» » Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту
Карамельний торт - це цілий ряд варіантів кондитерських виробів з використанням густий цукрової маси в якості крему для прошарування коржів або начинки. Вона просто готується, легко змінює консистенцію, має золотистий колір, вершковий смак, прекрасно поєднується з ягодами і фруктами, тому десерти завжди різноманітні і елегантні.

Як спекти карамельний торт?


Карамель для торта здатна тонко підкреслити смак будь-якого кондитерського виробу. Її отримують з плавленого цукру, змішаного з вершками і маслом. Маса має вершковий смак, густу консистенцію, тому її поєднують із сметанковими і сирними кремами для прошарування бісквітних тортів, а в самостійному вигляді - для начинки.

  • Щоб карамельний крем для торта придбав яскравий смак, розплавлений цукор повинен стати коричневим, в іншому випадку його смак і консистенція зміняться.

  • Готова карамельна глазур для торта повинна постояти пару годин у холодильнику, при нанесенні охолодженої маси її шар буде щільніше.


  • Рецепт торта «Карамельна дівчинка»

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Торт «Карамельна дівчинка» відноситься до листковим тортам, що складається з тонких коржів, просочених кремом. Особливість цього виробу в тому, що карамельний смак йому надає варена згущене молоко, додана в тісто. З-за її кількості тісто виходить дуже рідким, тому розподіляється ложкою і випікається виключно на пергаменті.
    Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • варена згущене молоко - 380 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • заварний крем - 500 р.


  • Приготування

  • Збийте згущене молоко, яйця, борошно і розпушувач.

  • Розмажте тісто по пергаменту і випікати коржі

  • Змастіть кремом і зберіть карамельний торт.


  • Карамельно-грушевий торт


    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Торт з грушею і карамеллю - осіннє ласощі. В цей час року груші максимально соковиті, апетитні і мають медовий смак, тому використовуються в тесті, і в декорі. У даному рецепті, карамель додають в сирний крем, завдяки чому він набуває ненав'язливу солодкість і золотистий відтінок, який гармонійно поєднується з грушами.
    Інгредієнти :

  • цукор - 550 г;

  • борошно - 180 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • молоко - 50 мл;

  • масло - 70 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • груша - 2 шт.;

  • мед - 20 г;

  • маскарпоне - 550 г;

  • вершки - 350 мл


  • Приготування

  • Збийте яйця, 150 г цукру, грушу, масло, молоко, мед, борошно і розпушувач.

  • Спечіть 2 бісквіта і розріжте навпіл.

  • Розтопити 200 г цукру і перемішайте його з 100 мл вершків.

  • Збийте сир з 200 г цукру і 250 мл вершків і додайте карамель.

  • Змастіть карамельний торт кремом.


  • Морквяний торт з карамеллю

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Морквяно-карамельний торт - ідеальне ласощі. Завдяки соковитому і солодкого коренеплоду, бісквіт виходить вологим, солодкуватим і чудово поєднується з сирним кремом та карамельної глазур'ю. У цьому випадку, цукор доводиться на вогні до червоно-коричневого кольору, тому карамель має гірчинку і легкий палений аромат.
    Інгредієнти:

  • терта морква - 550 г;

  • цукор - 900 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • борошно - 240 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • вершки - 300 мл;

  • масло - 400 г;

  • вершковий сир - 1 кг


  • Приготування

  • Збийте яйця, 400 г цукру, моркву, борошно і розпушувач.

  • Випікати корж і розріжте його на 3 частини.

  • Прогрійте 400 г цукру і з'єднайте з вершками і 200 г масла.

  • Змастіть середній корж карамеллю, а решта кремом з 200 г масла, сиру, 150 г цукру.

  • Покрийте карамельний морквяний торт глазур'ю.


  • Шоколадно-карамельний торт

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Шоколадний торт з карамеллю і горіхами - ласощі для гурманів. Це цікаве поєднання шоколадно-горіхового бісквіта з солоною карамельної прошарком. Сіль підсилює насолоду і дозволяє повніше відчути багатство смаку і насиченість виробу. Гаряча карамель залишає в бісквіті пори і робить його ще м'якше і повітряніше.
    Інгредієнти:

  • масло - 380 г;

  • цукор - 580 г;

  • какао - 130 г;

  • цукрова пудра - 150 г;

  • шоколадні чіпси - 200 г;

  • горіхи - 150 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • борошно - 150 г;

  • вершки - 175 мл;

  • сіль.


  • Приготування

  • З'єднайте 220 г масла, 400 г цукру, 75 какао, яйця, борошно, 170 г чіпсів і 100 г горіхів.

  • Випікайте корж при 180 градусах 35 хвилин.

  • З 100 г цукру, 125 мл вершків, 75 г масла і солі зваріть карамель.

  • З 85 р масла, 55 г какао, 50 мл вершків і 80 г цукру зробіть крем.

  • Просочіть карамельний шоколадний торт карамеллю, кремом і прикрасити.


  • Карамельно-банановий торт

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Банановий торт з карамеллю дуже популярний. З простого і доступного фрукта виходить вологий, соковитий і в міру солодкий бісквіт, який відмінно гармонує з вершковим смаком карамелі. Легка прошарок з крем-сиру не обтяжує десерт і додає коржам стійкості, що дуже важливо при використанні густий карамельної глазурі.


    Інгредієнти:

  • борошно - 600 г;

  • цукор - 700 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • яйце - 5 шт.;

  • банан - 1 шт.;

  • масло - 270 мл;

  • вершки - 400 мл;

  • крем сир - 370 г;

  • карамельний соус - 150 р.


  • Приготування

  • Змішайте борошно, цукор, розпушувач, банан, масло і яйця.

  • Спечіть два бісквіта і розріжте їх навпіл.

  • Змастіть коржі кремом з вершків, сиру і 100 г цукру і полити карамеллю.


  • Карамельний муссовый торт

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Приготувати карамельний мус для торта - значить зробити випічку ніжною і легкою. Ця піниста і повітряна маса, що складається з карамелі, яєць, желатину і збитих вершків володіє м'якою і пористої текстурою, легким вершковим присмаком і чудово поєднується з ягодами і фруктами, горіхово-пісковими і шоколадними бісквітними коржами.
    Інгредієнти:

  • бісквітні коржі - 2 шт.;

  • вода - 35 мл;

  • цукор - 200 г;

  • вершки - 400 мл;

  • желатин - 20 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сік лимона - 10 мл;

  • яблуко - 4 шт.;

  • масло - 25 р.


  • Приготування

  • Розтопіть 50 г цукру, додайте 25 г масла і обсмажте 2 яблука.

  • Укладіть їх у форму.

  • Інші пюрируйте з 40 г цукру і соком лимона.

  • Прогрійте в пюре 10 г набряклого желатину.

  • Додайте 200 мл збитих вершків.

  • Викладіть мус на яблука і накрийте бісквітом.

  • З води, 100 г цукру і 100 мл вершків зробіть карамель. Додайте яйця і 10 г цукру і проваріть.

  • З'єднайте з 10 г набряклого желатину і 100 мл збитих вершків.

  • Викладіть карамельний мус на корж, накрийте іншим, охолодіть і переверніть.


  • Торт «Снікерс» з солоною карамеллю

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Після того, як батончик «Снікерс» звів всіх з розуму, торт з солоною карамеллю не здасться дивним. Поєднання солоною карамелі з арахісом в шоколадному батончику, у кондитерській версії втілилося у вигляді шоколадних тістечок, прослоенних згущеним молоком, арахісом і солоною карамеллю – стовідсоткове попадання у смак оригінальної солодощі.
    Інгредієнти:

  • коржі бісквітні - 3 шт.;

  • варена згущене молоко - 380 г;

  • масло - 180 г;

  • карамельний соус - 200 г;

  • сіль - пучку;

  • арахіс - 200 р.


  • Приготування

  • Додайте в карамельний соус сіль.

  • Збийте згущене молоко з маслом.

  • Здобріть коржі згущеним молоком, горіхами та карамеллю.


  • Млинцевий торт з карамеллю

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Ті, хто не хоче витрачати час і сили на випікання коржів, можуть зробити дуже смачний карамельний торт з млинців . Млинці швидше готуються і мають легку текстуру, завдяки якій, їх можна змастити розтопленим маслом і карамеллю, і не витрачатися на крем. При цьому кожен раз домагатися нового смаку, використовуючи горіхи, ягоди і фрукти.
    Інгредієнти:

  • млинці - 7 шт.;

  • карамель - 125 г;

  • горіхи - 20 г;

  • масло - 60 р.


  • Приготування

  • Змастіть кожен млинець маслом і полити карамеллю.

  • Укладіть стопкою, прикрасити горіхами.


  • Карамельний торт без випічки

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    За останній час тістечка без випічки стали дуже популярні. Особливо, кокосово-карамельний торт. Це дуже ніжний десерт, з коржем з пісочного печива і м'яким карамельним мусом зі смаком і ароматом кокоса. Він дуже простий у приготуванні, в рамках якого потрібно тільки зварити мус і, виклавши його на корж, залишити торт на кілька годин у холодильнику.
    Інгредієнти:

  • печиво - 200 г;

  • масло - 130 г;

  • кава - 80 мл;

  • вершки - 700 мл;

  • цукор - 140 г;

  • білий шоколад - 150 г;

  • кокосова стружка - 60 р.


  • Приготування

  • Розітріть печиво з 30 г масла і кави.

  • Сформуйте корж.

  • Перемішайте розтоплений цукор з 100 мл вершків, масла і шоколаду.

  • Остудіть, збийте зі стружкою і 600 мл вершків, вилийте на корж і охолодіть.


  • Медовий торт з карамельним кремом

    Карамельний торт - рецепти солодкої і солоної глазурі для морквяного, шоколадного і млинцевого десерту

    Медовий торт з карамеллю - осучаснена версія популярного медовика. Особливість такої варіації в карамелі, яка входить до складу тесту, завдяки чому воно стає дуже еластичним, швидко випікається, а коржі набувають бурштиновий колір і насичений медово-карамельний смак, який посилюється кремом з вершків і вареного згущеного молока.
    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • цукор - 150 г;

  • масло -100 г;

  • яйце - 1 шт;

  • сода - 5 г;

  • мед - 60 г;

  • варена згущене молоко - 250 г;

  • вершки - 250 р.


  • Приготування

  • Розтоплений цукор перемішайте з олією, медом, яйцем, содою і борошном.

  • Спечіть 7 коржів.

  • Змастіть коржі кремом із згущеного молока та вершків.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:28
    Переглядів: 168