Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту
Карамельний торт - це цілий ряд варіантів кондитерських виробів з використанням густий цукрової маси в якості крему для прошарування коржів або начинки. Вона просто готується, легко змінює консистенцію, має золотистий колір, вершковий смак, прекрасно поєднується з ягодами і фруктами, тому десерти завжди різноманітні і елегантні.
Карамель для торта здатна тонко підкреслити смак будь-якого кондитерського виробу. Її отримують з плавленого цукру, змішаного з вершками і маслом. Маса має вершковий смак, густу консистенцію, тому її поєднують із сметанковими і сирними кремами для прошарування бісквітних тортів, а в самостійному вигляді - для начинки.
Щоб карамельний крем для торта придбав яскравий смак, розплавлений цукор повинен стати коричневим, в іншому випадку його смак і консистенція зміняться.
Готова карамельна глазур для торта повинна постояти пару годин у холодильнику, при нанесенні охолодженої маси її шар буде щільніше.
Торт «Карамельна дівчинка» відноситься до листковим тортам, що складається з тонких коржів, просочених кремом. Особливість цього виробу в тому, що карамельний смак йому надає варена згущене молоко, додана в тісто. З-за її кількості тісто виходить дуже рідким, тому розподіляється ложкою і випікається виключно на пергаменті.
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
борошно - 250 г;
варена згущене молоко - 380 г;
розпушувач - 10 г;
заварний крем - 500 р.
Приготування
Збийте згущене молоко, яйця, борошно і розпушувач.
Розмажте тісто по пергаменту і випікати коржі
Змастіть кремом і зберіть карамельний торт.
Торт з грушею і карамеллю - осіннє ласощі. В цей час року груші максимально соковиті, апетитні і мають медовий смак, тому використовуються в тесті, і в декорі. У даному рецепті, карамель додають в сирний крем, завдяки чому він набуває ненав'язливу солодкість і золотистий відтінок, який гармонійно поєднується з грушами.
Інгредієнти :
цукор - 550 г;
борошно - 180 г;
розпушувач - 10 г;
молоко - 50 мл;
масло - 70 г;
яйце - 4 шт.;
груша - 2 шт.;
мед - 20 г;
маскарпоне - 550 г;
вершки - 350 мл
Приготування
Збийте яйця, 150 г цукру, грушу, масло, молоко, мед, борошно і розпушувач.
Спечіть 2 бісквіта і розріжте навпіл.
Розтопити 200 г цукру і перемішайте його з 100 мл вершків.
Збийте сир з 200 г цукру і 250 мл вершків і додайте карамель.
Змастіть карамельний торт кремом.
Морквяно-карамельний торт - ідеальне ласощі. Завдяки соковитому і солодкого коренеплоду, бісквіт виходить вологим, солодкуватим і чудово поєднується з сирним кремом та карамельної глазур'ю. У цьому випадку, цукор доводиться на вогні до червоно-коричневого кольору, тому карамель має гірчинку і легкий палений аромат.
Інгредієнти:
терта морква - 550 г;
цукор - 900 г;
яйце - 3 шт.;
борошно - 240 г;
розпушувач - 5 г;
вершки - 300 мл;
масло - 400 г;
вершковий сир - 1 кг
Приготування
Збийте яйця, 400 г цукру, моркву, борошно і розпушувач.
Випікати корж і розріжте його на 3 частини.
Прогрійте 400 г цукру і з'єднайте з вершками і 200 г масла.
Змастіть середній корж карамеллю, а решта кремом з 200 г масла, сиру, 150 г цукру.
Покрийте карамельний морквяний торт глазур'ю.
Шоколадний торт з карамеллю і горіхами - ласощі для гурманів. Це цікаве поєднання шоколадно-горіхового бісквіта з солоною карамельної прошарком. Сіль підсилює насолоду і дозволяє повніше відчути багатство смаку і насиченість виробу. Гаряча карамель залишає в бісквіті пори і робить його ще м'якше і повітряніше.
