Ніжність сирною випічки спонукає готувати таку як можна частіше, щоб від душі насолодитися її божественним смаком. Рекомендуємо прості рецепти смачного пирога з сиру, а випікати його ми будемо традиційно в духовці.
Пиріг з сиру і яблук в духовці
Інгредієнти: борошно якісна просеянная – 180 г; селянське вершкове масло – 105 г; цукор-пісок – 260 г; куряче добірне яйце – 4 шт.; сир середньої жирності – 310 г; сметана густа (ідеально домашня) – 110 г; цукор-пісок ваніль або ванілін – 20 г; розпушувач – 20 г; яблука – 360 р. Приготування Для приготування пирога по даному рецепту краще взяти сир з мінімальною зернистістю, тоді можна буде уникнути стомлюючого перетирання продукту через сито. Змішуємо його з м'яким маслом і сметаною і даємо компонентів рівномірно розподілитися між собою, ретельно перемішавши ложкою, кописткою або міксером.
Окремо збиваємо разом з цукром добірні свіжі курячі яйця, після чого переливаємо повітряну яєчну масу до сирної, додаємо на даному етапі просіяне і перемішану з розпушувачем і ваніллю борошно і вимішуємо все ретельно. Підсумком повинна бути практично однорідна густотою як сметана субстанція.
Викладаємо її в промаслений форму, а зверху розкладаємо очищені і нарізані на нетовсті часточки яблучка. Після того як пиріг підрум'яниться в прогрітій до 195 градусів духовці хвилин сорок, даємо йому охолонути і можемо дегустувати, розрізаємо на порційні шматочки.
Аналогічним методом можна приготувати в духовці пиріг з сиру і сливи або інших фруктів і ягід. Вийде не менш смачно, ароматно і апетитно.
Як приготувати в духовці пиріг з сиром і грушами – простий рецепт
Інгредієнти: борошно якісна просеянная – 180 г; селянське вершкове масло – 210 г; молоко – 115 мл; цукор-пісок – 145 г; куряче яйце відбірне – 5 шт.; сир середньої жирності – 410 г; мед рідкий – 120 г; кориця мелена – 10 г; цукор тростинний – 25 г; розпушувач – 10 г; ванілін – 1 щіпка; груші стиглі солодкі – 620 р. Приготування Готується сирний пиріг з грушами просто, а на смак виходить просто божественним. Для реалізації рецепта спочатку готуємо тісто. М'яке вершкове масло змішуємо з цукровим піском і гарненько збиваємо. Продовжуючи працювати міксером, вводимо до масляної суміші по одному курячі відбірні яйця (4 шт.). Вливаємо також трохи тепленьке молоко, а потім всипаємо просіяне і перемішану з ваніллю і розпушувачем борошно пшеничне вищого сорту. Ретельно вимішуємо тісто, отримуючи в результаті його текстуру, як густа сметана.
Для начинки сир можна використовувати як зернистий, так і м'який. Додаємо до нього яйце і мед і перемішуємо грунтовно. Можна при бажанні для більшої однорідності пробити сирну масу блендером.
Готуючи груші для пирога, миємо їх, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і серцевини з насінням, після чого розрізаємо на шматочки. Якщо шкурка у плодів жорстка, то її краще попередньо очистити.
Оформляючи солодкий пиріг, викладаємо в промаслений форму для випічки половину приготованого тесту, а зверху розподіляємо сирну масу. Тепер розкладаємо скибочки грушеві і посипаємо їх зверху коричневим тростинним цукром і меленою корицею.
Зверху розподіляємо залишок тіста, розрівнюючи його, і відправляємо заготовку для випікання в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на п'ятдесят. Так як духовки у всіх різні, краще перевірити готовність пирога дерев'яною шпажкою і при необхідності продовжити приготування ще протягом декількох хвилин.
По готовності і охолодження можна притрусити поверхню ласощі цукровою пудрою.