Випічка з сиром виходить особливо смачною. Рецепти смачного пирога з сиром і маком чекають вас нижче.
Німецький пиріг з маком і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
цукор дрібний – 200 г; пшеничне борошно вищого сорту – 550 г; охолоджене масло вершкове – 260 р. Для начинки:
манка – 300 г; цукор – 270 г; мак – 250 г; молоко 32% жирності – 13 літра; масло вершкове натуральне – 190 г; яйця курячі великі – 2 шт.; сир – 450 р. Приготування Для тіста борошно розтираємо з подрібненим маслом і цукром. Приблизно 2/3 отриманої маси поміщаємо в форму, ущільнюємо її і півгодинки охолоджуємо. З'єднуємо молоко з цукром і вершковим маслом. Поміщаємо суміш на плиту. Після закипання додаємо потихеньку манку з маком, добре вимішуємо, знімаємо суміш з вогню і чверть години наполягаємо. Сир розтираємо блендером до однорідності і поміщаємо в молочну, а потім розтираємо до однорідності. Виймаємо тісто з холоду, розподіляємо більшу частину за формою, слідом рівним шаром розподіляємо начинку і зверху викладаємо тісто. При помірній температурі пиріг буде готовий через 45-50 хвилин.
Пиріг з сиром, маком і абрикосами
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 350 г; розпушувач – 10 г; масло вершкове натуральне – 200 г; абрикоси свіжі – 400 г; сир середньої жирності – 450 г; яйця курячі – 4 шт.; мак – 60 г; цукор білий кристалічний – 300 г; цукор ванільний – 10 р. Приготування Спочатку робимо начинку: яйця збиваємо з цукром, додаємо туди ванільний цукор, сир і ретельно розмішуємо. Туди ж відправляємо нарізані кубиками абрикоси і всипаємо мак. Ретельно все це перемішуємо. Тепер змішуємо з розпушувачем борошно, додаємо попередньо заморожене, а потім натерте на тертці масло і цукор. Руками все це перетираємо до стану крихти. Змащену маслом форму притрушиваем борошном. Дно засипаємо приблизно половиною крихти і придавлюємо її руками. Зверху виливаємо начинку і засипаємо рештою тестом. В помірно нагрітій духовці випікаємо пиріг близько 50 хвилин.
Медовий пиріг з маком і сиром
Інгредієнти: пшеничне борошно – 260 г; яйця – 3 шт.; рідкий мед – 2 ст. ложки; ванільний цукор – 1 пакетик; масло вершкове натуральне – 150 г; цукор – 170 г; сіль – щіпка; груша – 1 шт.; мак – 2 ст. ложки; сир – 260 г; тертий на тертці цедра лимона – 1/2 ч. ложки; свіжовичавлений лимонний сік – 5 мл; крохмаль картопляний – 20 р. Приготування Борошно просіваємо, додаємо дрібку солі і розпушувач. Масло спочатку заморожуємо, а потім тремо на крупній тертці. Перемішуємо і розтираємо все руками. В яйце додаємо половину цукру і ванільний цукор. Гарненько збиваємо і виливаємо суміш в тісто, а потім перемішуємо. Додаємо рідкий мед. Кладемо тісто в змащену маслом форму і робимо бортики з тіста. При 190 градусах випікаємо основу чверть години.
Тепер збиваємо 2 яйця з рештою цукром. Додаємо сир, крохмаль, мак, цедру і сік лимона. Добре все розмішуємо і ставимо отриману масу в випечену основу. Зверху розкладаємо нарізану скибочками грушу. При помірній температурі випікаємо близько півгодини.