Інгредієнти:
масло - 380 г;
цукор - 580 г;
какао - 130 г;
цукрова пудра - 150 г;
шоколадні чіпси - 200 г;
горіхи - 150 г;
яйце - 4 шт.;
борошно - 150 г;
вершки - 175 мл;
сіль.
Приготування
З'єднайте 220 г масла, 400 г цукру, 75 какао, яйця, борошно, 170 г чіпсів і 100 г горіхів.
Випікайте корж при 180 градусах 35 хвилин.
З 100 г цукру, 125 мл вершків, 75 г масла і солі зваріть карамель.
З 85 р масла, 55 г какао, 50 мл вершків і 80 г цукру зробіть крем.
Просочіть карамельний шоколадний торт карамеллю, кремом і прикрасити.
Банановий торт з карамеллю дуже популярний. З простого і доступного фрукта виходить вологий, соковитий і в міру солодкий бісквіт, який відмінно гармонує з вершковим смаком карамелі. Легка прошарок з крем-сиру не обтяжує десерт і додає коржам стійкості, що дуже важливо при використанні густий карамельної глазурі.
Інгредієнти:
борошно - 600 г;
цукор - 700 г;
розпушувач - 10 г;
яйце - 5 шт.;
банан - 1 шт.;
масло - 270 мл;
вершки - 400 мл;
крем сир - 370 г;
карамельний соус - 150 р.
Приготування
Змішайте борошно, цукор, розпушувач, банан, масло і яйця.
Спечіть два бісквіта і розріжте їх навпіл.
Змастіть коржі кремом з вершків, сиру і 100 г цукру і полити карамеллю.
Приготувати карамельний мус для торта - значить зробити випічку ніжною і легкою. Ця піниста і повітряна маса, що складається з карамелі, яєць, желатину і збитих вершків володіє м'якою і пористої текстурою, легким вершковим присмаком і чудово поєднується з ягодами і фруктами, горіхово-пісковими і шоколадними бісквітними коржами.
Інгредієнти:
бісквітні коржі - 2 шт.;
вода - 35 мл;
цукор - 200 г;
вершки - 400 мл;
желатин - 20 г;
яйце - 3 шт.;
сік лимона - 10 мл;
яблуко - 4 шт.;
масло - 25 р.
Приготування
Розтопіть 50 г цукру, додайте 25 г масла і обсмажте 2 яблука.
Укладіть їх у форму.
Інші пюрируйте з 40 г цукру і соком лимона.
Прогрійте в пюре 10 г набряклого желатину.
Додайте 200 мл збитих вершків.
Викладіть мус на яблука і накрийте бісквітом.
З води, 100 г цукру і 100 мл вершків зробіть карамель. Додайте яйця і 10 г цукру і проваріть.
З'єднайте з 10 г набряклого желатину і 100 мл збитих вершків.
Викладіть карамельний мус на корж, накрийте іншим, охолодіть і переверніть.
Після того, як батончик «Снікерс» звів всіх з розуму, торт з солоною карамеллю не здасться дивним. Поєднання солоною карамелі з арахісом в шоколадному батончику, у кондитерській версії втілилося у вигляді шоколадних тістечок, прослоенних згущеним молоком, арахісом і солоною карамеллю – стовідсоткове попадання у смак оригінальної солодощі.
Інгредієнти:
коржі бісквітні - 3 шт.;
варена згущене молоко - 380 г;
масло - 180 г;
карамельний соус - 200 г;
сіль - пучку;
арахіс - 200 р.
Приготування
Додайте в карамельний соус сіль.
Збийте згущене молоко з маслом.
Здобріть коржі згущеним молоком, горіхами та карамеллю.
