» » Пиріг з сиром і маком

Пиріг з сиром і маком

Пиріг з сиром і маком
Випічка з сиром виходить особливо смачною. Рецепти смачного пирога з сиром і маком чекають вас нижче.

Німецький пиріг з маком і сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • цукор дрібний – 200 г;

  • пшеничне борошно вищого сорту – 550 г;

  • охолоджене масло вершкове – 260 р.


  • Для начинки:

  • манка – 300 г;

  • цукор – 270 г;

  • мак – 250 г;

  • молоко 32% жирності – 13 літра;

  • масло вершкове натуральне – 190 г;

  • яйця курячі великі – 2 шт.;

  • сир – 450 р.


  • Приготування
    Для тіста борошно розтираємо з подрібненим маслом і цукром. Приблизно 2/3 отриманої маси поміщаємо в форму, ущільнюємо її і півгодинки охолоджуємо. З'єднуємо молоко з цукром і вершковим маслом. Поміщаємо суміш на плиту. Після закипання додаємо потихеньку манку з маком, добре вимішуємо, знімаємо суміш з вогню і чверть години наполягаємо. Сир розтираємо блендером до однорідності і поміщаємо в молочну, а потім розтираємо до однорідності. Виймаємо тісто з холоду, розподіляємо більшу частину за формою, слідом рівним шаром розподіляємо начинку і зверху викладаємо тісто. При помірній температурі пиріг буде готовий через 45-50 хвилин.

    Пиріг з сиром, маком і абрикосами


    Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне – 350 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • масло вершкове натуральне – 200 г;

  • абрикоси свіжі – 400 г;

  • сир середньої жирності – 450 г;

  • яйця курячі – 4 шт.;

  • мак – 60 г;

  • цукор білий кристалічний – 300 г;

  • цукор ванільний – 10 р.


  • Приготування
    Спочатку робимо начинку: яйця збиваємо з цукром, додаємо туди ванільний цукор, сир і ретельно розмішуємо. Туди ж відправляємо нарізані кубиками абрикоси і всипаємо мак. Ретельно все це перемішуємо. Тепер змішуємо з розпушувачем борошно, додаємо попередньо заморожене, а потім натерте на тертці масло і цукор. Руками все це перетираємо до стану крихти. Змащену маслом форму притрушиваем борошном. Дно засипаємо приблизно половиною крихти і придавлюємо її руками. Зверху виливаємо начинку і засипаємо рештою тестом. В помірно нагрітій духовці випікаємо пиріг близько 50 хвилин.

    Медовий пиріг з маком і сиром


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 260 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • рідкий мед – 2 ст. ложки;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • масло вершкове натуральне – 150 г;

  • цукор – 170 г;

  • сіль – щіпка;

  • груша – 1 шт.;

  • мак – 2 ст. ложки;

  • сир – 260 г;

  • тертий на тертці цедра лимона – 1/2 ч. ложки;

  • свіжовичавлений лимонний сік – 5 мл;

  • крохмаль картопляний – 20 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо дрібку солі і розпушувач. Масло спочатку заморожуємо, а потім тремо на крупній тертці. Перемішуємо і розтираємо все руками. В яйце додаємо половину цукру і ванільний цукор. Гарненько збиваємо і виливаємо суміш в тісто, а потім перемішуємо. Додаємо рідкий мед. Кладемо тісто в змащену маслом форму і робимо бортики з тіста. При 190 градусах випікаємо основу чверть години.
    Тепер збиваємо 2 яйця з рештою цукром. Додаємо сир, крохмаль, мак, цедру і сік лимона. Добре все розмішуємо і ставимо отриману масу в випечену основу. Зверху розкладаємо нарізану скибочками грушу. При помірній температурі випікаємо близько півгодини.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:00
    Переглядів: 210