В черговий раз довести універсальність і безпрограшне застосування нехитрого кисломолочного продукту ми вирішили кількома сезонними рецептами сирно-яблучних пирогів.
Творожно-яблучний пиріг «Ніжність»
Основа цього тесту дуже схожа на пісочну, але від класичної варіації відрізняється не тільки особливостями технології приготування, але і своєю м'якістю і розсипчастою. У компанії сирно-яблучного наповнювача кращої пари чашечці чаю і не знайти.
Інгредієнти: Для тіста: борошно – 245 г; масло вершкове – 210 г; цукор – 85 м; яйце – 1 шт.; розпушувач – 5 р. Для начинки:
сир – 280 г; крем-сир – 85 м; цукор – 35 г; яблука – 290 р. Приготування Перед тим, як приготувати яблучно-сирний пиріг, займіться пісочної основою, її рецепт зовсім простий. Порубаєте холодне масло разом з борошном, розпушувачем і цукром, а до утвореної крихті додайте яйце. Вымесив гладке тісто, розділіть його навпіл і розкачати в два диска. Один з них викладіть на дно форми.
Яблука натріть. Для того, щоб начинка вийшла більш кремоподібної, змішайте сир разом з крем-сиром. До отриманої маси всипте трохи цукру і покладіть яблука. Розподіліть начинку поверх базового коржа і накрийте другим диском тіста зверху, краю зліпіть разом.
Яблучно-сирний пиріг з пісочного тіста готується при 200 градусах протягом півгодини.
Простий яблучно-сирний пиріг – рецепт
Найпростіший спосіб приготування будь-якої випічки базується на використанні готового тіста. Блок листкового тіста можна купити в будь-якому супермаркеті і за лічені хвилини перетворити на повноцінне сезонне ласощі.
Інгредієнти: лист листкового тіста; яблука – 2 шт.; яйця – 2 шт.; згущене молоко – 210 мл; сир – 145 г; цукор – 55 г; кориця – 1 ч. ложка; рубані фісташки – для подачі. Приготування Поки лист листкового тіста розморожується, підготуйте сирну начинку, для якої необхідно збити сам сир з яйцями і згущеним молоком. Коли маса стане однорідною, підготуйте яблука, видаливши з них серцевини і нарізавши скибочками.
З розкачаного тіста виріжте диск, викладіть у форму, покриваючи дно і стінки. Розподіліть сирну начинку. Зверху викладіть яблучні дольки, посипте сумішшю цукру з корицею. Випікайте пиріг при 200 градусах 20 хвилин. Перед сервіровкою доповніть пиріг рубаними фісташками.
Пиріг з сирно-яблучною начинкою
Цей класичний пиріг прийшов до нас з Італії. На батьківщині, в якості основи використовують рікотту, але якщо італійський сир знайти не вдалося, його сміливо можна замінити доступним сиром.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 210 г; вершкове масло – 80 г; цукор – 120 г; яйця – 3 шт.; лімончелло – 65 мл; молоко – 55 мл; дріжджі – 10 р. Для начинки:
сир – 365 г; яйця – 4 шт.; цукор – 55 г; велике яблуко. Приготування Яйця збийте всипати до них цукор, поки поверхня не покриється пінкою. Розтопіть вершкове масло і влийте його до яєць разом з теплим молоком і лимончелло. Борошно змішайте з дріжджами і додайте суху суміш до рідин. Замісивши тісто, викладіть його в промаслений форму і беріться за начинку.
Яблуко натріть. Сир і яйця збийте разом з цукром, поки не отримаєте суміш консистенції мусу. Змішайте сирну основу з тертим яблуком і розподіліть начинку поверх тіста. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
Такий творожно-яблучний пиріг можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на 1 годину.