Пиріг з айвою
Сьогодні ми будемо готувати рум'яний і ароматний пиріг з айвою. Своєрідний терпкуватий смак фрукта ідеально поєднується з солодким бісквітним тістом і надає випічці особливий смак і оригінальність. Не менш цікавим виходить пиріг з айвою і сирним кремом , ніжно оттеняющим м'якоть фрукта.
Інгредієнти:
пшеничне борошно просеянная – 350 г;
молоко і фільтрована вода – 100 мл;
вершкове селянське масло – 125 г;
цукор-пісок – 270 г;
яйця добірні курячі – 3 шт.;
розпушувач – 10 г;
сіль кухонна велика – 1 щіпка;
айва середнього розміру – 5 шт.;
горіхи подрібнені (волоські або фундук) – жменя;
пудра цукрова .
Приготування
Спочатку дістанемо з холодильника масло селянське вершкове курячі відбірні яйця і приступимо до підготовки айви.
Плоди промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і насіння, після чого нарізаємо м'якоть великими кубиками або часточками.
Поміщаємо айвову масу в каструльку, вливаємо воду фільтровану, всипаємо сімдесят грамів цукрового піску і припускаємо шматочки фруктів на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин.
Протушкувалися скибочки айви зливаємо на сито і залишаємо стікати.
Щоб зробити тісто для пирога, збиваємо до піни протягом п'яти хвилин яйця з цукровим піском і сіллю, після чого, продовжуючи збивання, додаємо м'яке селянське вершкове масло і вливаємо трохи підігріте молоко.
Тепер просіваємо і змішуємо з розпушувачем борошно пшеничне і додаємо в миску зі збитими компонентами.
Завершуємо заміс тіста, домагаючись розчинення всіх грудочок, і вмішуємо подрібнені попередньо обсмажені горіхи.
Викладаємо тісто в промаслений форму для випічки діаметром 23-24 см, зверху розподіляємо шматочки припущеної айви з цукром і притапливаем їх небагато.
Для подальшого приготування маємо пиріг в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на сорок.
Перед подачею притрушиваем остиглий пиріг цукровою пудрою.
Інгредієнти:
пшеничне борошно просеянная – 220 г;
вершкове селянське масло – 95 г;
цукор-пісок – 270 г;
яйця добірні курячі – 3 шт.;
розпушувач – 5 г;
сир середньої жирності з мінімальною зернистістю – 550 г;
айва середнього розміру – 2 шт.;
сметана середньої жирності – 190 г;
крохмаль картопляний – 60 р.
Приготування
Для пісочного тіста м'яке масло розтираємо зі ста двадцятьма грамами цукрового піску.
Вбиваємо в масляну суміш одне яйце і гарненько збиваємо компоненти віночком.
Тепер вмішуємо просіяне з розпушувачем борошно і поміщаємо отриманий ком в пакеті на полицю холодильника.
Поки тісто охолоджується, готуємо сирну начинку. Для цього змішуємо сир, сметану, два яйця, залишився цукор-пісок і крохмаль в ємності стаціонарного блендера або міксера і пробиваємо компоненти до однорідності.
Айву розрізаємо навпіл, позбавляємо плоди від насіння і нарізаємо м'якоть кубиками.
Приправляємо айвову масу по смаку цукром, доливаємо воду і припускаємо протягом десяти хвилин на помірному вогні, після чого відкидаємо на сито і даємо стекти.
Тепер вирізаємо з пергаменту дві смуги і укладаємо її хрест-навхрест в промаслений мультикастрюлю.
Зверху викладаємо охолоджене тісто і рівномірно розподіляємо його по поверхні чаші, оформляючи бортики.
Тепер викладаємо сирну масу і айву, притапливая трохи скибочки фрукта.
Готуватися такий пиріг в мультиварці буде в режимі «Випічка» протягом півтора годин.
Рум'яне, трохи остигле виріб витягуємо з пристрою за допомогою стрічок з пергаменту і після остаточного охолодження подаємо до столу.
Пиріг з айвою і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Пісочний сирний пиріг з айвою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з сиру – простий рецепт
Побалувати рідних дивовижною випічкою можна без особливих труднощів. Використовуючи наші прості рецепти, ви зможете створити чудовий пиріг з сиру і
Пиріг з сиру в духовці
Сирна випічка, безсумнівно, найбільш популярна і напевно улюблена у більшості кулінарів. Пропонуємо кілька цікавих і простих рецептів такого дивно
Пиріг з чорною смородиною
Шалено смачну завжди виходить домашня випічка, наповнена ягодами. Такі вироби радують і зовнішнім виглядом, і чудовим смаком. Спробуйте спекти
Сливовий пиріг в мультиварці
У пору дозрівання соковитих, солодких слив, встигніть спекти чудовий пиріг з їх участю. Далі підкажемо, як в цьому, досить бесхлопотном справі
Пиріг з консервованими персиками
Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших