Печиво з варенням, спечене в домашніх умовах, допоможе якісно урізноманітнити просте домашнє чаювання. Будь-який хороший і перевірений рецепт, можна впевнено доповнювати цікавими інгредієнтами і змінювати підсумковий смак, враховуючи потреби всіх ласунів.
Як зробити печиво з варенням?
Приготувати домашнє печиво з варенням можна з різного фруктового або ягідного джему, важливо слідувати певним правилами, щоб результат не розчарував.
Розсипчасте печиво з варенням потрібно готувати з тіста, яке добре тримає форму і здатне утримати начинку: пісочне, листкове, сирне. Смачне печиво з варенням буде з начинкою з однорідного густого джему або повидла – воно не розтікається при випіканні. Застосовувати можна варення з цілими часточками або ягодами (без кісточок), потрібно процідити його від рідкого сиропу, а шматочки змішати з крохмалем. Частково замінити рідкі інгредієнти і підсолоджувач у складі тесту допоможе ягідне варення з густим сиропом, його додають до складу основи, смак печива дуже сильно зміниться в такому рецепті. Віденське печиво з варенням
Найпоширеніше печиво з варенням і тертим тестом – віденське. Готується ласощі не клопітно, базовий рецепт точно знають багато господинь. Особливість випічки – готується десерт на деко у вигляді пирога, потім розрізається порційно і подається невеликими квадратами. Збагатить смак додавання меленої кориці до складу начинки з сливового джему.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.; цукор – 1 ст.; борошно – 2 ст.; масло заморожене – 150 г; розпушувач, ваніль; сливовий джем – 1 ст.; кориця мелена – 2 ч. л. Приготування
Порубати масло з олією. Збити яйця з цукром, розпушувачем і ваніліном. З'єднати обидві маси, зібрати в кулю, обернути плівкою, заморожувати 40 хвилин. Більшу частину тіста натерти, розподілити щільним шаром у формі. Викласти джем, посипати корицею. Натерти зверху залишок тіста. Випікати 35 хвилин при 190 градусах. Остиглий пиріг з варенням розрізати на квадрати і повністю охолодити. Печиво «Каракум» з варенням – рецепт
Печиво «Каракум» з варенням готується за схожим з віденським рецептом, але в результаті смак ласощів виходить зовсім іншим, дуже незвичайним, завдяки введенню до складу тесту рослинного масла. Враховуючи, що основи вийде занадто солодкою, для начинки краще вибрати кислий джем: смородиновий, малиновий або лимонний.
Інгредієнти:
маргарин – 100 г; масло рослинне – 100 мл; жовток – 1 шт.; цукор – 150 г; розпушувач; борошно – 25 ст.; варення – 250 р. Приготування
З'єднати м'який маргарин з маслом, цукром і жовтком. Ввести розпушувач і борошно, замісити туге тісто. Розділити тісто на 2 нерівні частини, охолоджувати 40 хвилин. Велику частину розподілити на деко, викласти варення. Другу частину тіста натерти на крупній тертці і щільним шаром раструсить на поверхні. Випікати 25 хвилин при 200 градусах. Охолодити повністю, розрізати на невеликі порції. Печиво з листкового тіста з варенням
Найпростіше приготувати печиво з листкового бездріжджового тіста з варенням – основу для нього не потрібно робити, а для начинки вибрати вишневу заготовку з цілими ягодами (без кісточок). Смачне і дуже красиве ласощі сподобається всім любителям не надто солодкої випічки, частування буде готове через півгодини з урахуванням підготовки всіх складових.
Інгредієнти:
тісто – 200 г; вишневе варення – 4 ст. л.; яйце – 1 шт.; борошно – 1 ст. л. Приготування
Припылить стіл борошном, розкачати розморожене тісто. Вирізати фігури, в центрі зробити поглиблення. Викласти трохи варення в кожну виїмку. Випікати печиво з вишневим варенням 20 хвилин при 200 градусах. Пісне печиво з варенням - рецепт
Пісне печиво з варенням готується з тіста без яєць і вершкового масла, останній компонент можна впевнено замінювати рослинною олією або маргарином. Дуже смачним ласощі виходить з простого дріжджового тіста, яке не вимагає тривалої і багаторазової расстойки і оформляються вироби у вигляді маленьких рогаликів.
Інгредієнти:
вода – 200 мл; рослинне масло – 100 мл; цукор – 70 г; борошно – 450-500 г; варення – 100-150 г; сухі дріжджі – 10 р. Приготування
У теплій воді розчинити дріжджі і цукор, залишити на 10 хвилин. З'єднати дріжджову суміш з маслом, і додаючи борошно, замісити м'яке тісто. Залишити тісто на годину, обім'яти. Розкачати пласт, розрізати на трикутники, на широку сторону викласти по 1 ч. л. варення. Згорнути рулетом, залишити на 15 хвилин. Випікати печиво пісне з варенням 25 хвилин при 180 градусах. Сирне печиво з варенням
Цей рецепт печива з варенням примітний додаванням до складу тесту сиру, який робить випічку надзвичайно м'якою, розсипчастою. Печиво має особливість – воно не черствіє тривалий час і залишиться свіжим і м'яким навіть через кілька днів. Надзвичайно смачним вийде частування, якщо наповнити його горіхами і журавлинним джемом.
