Сьогодні ми будемо готувати рум'яний і ароматний пиріг з айвою. Своєрідний терпкуватий смак фрукта ідеально поєднується з солодким бісквітним тістом і надає випічці особливий смак і оригінальність. Не менш цікавим виходить пиріг з айвою і сирним кремом , ніжно оттеняющим м'якоть фрукта.
Пиріг з айвою і горіхами
Інгредієнти: пшеничне борошно просеянная – 350 г; молоко і фільтрована вода – 100 мл; вершкове селянське масло – 125 г; цукор-пісок – 270 г; яйця добірні курячі – 3 шт.; розпушувач – 10 г; сіль кухонна велика – 1 щіпка; айва середнього розміру – 5 шт.; горіхи подрібнені (волоські або фундук) – жменя; пудра цукрова . Приготування Спочатку дістанемо з холодильника масло селянське вершкове курячі відбірні яйця і приступимо до підготовки айви. Плоди промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і насіння, після чого нарізаємо м'якоть великими кубиками або часточками. Поміщаємо айвову масу в каструльку, вливаємо воду фільтровану, всипаємо сімдесят грамів цукрового піску і припускаємо шматочки фруктів на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин. Протушкувалися скибочки айви зливаємо на сито і залишаємо стікати. Щоб зробити тісто для пирога, збиваємо до піни протягом п'яти хвилин яйця з цукровим піском і сіллю, після чого, продовжуючи збивання, додаємо м'яке селянське вершкове масло і вливаємо трохи підігріте молоко. Тепер просіваємо і змішуємо з розпушувачем борошно пшеничне і додаємо в миску зі збитими компонентами. Завершуємо заміс тіста, домагаючись розчинення всіх грудочок, і вмішуємо подрібнені попередньо обсмажені горіхи. Викладаємо тісто в промаслений форму для випічки діаметром 23-24 см, зверху розподіляємо шматочки припущеної айви з цукром і притапливаем їх небагато. Для подальшого приготування маємо пиріг в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на сорок. Перед подачею притрушиваем остиглий пиріг цукровою пудрою. Пісочний сирний пиріг з айвою в мультиварці
Інгредієнти: пшеничне борошно просеянная – 220 г; вершкове селянське масло – 95 г; цукор-пісок – 270 г; яйця добірні курячі – 3 шт.; розпушувач – 5 г; сир середньої жирності з мінімальною зернистістю – 550 г; айва середнього розміру – 2 шт.; сметана середньої жирності – 190 г; крохмаль картопляний – 60 р. Приготування Для пісочного тіста м'яке масло розтираємо зі ста двадцятьма грамами цукрового піску. Вбиваємо в масляну суміш одне яйце і гарненько збиваємо компоненти віночком. Тепер вмішуємо просіяне з розпушувачем борошно і поміщаємо отриманий ком в пакеті на полицю холодильника. Поки тісто охолоджується, готуємо сирну начинку. Для цього змішуємо сир, сметану, два яйця, залишився цукор-пісок і крохмаль в ємності стаціонарного блендера або міксера і пробиваємо компоненти до однорідності. Айву розрізаємо навпіл, позбавляємо плоди від насіння і нарізаємо м'якоть кубиками. Приправляємо айвову масу по смаку цукром, доливаємо воду і припускаємо протягом десяти хвилин на помірному вогні, після чого відкидаємо на сито і даємо стекти. Тепер вирізаємо з пергаменту дві смуги і укладаємо її хрест-навхрест в промаслений мультикастрюлю. Зверху викладаємо охолоджене тісто і рівномірно розподіляємо його по поверхні чаші, оформляючи бортики. Тепер викладаємо сирну масу і айву, притапливая трохи скибочки фрукта. Готуватися такий пиріг в мультиварці буде в режимі «Випічка» протягом півтора годин. Рум'яне, трохи остигле виріб витягуємо з пристрою за допомогою стрічок з пергаменту і після остаточного охолодження подаємо до столу.