» » Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста
Печиво з варенням, спечене в домашніх умовах, допоможе якісно урізноманітнити просте домашнє чаювання. Будь-який хороший і перевірений рецепт, можна впевнено доповнювати цікавими інгредієнтами і змінювати підсумковий смак, враховуючи потреби всіх ласунів.

Як зробити печиво з варенням?


Приготувати домашнє печиво з варенням можна з різного фруктового або ягідного джему, важливо слідувати певним правилами, щоб результат не розчарував.

  • Розсипчасте печиво з варенням потрібно готувати з тіста, яке добре тримає форму і здатне утримати начинку: пісочне, листкове, сирне.

  • Смачне печиво з варенням буде з начинкою з однорідного густого джему або повидла – воно не розтікається при випіканні.

  • Застосовувати можна варення з цілими часточками або ягодами (без кісточок), потрібно процідити його від рідкого сиропу, а шматочки змішати з крохмалем.

  • Частково замінити рідкі інгредієнти і підсолоджувач у складі тесту допоможе ягідне варення з густим сиропом, його додають до складу основи, смак печива дуже сильно зміниться в такому рецепті.


  • Віденське печиво з варенням

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Найпоширеніше печиво з варенням і тертим тестом – віденське. Готується ласощі не клопітно, базовий рецепт точно знають багато господинь. Особливість випічки – готується десерт на деко у вигляді пирога, потім розрізається порційно і подається невеликими квадратами. Збагатить смак додавання меленої кориці до складу начинки з сливового джему.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 2 ст.;

  • масло заморожене – 150 г;

  • розпушувач, ваніль;

  • сливовий джем – 1 ст.;

  • кориця мелена – 2 ч. л.


  • Приготування

  • Порубати масло з олією.

  • Збити яйця з цукром, розпушувачем і ваніліном.

  • З'єднати обидві маси, зібрати в кулю, обернути плівкою, заморожувати 40 хвилин.

  • Більшу частину тіста натерти, розподілити щільним шаром у формі.

  • Викласти джем, посипати корицею.

  • Натерти зверху залишок тіста.

  • Випікати 35 хвилин при 190 градусах.

  • Остиглий пиріг з варенням розрізати на квадрати і повністю охолодити.


  • Печиво «Каракум» з варенням – рецепт


    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Печиво «Каракум» з варенням готується за схожим з віденським рецептом, але в результаті смак ласощів виходить зовсім іншим, дуже незвичайним, завдяки введенню до складу тесту рослинного масла. Враховуючи, що основи вийде занадто солодкою, для начинки краще вибрати кислий джем: смородиновий, малиновий або лимонний.
    Інгредієнти:

  • маргарин – 100 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • жовток – 1 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • розпушувач;

  • борошно – 25 ст.;

  • варення – 250 р.


  • Приготування

  • З'єднати м'який маргарин з маслом, цукром і жовтком.

  • Ввести розпушувач і борошно, замісити туге тісто.

  • Розділити тісто на 2 нерівні частини, охолоджувати 40 хвилин.

  • Велику частину розподілити на деко, викласти варення.

  • Другу частину тіста натерти на крупній тертці і щільним шаром раструсить на поверхні.

  • Випікати 25 хвилин при 200 градусах.

  • Охолодити повністю, розрізати на невеликі порції.


  • Печиво з листкового тіста з варенням

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Найпростіше приготувати печиво з листкового бездріжджового тіста з варенням – основу для нього не потрібно робити, а для начинки вибрати вишневу заготовку з цілими ягодами (без кісточок). Смачне і дуже красиве ласощі сподобається всім любителям не надто солодкої випічки, частування буде готове через півгодини з урахуванням підготовки всіх складових.
    Інгредієнти:

  • тісто – 200 г;

  • вишневе варення – 4 ст. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Припылить стіл борошном, розкачати розморожене тісто.

  • Вирізати фігури, в центрі зробити поглиблення.

  • Викласти трохи варення в кожну виїмку.

  • Випікати печиво з вишневим варенням 20 хвилин при 200 градусах.


  • Пісне печиво з варенням - рецепт

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Пісне печиво з варенням готується з тіста без яєць і вершкового масла, останній компонент можна впевнено замінювати рослинною олією або маргарином. Дуже смачним ласощі виходить з простого дріжджового тіста, яке не вимагає тривалої і багаторазової расстойки і оформляються вироби у вигляді маленьких рогаликів.
    Інгредієнти:

  • вода – 200 мл;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • цукор – 70 г;

  • борошно – 450-500 г;

  • варення – 100-150 г;

  • сухі дріжджі – 10 р.


  • Приготування

  • У теплій воді розчинити дріжджі і цукор, залишити на 10 хвилин.

  • З'єднати дріжджову суміш з маслом, і додаючи борошно, замісити м'яке тісто.

  • Залишити тісто на годину, обім'яти.

  • Розкачати пласт, розрізати на трикутники, на широку сторону викласти по 1 ч. л. варення.

  • Згорнути рулетом, залишити на 15 хвилин.

  • Випікати печиво пісне з варенням 25 хвилин при 180 градусах.


  • Сирне печиво з варенням

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Цей рецепт печива з варенням примітний додаванням до складу тесту сиру, який робить випічку надзвичайно м'якою, розсипчастою. Печиво має особливість – воно не черствіє тривалий час і залишиться свіжим і м'яким навіть через кілька днів. Надзвичайно смачним вийде частування, якщо наповнити його горіхами і журавлинним джемом.


