Смачний яблучний пиріг
Із запропонованих нижче простих рецептів ви дізнаєтеся, як можна швидко і смачно приготувати яблучний пиріг. Серед них варіація популярної яблучної шарлотки, пиріг з яблуками на кефірі в мультиварці, а також ніжний десерт до чаю з заварним кремом.
Інгредієнти:
пшенична просеянная борошно – 165 г;
розпушувач – 25 г;
цукор – 195 г;
яйця свіжі добірні – 3 шт.;
яблука – 345 г;
цукор ванільний – 30 г;
пудра цукрова – за смаком.
Приготування
Готується шарлотка надзвичайно швидко. А наявність міксера ще більше спростить завдання, хоча і без нього можна впоратися із завданням на «відмінно». У підходящої ємності з'єднуємо добірні курячі яйця з цукровим піском і обробляємо їх міксером або віночком до розпускання всіх солодких кристалів та отримання пишної яєчної текстури. Додаємо тепер ванільний цукор і розпушувач, всипаємо борошно і розмішуємо тісто до розпускання всіх грудок.
Поки розігрівається до 185 градусів духовка, підготуємо яблучка. Промиті і обсушені плоди очистимо від шкірки, позбавимо від плодоніжок і серцевини з насінням і разрежем на дрібні часточки.
Переливаємо підготовлене тісто в промаслений форму для випічки, а зверху розкладаємо скибочки яблук, потроху притапливая їх. Залишилося тільки дочекатися приготування шарлотки в прогрітій духовці і подальшого її остигання і можемо ласощі пробувати, притрусивши перед подачею цукровою пудрою.
Інгредієнти:
пшенична просеянная борошно – 255 г;
кефір середньої жирності – 235 мл;
масло вершкове – 45 г;
сода – 2 щіпки;
цукор – 105 г;
яйця свіжі добірні – 2 шт.;
яблука – 345 г;
ванілін – 1 щіпка;
мелена кориця – 2 щіпки.
Приготування
Щоб зробити тісто, збитим з цукром яйця вливаємо кефір і розтоплене масло вершкове, додаємо соду і ще раз збиваємо. Через пару хвилин просіваємо в рідку основу борошно, додаємо ванілін і ретельно все змішуємо.
Готуємо яблучка також, як і в попередньому рецепті, після чого виливаємо в мультикастрюлю половину порції тіста, зверху розкладаємо яблучні скибочки і притрушиваем їх корицею. Покриваємо фрукти залишилася порцією тесту і вмикаємо прилад в режимі «Випічка» на п'ятдесят хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшенична просеянная борошно – 725 г;
розпушувач – неповна столова ложка;
цукор – 295 г;
масло вершкове – 355 г;
яйця свіжі добірні – 2 шт.;
сметана – 125 г;
сіль кам'яна – 1 маленька щіпка;
Для крему:
молоко незбиране – 695 мл;
яйця свіжі добірні – 2 шт.;
крохмаль – 120 г;
цукор – 125 г;
ванілін – 1 щіпка;
яблука – 750 г;
пудра цукрова – по смаку.
Приготування
Неймовірно смачним і ніжним виходить пиріг з яблуками і заварним кремом. Для його приготування спочатку просіваємо борошно і з'єднуємо її з розпушувачем, кам'яною сіллю і нарізаним шматочками маленькими вершковим маслом. Розтираємо компоненти долонями рук до отримання невеликого крихти. Тепер вводимо сметану, трохи збиті з цукром яйця і виробляємо заміс м'якого і пухкого тіста, яке згодом скачуємо в борошняний ком і відправляємо в холодильник для охолодження.
За цей час готуємо заварний крем. Для цього в ковшике або сотейнику з'єднуємо крохмаль, цукровий пісок, курячі яйця і ванілін, після чого вливаємо незбиране молоко і ретельно розмішуємо. Прогріваємо масу при безперервному помішуванні до кипіння і загустіння. Яблучка готуємо тим же методом, що і на шарлотку, помивши їх, очистивши і розрізавши часточками.
Дві третини від загальної кількості підготовленого тіста розподіляємо по дну промасленим форми, оформляючи бортики, і розкладаємо зверху яблучні скибочки, які при бажанні можна трохи притрусити меленою корицею і цукром. Зверху заливаємо все гарячим кремом і накриваємо смугами з тіста, яке необхідно тонко розкачати і розрізати гострим ножем.
Після запікання пирога в прогрітій до 185 градусів духовці протягом п'ятдесяти п'яти хвилин, даємо йому практично повністю охолонути, притрушиваем солодкої пудрою і можемо пробувати.
Із зазначеної кількості компонентів виходить досить великий пиріг. Для приготування виробу у формі діаметром 20 сантиметрів кількість інгредієнтів можна зменшити вдвічі.
