Із запропонованих нижче простих рецептів ви дізнаєтеся, як можна швидко і смачно приготувати яблучний пиріг. Серед них варіація популярної яблучної шарлотки, пиріг з яблуками на кефірі в мультиварці, а також ніжний десерт до чаю з заварним кремом.
Як спекти смачний яблучний пиріг «Шарлотка» - рецепт
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 165 г; розпушувач – 25 г; цукор – 195 г; яйця свіжі добірні – 3 шт.; яблука – 345 г; цукор ванільний – 30 г; пудра цукрова – за смаком. Приготування Готується шарлотка надзвичайно швидко. А наявність міксера ще більше спростить завдання, хоча і без нього можна впоратися із завданням на «відмінно». У підходящої ємності з'єднуємо добірні курячі яйця з цукровим піском і обробляємо їх міксером або віночком до розпускання всіх солодких кристалів та отримання пишної яєчної текстури. Додаємо тепер ванільний цукор і розпушувач, всипаємо борошно і розмішуємо тісто до розпускання всіх грудок.
Поки розігрівається до 185 градусів духовка, підготуємо яблучка. Промиті і обсушені плоди очистимо від шкірки, позбавимо від плодоніжок і серцевини з насінням і разрежем на дрібні часточки.
Переливаємо підготовлене тісто в промаслений форму для випічки, а зверху розкладаємо скибочки яблук, потроху притапливая їх. Залишилося тільки дочекатися приготування шарлотки в прогрітій духовці і подальшого її остигання і можемо ласощі пробувати, притрусивши перед подачею цукровою пудрою.
Смачний яблучний пиріг на кефірі в мультиварці
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 255 г; кефір середньої жирності – 235 мл; масло вершкове – 45 г; сода – 2 щіпки; цукор – 105 г; яйця свіжі добірні – 2 шт.; яблука – 345 г; ванілін – 1 щіпка; мелена кориця – 2 щіпки. Приготування Щоб зробити тісто, збитим з цукром яйця вливаємо кефір і розтоплене масло вершкове, додаємо соду і ще раз збиваємо. Через пару хвилин просіваємо в рідку основу борошно, додаємо ванілін і ретельно все змішуємо.
Готуємо яблучка також, як і в попередньому рецепті, після чого виливаємо в мультикастрюлю половину порції тіста, зверху розкладаємо яблучні скибочки і притрушиваем їх корицею. Покриваємо фрукти залишилася порцією тесту і вмикаємо прилад в режимі «Випічка» на п'ятдесят хвилин.
Смачний яблучний пирогс найніжнішим заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста: пшенична просеянная борошно – 725 г; розпушувач – неповна столова ложка; цукор – 295 г; масло вершкове – 355 г; яйця свіжі добірні – 2 шт.; сметана – 125 г; сіль кам'яна – 1 маленька щіпка; Для крему:
молоко незбиране – 695 мл; яйця свіжі добірні – 2 шт.; крохмаль – 120 г; цукор – 125 г; ванілін – 1 щіпка; яблука – 750 г; пудра цукрова – по смаку. Приготування Неймовірно смачним і ніжним виходить пиріг з яблуками і заварним кремом. Для його приготування спочатку просіваємо борошно і з'єднуємо її з розпушувачем, кам'яною сіллю і нарізаним шматочками маленькими вершковим маслом. Розтираємо компоненти долонями рук до отримання невеликого крихти. Тепер вводимо сметану, трохи збиті з цукром яйця і виробляємо заміс м'якого і пухкого тіста, яке згодом скачуємо в борошняний ком і відправляємо в холодильник для охолодження.
За цей час готуємо заварний крем. Для цього в ковшике або сотейнику з'єднуємо крохмаль, цукровий пісок, курячі яйця і ванілін, після чого вливаємо незбиране молоко і ретельно розмішуємо. Прогріваємо масу при безперервному помішуванні до кипіння і загустіння. Яблучка готуємо тим же методом, що і на шарлотку, помивши їх, очистивши і розрізавши часточками.
Дві третини від загальної кількості підготовленого тіста розподіляємо по дну промасленим форми, оформляючи бортики, і розкладаємо зверху яблучні скибочки, які при бажанні можна трохи притрусити меленою корицею і цукром. Зверху заливаємо все гарячим кремом і накриваємо смугами з тіста, яке необхідно тонко розкачати і розрізати гострим ножем.
Після запікання пирога в прогрітій до 185 градусів духовці протягом п'ятдесяти п'яти хвилин, даємо йому практично повністю охолонути, притрушиваем солодкої пудрою і можемо пробувати.
Із зазначеної кількості компонентів виходить досить великий пиріг. Для приготування виробу у формі діаметром 20 сантиметрів кількість інгредієнтів можна зменшити вдвічі.