    Інгредієнти:

  • масло – 100 г;

  • цукор – 50 г;

  • сир – 150 г;

  • борошно – 200 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • коричневий цукор – 2 ст. л.;

  • розпушувач, ванілін;

  • журавлинний джем – 200 г;

  • подрібнені горіхи – 50 р.


  • Приготування

  • З'єднати сир, жовток і цукор.

  • Холодне масло порубати з борошном, розпушувачем і ваніліном.

  • Змішати обидві маси, зібрати м'яке тісто, охолоджувати 40 хвилин.

  • З'єднати джем з дробленными горіхами. Якщо начинка рідка, всипати 1 ст. л. борошна.

  • Розкачати пласт тіста, розподілити наповнення.

  • Згорнути щільним рулетом, загорнути в плівку, прибрати в морозилку на 30 хвилин.

  • Змастити рулет білком, обсипати коричневим цукром.

  • Розрізати на порції товщиною 1 див.

  • Випікати печиво з варенням 10-15 хвилин при 180 градусах.


  • Печиво «Смужка» з варенням

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Спекти печиво з варенням в духовці можна за старим радянським рецептом, це ласощі готується з пісочного тіста, а джем виступає в якості прошарку, традиційно застосовують густе однорідне яблучне варення. Спершу випікається великий корж, ділиться на дві частини, потім збирається печиво – процес виготовлення гранично простий.
    Інгредієнти:

  • борошно 550 г;

  • масло – 300 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль, розпушувач, ванілін;

  • яблучне варення.


  • Глазур:

  • цукор – 250 г;

  • вода – 150 мл;

  • лимонна кислота – 1/2 ч. л.


  • Приготування

  • З'єднати інгредієнти для тіста, розкачати, розподілити на деко, випікати 15 хвилин при 200 градусах.

  • Розрізати корж на 2 рівні частини, одну змастити варенням, накрити другою половиною.

  • Змастити тонким шаром варення.

  • Зварити глазур: гарячою водою залити цукор, варити до закипання.

  • Варити сироп до проби на м'який кулька»: опускати краплю в холодну воду.

  • Лимонну кислоту розвести окропом, влити в сироп.

  • Швидко охолодити сироп, збивати поки не побіліє.

  • Відразу нанести на поверхню пирога, охолодити, порізати на печива.


  • Печиво «Хвилинка» з варенням

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Спекти швидке печиво на швидку руку з варенням – справа зовсім не клопітка, до процесу можна і дітей підключати. У результаті виходить тонка хрустке частування з апетитним наповненням, щоб урізноманітнити «солодкий стіл» потрібно застосовувати різні варіанти однорідного джему: лимонне, малинове, яблучне.
    Інгредієнти:

  • масло м'яке – 150 г;

  • цукор – 2/3 ст.;

  • яйця – 2 шт.;

  • ваніль, розпушувач;

  • борошно – 270 г;

  • варення.


  • Приготування

  • Збити масло з цукром, ваніллю, розпушувачем і яйцями.

  • Всипати борошно, замісити туге тісто, охолоджувати 10 хвилин в морозилці.

  • Розкачати тонкий пласт, розрізати на квадрати.

  • У центр кожної заготовки викласти по ложці джему, загорнути протилежні кути внапуск.

  • Випікати 15 хвилин при 200 градусах.


  • Печиво на сметані з варенням

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Сметанне тісто для печива з варенням відрізняється м'якістю і піддатливість у роботі. Це ласощі виходить м'яким, пишним, дуже ароматним і підкорить ласунів відмінним горіховим смаком. Варення в даному варіанті знадобиться однорідне, ідеально з цитрусовим смаком: лимонне, апельсинове.
    Інгредієнти:

  • сметана – 4 ст. л.;

  • масло м'яке – 100 г;

  • цукор – 100 г;

  • борошно – 2 ст.;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач;

  • горіхи – 1 ст.;

  • варення однорідне.


  • Приготування

  • Збити масло з цукром, ввести по одному яйця, потім сметану.

  • Всипати розпушувач, додати борошно, замісити не липке тісто.

  • Сформовать невеликі кульки.

  • Горіхи подробити і прокатати качалкою, размягчив крихту.

  • Запанірувати кульки в горіховій крихті, приплюснути, в центрі зробити поглиблення.

  • Наповнити кожну заготовку джемом, випікати 30 хвилин при 200 градусах.


  • Вівсяне печиво з варенням - рецепт

    Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста

    Вівсяне печиво з варенням краще готувати з перемелених пластівців швидкого приготування, склад доповнити горіхами, насінням, а джем застосувати з цілими ягодами (без кісточок). Печеться частування швидко, без клопоту, з мінімального набору продуктів. Знизити калорійність можна заміною масла на рослинне, а цукру на мед або штучний підсолоджувач.
    Інгредієнти:

  • вівсянка – 150 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана – 2 ст. л.;

  • вершкове м'яке масло – 50 г;

  • цукор – 100 г;

  • варення з ягодами – 4 ст. л.


  • Приготування

  • Змолоти пластівці блендером.

  • Збити масло з цукром, яйцями, ввести сметану.

  • Всипати варення, потім пластівці.

  • Викласти печиво на деко з пергаментом.

  • Випікати 20-25 хвилин при 200 градусах.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:32
    Переглядів: 124