» » Творожно-яблучний пиріг

Творожно-яблучний пиріг

Творожно-яблучний пиріг
В черговий раз довести універсальність і безпрограшне застосування нехитрого кисломолочного продукту ми вирішили кількома сезонними рецептами сирно-яблучних пирогів.

Творожно-яблучний пиріг «Ніжність»


Основа цього тесту дуже схожа на пісочну, але від класичної варіації відрізняється не тільки особливостями технології приготування, але і своєю м'якістю і розсипчастою. У компанії сирно-яблучного наповнювача кращої пари чашечці чаю і не знайти.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 245 г;

  • масло вершкове – 210 г;

  • цукор – 85 м;

  • яйце – 1 шт.;

  • розпушувач – 5 р.


  • Для начинки:

  • сир – 280 г;

  • крем-сир – 85 м;

  • цукор – 35 г;

  • яблука – 290 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати яблучно-сирний пиріг, займіться пісочної основою, її рецепт зовсім простий. Порубаєте холодне масло разом з борошном, розпушувачем і цукром, а до утвореної крихті додайте яйце. Вымесив гладке тісто, розділіть його навпіл і розкачати в два диска. Один з них викладіть на дно форми.
    Яблука натріть. Для того, щоб начинка вийшла більш кремоподібної, змішайте сир разом з крем-сиром. До отриманої маси всипте трохи цукру і покладіть яблука. Розподіліть начинку поверх базового коржа і накрийте другим диском тіста зверху, краю зліпіть разом.
    Яблучно-сирний пиріг з пісочного тіста готується при 200 градусах протягом півгодини.

    Простий яблучно-сирний пиріг – рецепт


    Найпростіший спосіб приготування будь-якої випічки базується на використанні готового тіста. Блок листкового тіста можна купити в будь-якому супермаркеті і за лічені хвилини перетворити на повноцінне сезонне ласощі.
    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста;

  • яблука – 2 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • згущене молоко – 210 мл;

  • сир – 145 г;

  • цукор – 55 г;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • рубані фісташки – для подачі.


  • Приготування
    Поки лист листкового тіста розморожується, підготуйте сирну начинку, для якої необхідно збити сам сир з яйцями і згущеним молоком. Коли маса стане однорідною, підготуйте яблука, видаливши з них серцевини і нарізавши скибочками.
    З розкачаного тіста виріжте диск, викладіть у форму, покриваючи дно і стінки. Розподіліть сирну начинку. Зверху викладіть яблучні дольки, посипте сумішшю цукру з корицею. Випікайте пиріг при 200 градусах 20 хвилин. Перед сервіровкою доповніть пиріг рубаними фісташками.

    Пиріг з сирно-яблучною начинкою


    Цей класичний пиріг прийшов до нас з Італії. На батьківщині, в якості основи використовують рікотту, але якщо італійський сир знайти не вдалося, його сміливо можна замінити доступним сиром.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 210 г;

  • вершкове масло – 80 г;

  • цукор – 120 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • лімончелло – 65 мл;

  • молоко – 55 мл;

  • дріжджі – 10 р.


  • Для начинки:

  • сир – 365 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 55 г;

  • велике яблуко.


  • Приготування
    Яйця збийте всипати до них цукор, поки поверхня не покриється пінкою. Розтопіть вершкове масло і влийте його до яєць разом з теплим молоком і лимончелло. Борошно змішайте з дріжджами і додайте суху суміш до рідин. Замісивши тісто, викладіть його в промаслений форму і беріться за начинку.
    Яблуко натріть. Сир і яйця збийте разом з цукром, поки не отримаєте суміш консистенції мусу. Змішайте сирну основу з тертим яблуком і розподіліть начинку поверх тіста. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
    Такий творожно-яблучний пиріг можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на 1 годину.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:14
    Переглядів: 113