» » Пиріг з сиру в духовці

Пиріг з сиру в духовці

Пиріг з сиру в духовці
Ніжність сирною випічки спонукає готувати таку як можна частіше, щоб від душі насолодитися її божественним смаком. Рекомендуємо прості рецепти смачного пирога з сиру, а випікати його ми будемо традиційно в духовці.

Пиріг з сиру і яблук в духовці


Інгредієнти:

  • борошно якісна просеянная – 180 г;

  • селянське вершкове масло – 105 г;

  • цукор-пісок – 260 г;

  • куряче добірне яйце – 4 шт.;

  • сир середньої жирності – 310 г;

  • сметана густа (ідеально домашня) – 110 г;

  • цукор-пісок ваніль або ванілін – 20 г;

  • розпушувач – 20 г;

  • яблука – 360 р.


  • Приготування
    Для приготування пирога по даному рецепту краще взяти сир з мінімальною зернистістю, тоді можна буде уникнути стомлюючого перетирання продукту через сито. Змішуємо його з м'яким маслом і сметаною і даємо компонентів рівномірно розподілитися між собою, ретельно перемішавши ложкою, кописткою або міксером.
    Окремо збиваємо разом з цукром добірні свіжі курячі яйця, після чого переливаємо повітряну яєчну масу до сирної, додаємо на даному етапі просіяне і перемішану з розпушувачем і ваніллю борошно і вимішуємо все ретельно. Підсумком повинна бути практично однорідна густотою як сметана субстанція.
    Викладаємо її в промаслений форму, а зверху розкладаємо очищені і нарізані на нетовсті часточки яблучка. Після того як пиріг підрум'яниться в прогрітій до 195 градусів духовці хвилин сорок, даємо йому охолонути і можемо дегустувати, розрізаємо на порційні шматочки.
    Аналогічним методом можна приготувати в духовці пиріг з сиру і сливи або інших фруктів і ягід. Вийде не менш смачно, ароматно і апетитно.

    Як приготувати в духовці пиріг з сиром і грушами – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно якісна просеянная – 180 г;

  • селянське вершкове масло – 210 г;

  • молоко – 115 мл;

  • цукор-пісок – 145 г;

  • куряче яйце відбірне – 5 шт.;

  • сир середньої жирності – 410 г;

  • мед рідкий – 120 г;

  • кориця мелена – 10 г;

  • цукор тростинний – 25 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • груші стиглі солодкі – 620 р.


  • Приготування
    Готується сирний пиріг з грушами просто, а на смак виходить просто божественним. Для реалізації рецепта спочатку готуємо тісто. М'яке вершкове масло змішуємо з цукровим піском і гарненько збиваємо. Продовжуючи працювати міксером, вводимо до масляної суміші по одному курячі відбірні яйця (4 шт.). Вливаємо також трохи тепленьке молоко, а потім всипаємо просіяне і перемішану з ваніллю і розпушувачем борошно пшеничне вищого сорту. Ретельно вимішуємо тісто, отримуючи в результаті його текстуру, як густа сметана.
    Для начинки сир можна використовувати як зернистий, так і м'який. Додаємо до нього яйце і мед і перемішуємо грунтовно. Можна при бажанні для більшої однорідності пробити сирну масу блендером.
    Готуючи груші для пирога, миємо їх, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і серцевини з насінням, після чого розрізаємо на шматочки. Якщо шкурка у плодів жорстка, то її краще попередньо очистити.
    Оформляючи солодкий пиріг, викладаємо в промаслений форму для випічки половину приготованого тесту, а зверху розподіляємо сирну масу. Тепер розкладаємо скибочки грушеві і посипаємо їх зверху коричневим тростинним цукром і меленою корицею.
    Зверху розподіляємо залишок тіста, розрівнюючи його, і відправляємо заготовку для випікання в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на п'ятдесят. Так як духовки у всіх різні, краще перевірити готовність пирога дерев'яною шпажкою і при необхідності продовжити приготування ще протягом декількох хвилин.
    По готовності і охолодження можна притрусити поверхню ласощі цукровою пудрою.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:10
    Переглядів: 88