Інгредієнти:
масло – 100 г; цукор – 50 г; сир – 150 г; борошно – 200 г; жовток – 1 шт.; яйце – 1 шт.; коричневий цукор – 2 ст. л.; розпушувач, ванілін; журавлинний джем – 200 г; подрібнені горіхи – 50 р. Приготування
З'єднати сир, жовток і цукор. Холодне масло порубати з борошном, розпушувачем і ваніліном. Змішати обидві маси, зібрати м'яке тісто, охолоджувати 40 хвилин. З'єднати джем з дробленными горіхами. Якщо начинка рідка, всипати 1 ст. л. борошна. Розкачати пласт тіста, розподілити наповнення. Згорнути щільним рулетом, загорнути в плівку, прибрати в морозилку на 30 хвилин. Змастити рулет білком, обсипати коричневим цукром. Розрізати на порції товщиною 1 див. Випікати печиво з варенням 10-15 хвилин при 180 градусах. Печиво «Смужка» з варенням
Спекти печиво з варенням в духовці можна за старим радянським рецептом, це ласощі готується з пісочного тіста, а джем виступає в якості прошарку, традиційно застосовують густе однорідне яблучне варення. Спершу випікається великий корж, ділиться на дві частини, потім збирається печиво – процес виготовлення гранично простий.
Інгредієнти:
борошно 550 г; масло – 300 г; цукор – 200 г; яйця – 2 шт.; сіль, розпушувач, ванілін; яблучне варення. Глазур:
цукор – 250 г; вода – 150 мл; лимонна кислота – 1/2 ч. л. Приготування
З'єднати інгредієнти для тіста, розкачати, розподілити на деко, випікати 15 хвилин при 200 градусах. Розрізати корж на 2 рівні частини, одну змастити варенням, накрити другою половиною. Змастити тонким шаром варення. Зварити глазур: гарячою водою залити цукор, варити до закипання. Варити сироп до проби на м'який кулька»: опускати краплю в холодну воду. Лимонну кислоту розвести окропом, влити в сироп. Швидко охолодити сироп, збивати поки не побіліє. Відразу нанести на поверхню пирога, охолодити, порізати на печива. Печиво «Хвилинка» з варенням
Спекти швидке печиво на швидку руку з варенням – справа зовсім не клопітка, до процесу можна і дітей підключати. У результаті виходить тонка хрустке частування з апетитним наповненням, щоб урізноманітнити «солодкий стіл» потрібно застосовувати різні варіанти однорідного джему: лимонне, малинове, яблучне.
Інгредієнти:
масло м'яке – 150 г; цукор – 2/3 ст.; яйця – 2 шт.; ваніль, розпушувач; борошно – 270 г; варення. Приготування
Збити масло з цукром, ваніллю, розпушувачем і яйцями. Всипати борошно, замісити туге тісто, охолоджувати 10 хвилин в морозилці. Розкачати тонкий пласт, розрізати на квадрати. У центр кожної заготовки викласти по ложці джему, загорнути протилежні кути внапуск. Випікати 15 хвилин при 200 градусах. Печиво на сметані з варенням
Сметанне тісто для печива з варенням відрізняється м'якістю і піддатливість у роботі. Це ласощі виходить м'яким, пишним, дуже ароматним і підкорить ласунів відмінним горіховим смаком. Варення в даному варіанті знадобиться однорідне, ідеально з цитрусовим смаком: лимонне, апельсинове.
Інгредієнти:
сметана – 4 ст. л.; масло м'яке – 100 г; цукор – 100 г; борошно – 2 ст.; яйця – 2 шт.; розпушувач; горіхи – 1 ст.; варення однорідне. Приготування
Збити масло з цукром, ввести по одному яйця, потім сметану. Всипати розпушувач, додати борошно, замісити не липке тісто. Сформовать невеликі кульки. Горіхи подробити і прокатати качалкою, размягчив крихту. Запанірувати кульки в горіховій крихті, приплюснути, в центрі зробити поглиблення. Наповнити кожну заготовку джемом, випікати 30 хвилин при 200 градусах. Вівсяне печиво з варенням - рецепт
Вівсяне печиво з варенням краще готувати з перемелених пластівців швидкого приготування, склад доповнити горіхами, насінням, а джем застосувати з цілими ягодами (без кісточок). Печеться частування швидко, без клопоту, з мінімального набору продуктів. Знизити калорійність можна заміною масла на рослинне, а цукру на мед або штучний підсолоджувач.
Інгредієнти:
вівсянка – 150 г; яйця – 2 шт.; сметана – 2 ст. л.; вершкове м'яке масло – 50 г; цукор – 100 г; варення з ягодами – 4 ст. л. Приготування
Змолоти пластівці блендером. Збити масло з цукром, яйцями, ввести сметану. Всипати варення, потім пластівці. Викласти печиво на деко з пергаментом. Випікати 20-25 хвилин при 200 градусах.