г

  • цукор – 100 г + 50 г для панірування;

  • розпушувач, ванілін.


  • Приготування

  • Маргарин розтерти з борошном, розпушувачем і цукром в крихту, додати кефір. Замісити тісто.

  • Обернути плівкою, прибрати в холод на 20 хвилин.

  • Розділити тісто на кілька частин, скачати джгут, розрізати на кружки товщиною 1 див

  • Вмочити одну сторону цукор, притискаючи.

  • Випікати печиво на кефірі 15 хвилин при 180 до золотистого кольору.


  • Дріжджове печиво на кефірі

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Це здобне печиво на кефірі готується не довго, на відміну від інших частувань з дріжджового тіста. Процес приготування солодощі не вимагає расстойки, в начинку можна застосувати будь густе варення, подрібнені фрукти і варене згущене молоко, надати будь-яку форму, на яку вистачить фантазії: півмісяці, рогалики, конвертики.
    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • сухі дріжджі – 1 пакетик;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • борошно – 500 г;

  • цукор – 100 г + 50 г для обсипання;

  • масло вершкове – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • джем;

  • жовток – 1 шт.;

  • молоко – 50 мл


  • Приготування

  • Розчинити в кефірі дріжджі, дочекатися поки піде реакція.

  • Окремо з'єднати масло, цукор, яйця, розпушувач.

  • Влити кефір, всипати борошно, замішуючи щільне тісто.

  • Розкачати пласт товщиною 5 мм, розрізати на смужки 4:5 див.

  • Викласти начинку, скріпити краї, надати форму півмісяця.

  • Залишити на 15 хвилин.

  • Розбовтати жовток з молоком, змастити печиво, обсипати цукром.

  • Випікати печиво здобне на кефірі 30 хвилин при 190.


  • Печиво на кефірі з варенням

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Випечене печиво на кефірі в духовці можна зробити у вигляді рогаликів, для реалізації ідеї знадобиться густий джем, повидло або варення з цілими шматочками (сироп не використовується). Для більш оригінального смаку до складу начинки додають подрібнені горішки, а поверхню обсипають коричневим цукром.


    Інгредієнти:

  • масло м'яке – 150 г;

  • борошно – 600 г;

  • кефір – 200 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • ванілін, розпушувач;

  • варення – 150 г;

  • коричневий цукор – 2 ст. л.

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.


  • Приготування

  • Варення змішати з горіхами.

  • М'яке масло з'єднати з цукром, яйцями, ваніліном і розпушувачем.

  • Додати кефір і підсипати борошно, замішуючи щільне тісто.

  • Розкачати пласт, розрізати на трикутники, на широку частину викладати по 1 ч. ложці начинки.

  • Згорнути рулетами, обваляти в цукрі.

  • Випікати печиво на кефірі 30 хвилин при 170.


  • Печиво на кефірі з сиром

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Сирне печиво на кефірі має характерну особливість – вона довго не черствіє, тому його можна впевнено готувати у великій кількості. Форма ласощів надається будь-яка, на яку хварит фантазії, в даному варіанті описані знамениті «Гусячі лапки», ще ласощі називають «Поцілунки». Відразу потрібно підготувати вирубку для додання круглої форми, банки 05 л підійде ідеально.
    Інгредієнти:

  • сир – 150 г;

  • кефір – 100 мл;

  • масло – 50 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 350 г;

  • розпушувач;

  • цукор – 5 ст. л.


  • Приготування

  • З'єднати ворог, кефір, масло і яйце.

  • Ввести муку з розпушувачем, замісити туге тісто, прибрати на холод на 30 хвилин.

  • Розкачати пласт, вирізати круги.

  • У тарілку насипати цукор, змочити одну сторону заготовки.

  • Скласти коло цукром всередину, одну половину вмочити в цукор, знову скласти.

  • Одну сторону трикутника вмочити в цукор, викласти на деко присипкою вгору.

  • Випікати 30 хвилин при 180.