Ті, хто не хоче витрачати час і сили на випікання коржів, можуть зробити дуже смачний карамельний торт з млинців . Млинці швидше готуються і мають легку текстуру, завдяки якій, їх можна змастити розтопленим маслом і карамеллю, і не витрачатися на крем. При цьому кожен раз домагатися нового смаку, використовуючи горіхи, ягоди і фрукти.
Інгредієнти:
млинці - 7 шт.;
карамель - 125 г;
горіхи - 20 г;
масло - 60 р.
Приготування
Змастіть кожен млинець маслом і полити карамеллю.
Укладіть стопкою, прикрасити горіхами.
За останній час тістечка без випічки стали дуже популярні. Особливо, кокосово-карамельний торт. Це дуже ніжний десерт, з коржем з пісочного печива і м'яким карамельним мусом зі смаком і ароматом кокоса. Він дуже простий у приготуванні, в рамках якого потрібно тільки зварити мус і, виклавши його на корж, залишити торт на кілька годин у холодильнику.
Інгредієнти:
печиво - 200 г;
масло - 130 г;
кава - 80 мл;
вершки - 700 мл;
цукор - 140 г;
білий шоколад - 150 г;
кокосова стружка - 60 р.
Приготування
Розітріть печиво з 30 г масла і кави.
Сформуйте корж.
Перемішайте розтоплений цукор з 100 мл вершків, масла і шоколаду.
Остудіть, збийте зі стружкою і 600 мл вершків, вилийте на корж і охолодіть.
Медовий торт з карамеллю - осучаснена версія популярного медовика. Особливість такої варіації в карамелі, яка входить до складу тесту, завдяки чому воно стає дуже еластичним, швидко випікається, а коржі набувають бурштиновий колір і насичений медово-карамельний смак, який посилюється кремом з вершків і вареного згущеного молока.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
цукор - 150 г;
масло -100 г;
яйце - 1 шт;
сода - 5 г;
мед - 60 г;
варена згущене молоко - 250 г;
вершки - 250 р.
Приготування
Розтоплений цукор перемішайте з олією, медом, яйцем, содою і борошном.
Спечіть 7 коржів.
Змастіть коржі кремом із згущеного молока та вершків.
Як спекти карамельний торт?
Карамель для торта здатна тонко підкреслити смак будь-якого кондитерського виробу. Її отримують з плавленого цукру, змішаного з вершками і маслом. Маса має вершковий смак, густу консистенцію, тому її поєднують із сметанковими і сирними кремами для прошарування бісквітних тортів, а в самостійному вигляді - для начинки.
Рецепт торта «Карамельна дівчинка»
Торт «Карамельна дівчинка» відноситься до листковим тортам, що складається з тонких коржів, просочених кремом. Особливість цього виробу в тому, що карамельний смак йому надає варена згущене молоко, додана в тісто. З-за її кількості тісто виходить дуже рідким, тому розподіляється ложкою і випікається виключно на пергаменті.
Інгредієнти:
Приготування
Карамельно-грушевий торт
Торт з грушею і карамеллю - осіннє ласощі. В цей час року груші максимально соковиті, апетитні і мають медовий смак, тому використовуються в тесті, і в декорі. У даному рецепті, карамель додають в сирний крем, завдяки чому він набуває ненав'язливу солодкість і золотистий відтінок, який гармонійно поєднується з грушами.
Інгредієнти :
Приготування
Морквяний торт з карамеллю
Морквяно-карамельний торт - ідеальне ласощі. Завдяки соковитому і солодкого коренеплоду, бісквіт виходить вологим, солодкуватим і чудово поєднується з сирним кремом та карамельної глазур'ю. У цьому випадку, цукор доводиться на вогні до червоно-коричневого кольору, тому карамель має гірчинку і легкий палений аромат.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадно-карамельний торт
Шоколадний торт з карамеллю і горіхами - ласощі для гурманів. Це цікаве поєднання шоколадно-горіхового бісквіта з солоною карамельної прошарком. Сіль підсилює насолоду і дозволяє повніше відчути багатство смаку і насиченість виробу. Гаряча карамель залишає в бісквіті пори і робить його ще м'якше і повітряніше.
