Карамельний торт - це цілий ряд варіантів кондитерських виробів з використанням густий цукрової маси в якості крему для прошарування коржів або начинки. Вона просто готується, легко змінює консистенцію, має золотистий колір, вершковий смак, прекрасно поєднується з ягодами і фруктами, тому десерти завжди різноманітні і елегантні.
Як спекти карамельний торт?
Карамель для торта здатна тонко підкреслити смак будь-якого кондитерського виробу. Її отримують з плавленого цукру, змішаного з вершками і маслом. Маса має вершковий смак, густу консистенцію, тому її поєднують із сметанковими і сирними кремами для прошарування бісквітних тортів, а в самостійному вигляді - для начинки.
Щоб карамельний крем для торта придбав яскравий смак, розплавлений цукор повинен стати коричневим, в іншому випадку його смак і консистенція зміняться. Готова карамельна глазур для торта повинна постояти пару годин у холодильнику, при нанесенні охолодженої маси її шар буде щільніше. Рецепт торта «Карамельна дівчинка»
Торт «Карамельна дівчинка» відноситься до листковим тортам, що складається з тонких коржів, просочених кремом. Особливість цього виробу в тому, що карамельний смак йому надає варена згущене молоко, додана в тісто. З-за її кількості тісто виходить дуже рідким, тому розподіляється ложкою і випікається виключно на пергаменті.
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; борошно - 250 г; варена згущене молоко - 380 г; розпушувач - 10 г; заварний крем - 500 р. Приготування Збийте згущене молоко, яйця, борошно і розпушувач. Розмажте тісто по пергаменту і випікати коржі Змастіть кремом і зберіть карамельний торт. Карамельно-грушевий торт
Торт з грушею і карамеллю - осіннє ласощі. В цей час року груші максимально соковиті, апетитні і мають медовий смак, тому використовуються в тесті, і в декорі. У даному рецепті, карамель додають в сирний крем, завдяки чому він набуває ненав'язливу солодкість і золотистий відтінок, який гармонійно поєднується з грушами.
Інгредієнти : цукор - 550 г; борошно - 180 г; розпушувач - 10 г; молоко - 50 мл; масло - 70 г; яйце - 4 шт.; груша - 2 шт.; мед - 20 г; маскарпоне - 550 г; вершки - 350 мл Приготування Збийте яйця, 150 г цукру, грушу, масло, молоко, мед, борошно і розпушувач. Спечіть 2 бісквіта і розріжте навпіл. Розтопити 200 г цукру і перемішайте його з 100 мл вершків. Збийте сир з 200 г цукру і 250 мл вершків і додайте карамель. Змастіть карамельний торт кремом. Морквяний торт з карамеллю
Морквяно-карамельний торт - ідеальне ласощі. Завдяки соковитому і солодкого коренеплоду, бісквіт виходить вологим, солодкуватим і чудово поєднується з сирним кремом та карамельної глазур'ю. У цьому випадку, цукор доводиться на вогні до червоно-коричневого кольору, тому карамель має гірчинку і легкий палений аромат.
Інгредієнти: терта морква - 550 г; цукор - 900 г; яйце - 3 шт.; борошно - 240 г; розпушувач - 5 г; вершки - 300 мл; масло - 400 г; вершковий сир - 1 кг Приготування Збийте яйця, 400 г цукру, моркву, борошно і розпушувач. Випікати корж і розріжте його на 3 частини. Прогрійте 400 г цукру і з'єднайте з вершками і 200 г масла. Змастіть середній корж карамеллю, а решта кремом з 200 г масла, сиру, 150 г цукру. Покрийте карамельний морквяний торт глазур'ю. Шоколадно-карамельний торт
Шоколадний торт з карамеллю і горіхами - ласощі для гурманів. Це цікаве поєднання шоколадно-горіхового бісквіта з солоною карамельної прошарком. Сіль підсилює насолоду і дозволяє повніше відчути багатство смаку і насиченість виробу. Гаряча карамель залишає в бісквіті пори і робить його ще м'якше і повітряніше.
Інгредієнти: масло - 380 г; цукор - 580 г; какао - 130 г; цукрова пудра - 150 г; шоколадні чіпси - 200 г; горіхи - 150 г; яйце - 4 шт.; борошно - 150 г; вершки - 175 мл; сіль. Приготування З'єднайте 220 г масла, 400 г цукру, 75 какао, яйця, борошно, 170 г чіпсів і 100 г горіхів. Випікайте корж при 180 градусах 35 хвилин. З 100 г цукру, 125 мл вершків, 75 г масла і солі зваріть карамель. З 85 р масла, 55 г какао, 50 мл вершків і 80 г цукру зробіть крем. Просочіть карамельний шоколадний торт карамеллю, кремом і прикрасити. Карамельно-банановий торт
Банановий торт з карамеллю дуже популярний. З простого і доступного фрукта виходить вологий, соковитий і в міру солодкий бісквіт, який відмінно гармонує з вершковим смаком карамелі. Легка прошарок з крем-сиру не обтяжує десерт і додає коржам стійкості, що дуже важливо при використанні густий карамельної глазурі.
