» » Пиріг з айвою

Пиріг з айвою

Пиріг з айвою
Сьогодні ми будемо готувати рум'яний і ароматний пиріг з айвою. Своєрідний терпкуватий смак фрукта ідеально поєднується з солодким бісквітним тістом і надає випічці особливий смак і оригінальність. Не менш цікавим виходить пиріг з айвою і сирним кремом , ніжно оттеняющим м'якоть фрукта.

Пиріг з айвою і горіхами


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно просеянная – 350 г;

  • молоко і фільтрована вода – 100 мл;

  • вершкове селянське масло – 125 г;

  • цукор-пісок – 270 г;

  • яйця добірні курячі – 3 шт.;

  • розпушувач – 10 г;

  • сіль кухонна велика – 1 щіпка;

  • айва середнього розміру – 5 шт.;

  • горіхи подрібнені (волоські або фундук) – жменя;

  • пудра цукрова .


  • Приготування

  • Спочатку дістанемо з холодильника масло селянське вершкове курячі відбірні яйця і приступимо до підготовки айви.

  • Плоди промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і насіння, після чого нарізаємо м'якоть великими кубиками або часточками.

  • Поміщаємо айвову масу в каструльку, вливаємо воду фільтровану, всипаємо сімдесят грамів цукрового піску і припускаємо шматочки фруктів на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин.

  • Протушкувалися скибочки айви зливаємо на сито і залишаємо стікати.

  • Щоб зробити тісто для пирога, збиваємо до піни протягом п'яти хвилин яйця з цукровим піском і сіллю, після чого, продовжуючи збивання, додаємо м'яке селянське вершкове масло і вливаємо трохи підігріте молоко.

  • Тепер просіваємо і змішуємо з розпушувачем борошно пшеничне і додаємо в миску зі збитими компонентами.

  • Завершуємо заміс тіста, домагаючись розчинення всіх грудочок, і вмішуємо подрібнені попередньо обсмажені горіхи.

  • Викладаємо тісто в промаслений форму для випічки діаметром 23-24 см, зверху розподіляємо шматочки припущеної айви з цукром і притапливаем їх небагато.

  • Для подальшого приготування маємо пиріг в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на сорок.

  • Перед подачею притрушиваем остиглий пиріг цукровою пудрою.


  • Пісочний сирний пиріг з айвою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно просеянная – 220 г;

  • вершкове селянське масло – 95 г;

  • цукор-пісок – 270 г;

  • яйця добірні курячі – 3 шт.;

  • розпушувач – 5 г;

  • сир середньої жирності з мінімальною зернистістю – 550 г;

  • айва середнього розміру – 2 шт.;

  • сметана середньої жирності – 190 г;

  • крохмаль картопляний – 60 р.


  • Приготування

  • Для пісочного тіста м'яке масло розтираємо зі ста двадцятьма грамами цукрового піску.

  • Вбиваємо в масляну суміш одне яйце і гарненько збиваємо компоненти віночком.

  • Тепер вмішуємо просіяне з розпушувачем борошно і поміщаємо отриманий ком в пакеті на полицю холодильника.

  • Поки тісто охолоджується, готуємо сирну начинку. Для цього змішуємо сир, сметану, два яйця, залишився цукор-пісок і крохмаль в ємності стаціонарного блендера або міксера і пробиваємо компоненти до однорідності.

  • Айву розрізаємо навпіл, позбавляємо плоди від насіння і нарізаємо м'якоть кубиками.

  • Приправляємо айвову масу по смаку цукром, доливаємо воду і припускаємо протягом десяти хвилин на помірному вогні, після чого відкидаємо на сито і даємо стекти.

  • Тепер вирізаємо з пергаменту дві смуги і укладаємо її хрест-навхрест в промаслений мультикастрюлю.

  • Зверху викладаємо охолоджене тісто і рівномірно розподіляємо його по поверхні чаші, оформляючи бортики.

  • Тепер викладаємо сирну масу і айву, притапливая трохи скибочки фрукта.

  • Готуватися такий пиріг в мультиварці буде в режимі «Випічка» протягом півтора годин.

  • Рум'яне, трохи остигле виріб витягуємо з пристрою за допомогою стрічок з пергаменту і після остаточного охолодження подаємо до столу.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:50
    Переглядів: 51