» » Насипний пиріг з сиром

Насипний пиріг з сиром

Насипний пиріг з сиром
Є безліч різних рецептів домашньої найпростішої випічки. Але особливе місце серед них займає насипний пиріг. Тісто виходить розсипчастим і неймовірно ніжним. Рецепти насипного пирога з сиром чекають вас нижче.

Насипний пиріг з яблуками і сиром


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно вищого сорту – 340 г;

  • крупа манна – 200 г;

  • сир 9% – 300 г;

  • яблука кисло-солодкі – 5 шт.;

  • вершкове натуральне масло – 120 г;

  • цукор – 200 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • фундук подрібнений – 100 г;

  • пудра цукрова – 50 г;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування
    З'єднуємо борошно з манкою, цукром, додаємо розпушувач і ще раз вимішуємо. Яйця з сиром і пудрою розтираємо до однорідності. Очищені яблука подрібнюємо за допомогою терки. Форму закриваємо папером для випічки і її промазуємо маслом. Суху суміш ділимо на 3 частини і укладаємо все шарами в такій послідовності: частина сухої суміші, яблука, знову частина сухої суміші, сиркова маса, знову суха суміш. Зверху засипаємо подрібненим фундуком і розкладаємо терте вершкове масло. При 180 градусах печемо 50 хвилин. Готовий пиріг охолодити і притрушиваем цукровою пудрою.

    Насипний пиріг з сиром в мультиварці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • цукор – 3/4 склянки;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 350 г;

  • натуральне вершкове масло – 130 г;

  • розпушувач – 10 р.


  • Для начинки:

  • сир 9% – 500 г;

  • цукор – 3/4 склянки;

  • яйця – 3 шт.


  • Приготування
    Масло беремо з холодильника, подрібнюємо його і всипаємо борошно, цукор і все це перетираємо руками до крихти. Додаємо розпушувач і ще раз перемішуємо. Сир змішуємо з яйцями, цукром і розтираємо блендером. На дно мультиварочной каструльки насипаємо 2/3 тіста і злегка утрамбовуємо, викладаємо начинку і закриваємо рештою тестом. Готуємо 1 годину на «Випікання».

    Насипний пиріг з сиром і варенням


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 3 склянки;

  • масло натуральне вершкове 73% – 200 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • цукор – 200 р.


  • Для начинки:

  • сир – 400 г;

  • кисло-солодкі яблука – 2 шт.;

  • густе варення – 1 склянка;

  • цукрова пудра – 120 г;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукор ванільний – 10 р.


  • Приготування
    Змішуємо борошно з додаванням цукру і розпушувача. Потім натираємо вершкове масло. Отриману суміш перетираємо руками до однорідності. Поділяємо тісто на 5 частин – 4 з них однакового розміру і одну зовсім маленьку. Розтираємо сир з цукровою пудрою і яйцями. Глибоку форму змащуємо маслом, на дно рівним шаром насипаємо 1/4 частина сухої суміші. Рівним шаром зверху наносимо половину сирної маси і посипаємо однією чвертю сухої суміші. Тепер викладаємо шар варення і закриваємо його чвертю тесту. Кладемо шар тертих яблук, притрушиваем ванільним цукром і далі викладаємо ще чверть тесту. Наносимо залишилася сирну суміш і притрушиваем жменькою сухої суміші. Випікаємо пиріг при 180 градусах близько чверті години, а потім виставляємо температуру 200 градусів і готуємо ще чверть години. Пиріг охолодити прямо у формі, а потім його витягуємо і нарізаємо.

    Насипний пиріг з сиром без яєць


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 3 склянки;

  • сода харчова – щіпка;

  • сіль – щіпка;

  • натуральне масло або маргарин вершковий – 200 г;


  • Для начинки:

  • сметана – 40 г;

  • сир 9% – 250 г;

  • варення або джем.


  • Приготування
    Борошно насипати в миску. Заморожений маргарин подрібнюємо на тертці. Руками розтираємо суміш до крихти, підсолюємо трохи, кладемо соду і знову розмішуємо. 2/3 тіста висипаємо в форму і злегка придавлюємо руками. Якщо варення з цілими ягодами або шматочками фруктів, то краще збити блендером для отримання однорідної маси. Сир змішуємо зі сметаною і рівним шаром наносимо на тісто. Зверху наносимо шар варення. Засипаємо залишками тіста і розрівнюємо. При 170 градусах випікаємо хвилин 20. Потім виймаємо його, і нарізаємо, тільки коли охолоне. Нарізаємо його шматочками. Приємного чаювання!
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:55
    Переглядів: 98