Інгредієнти: борошно - 600 г; цукор - 700 г; розпушувач - 10 г; яйце - 5 шт.; банан - 1 шт.; масло - 270 мл; вершки - 400 мл; крем сир - 370 г; карамельний соус - 150 р. Приготування Змішайте борошно, цукор, розпушувач, банан, масло і яйця. Спечіть два бісквіта і розріжте їх навпіл. Змастіть коржі кремом з вершків, сиру і 100 г цукру і полити карамеллю. Карамельний муссовый торт
Приготувати карамельний мус для торта - значить зробити випічку ніжною і легкою. Ця піниста і повітряна маса, що складається з карамелі, яєць, желатину і збитих вершків володіє м'якою і пористої текстурою, легким вершковим присмаком і чудово поєднується з ягодами і фруктами, горіхово-пісковими і шоколадними бісквітними коржами.
Інгредієнти: бісквітні коржі - 2 шт.; вода - 35 мл; цукор - 200 г; вершки - 400 мл; желатин - 20 г; яйце - 3 шт.; сік лимона - 10 мл; яблуко - 4 шт.; масло - 25 р. Приготування Розтопіть 50 г цукру, додайте 25 г масла і обсмажте 2 яблука. Укладіть їх у форму. Інші пюрируйте з 40 г цукру і соком лимона. Прогрійте в пюре 10 г набряклого желатину. Додайте 200 мл збитих вершків. Викладіть мус на яблука і накрийте бісквітом. З води, 100 г цукру і 100 мл вершків зробіть карамель. Додайте яйця і 10 г цукру і проваріть. З'єднайте з 10 г набряклого желатину і 100 мл збитих вершків. Викладіть карамельний мус на корж, накрийте іншим, охолодіть і переверніть. Торт «Снікерс» з солоною карамеллю
Після того, як батончик «Снікерс» звів всіх з розуму, торт з солоною карамеллю не здасться дивним. Поєднання солоною карамелі з арахісом в шоколадному батончику, у кондитерській версії втілилося у вигляді шоколадних тістечок, прослоенних згущеним молоком, арахісом і солоною карамеллю – стовідсоткове попадання у смак оригінальної солодощі.
Інгредієнти: коржі бісквітні - 3 шт.; варена згущене молоко - 380 г; масло - 180 г; карамельний соус - 200 г; сіль - пучку; арахіс - 200 р. Приготування Додайте в карамельний соус сіль. Збийте згущене молоко з маслом. Здобріть коржі згущеним молоком, горіхами та карамеллю. Млинцевий торт з карамеллю
Ті, хто не хоче витрачати час і сили на випікання коржів, можуть зробити дуже смачний карамельний торт з млинців . Млинці швидше готуються і мають легку текстуру, завдяки якій, їх можна змастити розтопленим маслом і карамеллю, і не витрачатися на крем. При цьому кожен раз домагатися нового смаку, використовуючи горіхи, ягоди і фрукти.
Інгредієнти: млинці - 7 шт.; карамель - 125 г; горіхи - 20 г; масло - 60 р. Приготування Змастіть кожен млинець маслом і полити карамеллю. Укладіть стопкою, прикрасити горіхами. Карамельний торт без випічки
За останній час тістечка без випічки стали дуже популярні. Особливо, кокосово-карамельний торт. Це дуже ніжний десерт, з коржем з пісочного печива і м'яким карамельним мусом зі смаком і ароматом кокоса. Він дуже простий у приготуванні, в рамках якого потрібно тільки зварити мус і, виклавши його на корж, залишити торт на кілька годин у холодильнику.
Інгредієнти: печиво - 200 г; масло - 130 г; кава - 80 мл; вершки - 700 мл; цукор - 140 г; білий шоколад - 150 г; кокосова стружка - 60 р. Приготування Розітріть печиво з 30 г масла і кави. Сформуйте корж. Перемішайте розтоплений цукор з 100 мл вершків, масла і шоколаду. Остудіть, збийте зі стружкою і 600 мл вершків, вилийте на корж і охолодіть. Медовий торт з карамельним кремом
Медовий торт з карамеллю - осучаснена версія популярного медовика. Особливість такої варіації в карамелі, яка входить до складу тесту, завдяки чому воно стає дуже еластичним, швидко випікається, а коржі набувають бурштиновий колір і насичений медово-карамельний смак, який посилюється кремом з вершків і вареного згущеного молока.
Інгредієнти: борошно - 400 г; цукор - 150 г; масло -100 г; яйце - 1 шт; сода - 5 г; мед - 60 г; варена згущене молоко - 250 г; вершки - 250 р. Приготування Розтоплений цукор перемішайте з олією, медом, яйцем, содою і борошном. Спечіть 7 коржів. Змастіть коржі кремом із згущеного молока та вершків.