Інгредієнти:
Приготування
Карамельно-банановий торт
Банановий торт з карамеллю дуже популярний. З простого і доступного фрукта виходить вологий, соковитий і в міру солодкий бісквіт, який відмінно гармонує з вершковим смаком карамелі. Легка прошарок з крем-сиру не обтяжує десерт і додає коржам стійкості, що дуже важливо при використанні густий карамельної глазурі.
Інгредієнти:
Приготування
Карамельний муссовый торт
Приготувати карамельний мус для торта - значить зробити випічку ніжною і легкою. Ця піниста і повітряна маса, що складається з карамелі, яєць, желатину і збитих вершків володіє м'якою і пористої текстурою, легким вершковим присмаком і чудово поєднується з ягодами і фруктами, горіхово-пісковими і шоколадними бісквітними коржами.
Інгредієнти:
Приготування
Торт «Снікерс» з солоною карамеллю
Після того, як батончик «Снікерс» звів всіх з розуму, торт з солоною карамеллю не здасться дивним. Поєднання солоною карамелі з арахісом в шоколадному батончику, у кондитерській версії втілилося у вигляді шоколадних тістечок, прослоенних згущеним молоком, арахісом і солоною карамеллю – стовідсоткове попадання у смак оригінальної солодощі.
Інгредієнти:
Приготування
Млинцевий торт з карамеллю
Ті, хто не хоче витрачати час і сили на випікання коржів, можуть зробити дуже смачний карамельний торт з млинців . Млинці швидше готуються і мають легку текстуру, завдяки якій, їх можна змастити розтопленим маслом і карамеллю, і не витрачатися на крем. При цьому кожен раз домагатися нового смаку, використовуючи горіхи, ягоди і фрукти.
Інгредієнти:
Приготування
Карамельний торт без випічки
За останній час тістечка без випічки стали дуже популярні. Особливо, кокосово-карамельний торт. Це дуже ніжний десерт, з коржем з пісочного печива і м'яким карамельним мусом зі смаком і ароматом кокоса. Він дуже простий у приготуванні, в рамках якого потрібно тільки зварити мус і, виклавши його на корж, залишити торт на кілька годин у холодильнику.
Інгредієнти:
Приготування
Медовий торт з карамельним кремом
Медовий торт з карамеллю - осучаснена версія популярного медовика. Особливість такої варіації в карамелі, яка входить до складу тесту, завдяки чому воно стає дуже еластичним, швидко випікається, а коржі набувають бурштиновий колір і насичений медово-карамельний смак, який посилюється кремом з вершків і вареного згущеного молока.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином
Заварний крем для Медовика урізноманітнює випічку. Зараз, крім класичного патисьера, наповнення додають різні складові, поживні властивості та
Медовий торт в мультиварці - прості рецепти бісквіта і великого Медовика зі сметанним кремом, з вареним згущеним молоком
Медовий торт спекти в мультиварці зможе кожен кухар-аматор, застосувавши хороший рецепт і проявивши трохи фантазії при виборі наповнення. Просочувати
Торт «Рафаелло» - рецепти крему, білих і бісквітних коржів, десерту без випічки з сиром або маскарпоне
Торт «Рафаелло» – вишуканий ніжний десерт, приготований з додаванням кокосової стружки і кремом з білого шоколаду. Змінюючи склад інгредієнтів для
Пісний торт шоколадний, морквяний, медовий і апельсиновий - рецепти крему і коржів
Пісний торт допоможе вгамувати бажання поїсти солодкого в суворі дні, не вимагаючи особливих продуктових обмежень. Тісто з рослинних продуктів здатне
Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами
Торт на кефірі ніколи не підведе! Завдяки кисломолочному продукті в основі, коржі виходять вологими і повітряними, поєднуються з заварним, сметанним
Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з