  • Печиво на кефірі з медом

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Медове печиво на кефірі більше нагадує пряники, воно виходить пишною, ароматною і дуже м'яким всередині з хрусткою цукровою оболонкою. На формування піде мінімум часу, вироби скочуються в кулі, панируются в підсолоджувач і в процесі випікання трохи розтікаються, набуваючи форму печива.
    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • мед – 50 г;

  • борошно – 170 г;

  • кефір – 100 мл;

  • розпушувач;

  • сухий імбир – 1/2 ч. л.;

  • цукор – 50 г + 2 ст. л. для обсипання.


  • Приготування

  • Змішати борошно, розпушувач, цукор, імбир.

  • Додати масло, розтерти в крихту.

  • Влити кефір і мед, при необхідності підсипати борошна, замісити тісто.

  • Скачати кульки, обваляти в цукрі, викласти на деко.

  • Випікати 15 хвилин при 180.


  • Печиво на кефірі з корицею

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Цей рецепт печива на кефірі в духовці відрізняється відмінним смаком і незвичайною формою. До складу начинки входить кориця, тростинний цукор і подрібнені горішки (за бажанням), а формується частування у вигляді оригінальних равликів. Ласощі можна доповнити сметанно-цукровий кремом, в результаті вийде майже «Синнабон».
    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • борошно – 500 г;

  • масло м'яке – 100 г + 100 г у начинку;

  • цукор – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • сухі дріжджі – 5 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • кориця – 3 ч. л.;

  • тростинний цукор – 4 ст. л.;

  • подрібнені горіхи – 1 ст.


  • Приготування

  • Розчинити дріжджі в кефірі з ложкою цукру до появи піни.

  • Окремо змішати масло з яйцями, цукром, олією і розпушувачем.

  • Ввести кефір, підсипати борошно, замішуючи тісто.

  • Розкачати пласт, змастити м'яким маслом.

  • Посипати сумішшю кориці і тростинного цукру, горіхами, згорнути рулетом.

  • Розрізати на сегменти, товщиною 1 див

  • Викласти на деко, змастити жовтком, випікати 30 хвилин при 190.


  • Печиво на кефірі на сковороді

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    М'яке печиво на кефірі можна приготувати, застосовуючи звичайну сковороду. Змащувати посуд не потрібно, ласощі не прилипне до поверхні, якщо є страх, що печиво прилипне, можна злегка присипати дно борошном. Рецепт частування дуже простий і швидко реалізується, та що і до сніданку його можна встигнути приготувати.
    Інгредієнти:

  • масло – 100 г;

  • кефір – 100 мл;

  • борошно – 300 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • ванілін;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Масло розтерти з борошном, додати яйце, кефір, цукор, цедру, ваніль і розпушувач.

  • Замісити туге тісто, при необхідності додаючи борошно.

  • Розкачати пласт, вирізати печиво, смажити н гарячій сковороді без олії з двох боків до золотистого кольору.


  • Печиво на кефірі з сиром

    Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді

    Несолодке печиво на кефірі приготоване з додаванням сиру – відмінний варіант закуски до пінному. Ласощі виходить хрустким і чимось нагадує крекер, його можна перед випіканням злегка присипати сіллю. У рецепті вказано мінімальний набір спецій, його можна розширити та ввести сушений часник, кунжут або інші насіння.
    Інгредієнти:

  • масло – 50 г;

  • кефір – 100 мл;

  • твердий сир – 100 г;

  • пажитник – 1 ч. л.;

  • сушений базилік – 1 ч. л.;

  • борошно – 200-250 м;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – 1/2 ч. л.;

  • розпушувач – 1/2 ч. л.


  • Приготування

  • З'єднати яйце з маслом, сіллю, тертим на дрібній тертці сиром і кефіром.

  • Ввести спеції і борошно, замісити туге тісто.

  • Сформувати печиво, випікати 20 хвилин при 190 градусах.

  • Після повного охолодження печиво стане хрустким.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:33
    Переглядів: 19