Як спекти смачний яблучний пиріг «Шарлотка» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готується шарлотка надзвичайно швидко. А наявність міксера ще більше спростить завдання, хоча і без нього можна впоратися із завданням на «відмінно». У підходящої ємності з'єднуємо добірні курячі яйця з цукровим піском і обробляємо їх міксером або віночком до розпускання всіх солодких кристалів та отримання пишної яєчної текстури. Додаємо тепер ванільний цукор і розпушувач, всипаємо борошно і розмішуємо тісто до розпускання всіх грудок.
Поки розігрівається до 185 градусів духовка, підготуємо яблучка. Промиті і обсушені плоди очистимо від шкірки, позбавимо від плодоніжок і серцевини з насінням і разрежем на дрібні часточки.
Переливаємо підготовлене тісто в промаслений форму для випічки, а зверху розкладаємо скибочки яблук, потроху притапливая їх. Залишилося тільки дочекатися приготування шарлотки в прогрітій духовці і подальшого її остигання і можемо ласощі пробувати, притрусивши перед подачею цукровою пудрою.
Смачний яблучний пиріг на кефірі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Щоб зробити тісто, збитим з цукром яйця вливаємо кефір і розтоплене масло вершкове, додаємо соду і ще раз збиваємо. Через пару хвилин просіваємо в рідку основу борошно, додаємо ванілін і ретельно все змішуємо.
Готуємо яблучка також, як і в попередньому рецепті, після чого виливаємо в мультикастрюлю половину порції тіста, зверху розкладаємо яблучні скибочки і притрушиваем їх корицею. Покриваємо фрукти залишилася порцією тесту і вмикаємо прилад в режимі «Випічка» на п'ятдесят хвилин.
Смачний яблучний пирогс найніжнішим заварним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Неймовірно смачним і ніжним виходить пиріг з яблуками і заварним кремом. Для його приготування спочатку просіваємо борошно і з'єднуємо її з розпушувачем, кам'яною сіллю і нарізаним шматочками маленькими вершковим маслом. Розтираємо компоненти долонями рук до отримання невеликого крихти. Тепер вводимо сметану, трохи збиті з цукром яйця і виробляємо заміс м'якого і пухкого тіста, яке згодом скачуємо в борошняний ком і відправляємо в холодильник для охолодження.
За цей час готуємо заварний крем. Для цього в ковшике або сотейнику з'єднуємо крохмаль, цукровий пісок, курячі яйця і ванілін, після чого вливаємо незбиране молоко і ретельно розмішуємо. Прогріваємо масу при безперервному помішуванні до кипіння і загустіння. Яблучка готуємо тим же методом, що і на шарлотку, помивши їх, очистивши і розрізавши часточками.
Дві третини від загальної кількості підготовленого тіста розподіляємо по дну промасленим форми, оформляючи бортики, і розкладаємо зверху яблучні скибочки, які при бажанні можна трохи притрусити меленою корицею і цукром. Зверху заливаємо все гарячим кремом і накриваємо смугами з тіста, яке необхідно тонко розкачати і розрізати гострим ножем.
Після запікання пирога в прогрітій до 185 градусів духовці протягом п'ятдесяти п'яти хвилин, даємо йому практично повністю охолонути, притрушиваем солодкої пудрою і можемо пробувати.
Із зазначеної кількості компонентів виходить досить великий пиріг. Для приготування виробу у формі діаметром 20 сантиметрів кількість інгредієнтів можна зменшити вдвічі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з айвою
Абсолютно незвичайними рецептами домашньої випічки поділимося в цьому матеріалі. Далі підкажемо, як спекти шалено смачний пиріг, наповнений айвою і
Пиріг з чорною смородиною
Шалено смачну завжди виходить домашня випічка, наповнена ягодами. Такі вироби радують і зовнішнім виглядом, і чудовим смаком. Спробуйте спекти
Сливовий пиріг в мультиварці
У пору дозрівання соковитих, солодких слив, встигніть спекти чудовий пиріг з їх участю. Далі підкажемо, як в цьому, досить бесхлопотном справі
Яблучний пиріг з дріжджового тіста
Самою популярною і доступною начинкою для домашньої випічки є саме яблука. Далі розповімо, як спекти незвичайний пиріг з пишного дріжджового і
Пиріг із заварним кремом
Складно вибрати гідний рецепт пирога серед неймовірного різноманіття варіантів. Тому пропонуємо звернутися до закордонної кухні і приготувати чудову
Шарлотка з яблуками і корицею
Шарлотка з яблуками - це класика домашньої випічки. Напевно, кожна господиня одного разу спробувала його приготувати. Пропонуємо трохи