Пиріг з маком з дріжджового тіста
Чудова випічка виходить з тіста на дріжджах. У цій статті вас чекають рецепти пирога з маком з дріжджового тіста.
Інгредієнти:
просеянная пшеничне борошно – 290 г;
молоко коров'яче – 130 мл;
дріжджі сухі швидкої дії - 10 м;
масло – 70 г;
яйця – 3 шт.;
мак – 400 г;
манка – 30 г;
пісок цукровий – 60 г;
пудра – 50 г;
сіль.
Приготування
Щоб дріжджове тісто добре підходило, всі використовувані продукти повинні бути тепленькими. Змішуємо попередньо просіяне борошно з сухими дріжджами і ретельно розмішуємо. Розбиваємо яйця акуратненько, щоб вийшло розділити білки і жовтки. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, вливаємо розтоплене масло, кладемо сіль, вливаємо молоко і добре розмішуємо. У борошно вливаємо отриману молочну суміш і замішуємо мягенькое еластичне тісто. Миску з тестом прикриваємо рушником і залишаємо. Години через півтора обминаємо його і ставимо в тепло ще на півгодинки.
Для начинки мак додаємо манку і збиті білки і добре розмішуємо. Тісто ділимо на 3 частини. Деко вистилаємо пекарської папером. Розкачуємо одну частину, наносимо зверху половину начинки. Зверху поміщаємо розкачану другу частину, зверху наносимо залишилася начинку і прикриваємо рештою тестом. Акуратненько скріплюємо пластів. А тепер надаємо пирога бажану форму. Наприклад, від центру до краях робимо 12 наскрізних надрізів, залишаючи серединку цілою. Розрізані частини розгортаємо 2 рази навколо осі і скріплюємо між собою. Верх пирога змащуємо збитим яйцем і залишаємо на 25 хвилин. Випікаємо дріжджовий пиріг з маком близько півгодини. Готовий пиріг добре притрушиваем цукровою пудрою і остуджуємо.
Інгредієнти:
Для тіста:
сир – 150 г;
просеянная борошно вищого сорту – 400 г;
сіль – 1/2 ч. ложки;
цукор – 60 г;
кефір 32% жирності – 110 мл;
курячі яйця великі – 2 шт.;
олія рафінована рослинна – 70 мл;
дріжджі – 10 р.
Для начинки:
мак – 80 г;
натуральне масло вершкове – 30 г;
цукор – 70 р.
Приготування
Починаємо з приготування дріжджового тіста для пирога з маком. Попередньо просіяне борошно з'єднуємо з сухими дріжджами. З'єднуємо теплий кефір з цукром, сиром, яйцями і сіллю. Вливаємо рідку суміш в борошно і добре перемішуємо. Додаємо рафінована олія замішуємо тісто. Прикриваємо його і даємо постояти приблизно 1 годину. Обминаємо його, даємо постояти ще півгодини, і ділимо на 4 частини. З однією з них розкачуємо коло за розміром форми, змащуємо маслом, присипаємо 25 г цукру і маком. Зверху кладемо другий коло з тіста і наносимо начинку. Так чинимо, поки всі інгредієнти не закінчаться. Краї добре защипуємо і розрізаємо на 8 рівних частин. Тепер же кожну з них ріжемо ще навпіл. Тепер беремо 2 сусідніх шматочки і скручуємо їх, відвертаючи один від одного. Так само чинимо з усіма шматочками і скріплюємо їх краю. Випікаємо пиріг близько 25 хвилин. Приємного чаювання!
Пиріг з маком з дріжджового тіста – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб дріжджове тісто добре підходило, всі використовувані продукти повинні бути тепленькими. Змішуємо попередньо просіяне борошно з сухими дріжджами і ретельно розмішуємо. Розбиваємо яйця акуратненько, щоб вийшло розділити білки і жовтки. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, вливаємо розтоплене масло, кладемо сіль, вливаємо молоко і добре розмішуємо. У борошно вливаємо отриману молочну суміш і замішуємо мягенькое еластичне тісто. Миску з тестом прикриваємо рушником і залишаємо. Години через півтора обминаємо його і ставимо в тепло ще на півгодинки.
Для начинки мак додаємо манку і збиті білки і добре розмішуємо. Тісто ділимо на 3 частини. Деко вистилаємо пекарської папером. Розкачуємо одну частину, наносимо зверху половину начинки. Зверху поміщаємо розкачану другу частину, зверху наносимо залишилася начинку і прикриваємо рештою тестом. Акуратненько скріплюємо пластів. А тепер надаємо пирога бажану форму. Наприклад, від центру до краях робимо 12 наскрізних надрізів, залишаючи серединку цілою. Розрізані частини розгортаємо 2 рази навколо осі і скріплюємо між собою. Верх пирога змащуємо збитим яйцем і залишаємо на 25 хвилин. Випікаємо дріжджовий пиріг з маком близько півгодини. Готовий пиріг добре притрушиваем цукровою пудрою і остуджуємо.
Листковий пиріг з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Починаємо з приготування дріжджового тіста для пирога з маком. Попередньо просіяне борошно з'єднуємо з сухими дріжджами. З'єднуємо теплий кефір з цукром, сиром, яйцями і сіллю. Вливаємо рідку суміш в борошно і добре перемішуємо. Додаємо рафінована олія замішуємо тісто. Прикриваємо його і даємо постояти приблизно 1 годину. Обминаємо його, даємо постояти ще півгодини, і ділимо на 4 частини. З однією з них розкачуємо коло за розміром форми, змащуємо маслом, присипаємо 25 г цукру і маком. Зверху кладемо другий коло з тіста і наносимо начинку. Так чинимо, поки всі інгредієнти не закінчаться. Краї добре защипуємо і розрізаємо на 8 рівних частин. Тепер же кожну з них ріжемо ще навпіл. Тепер беремо 2 сусідніх шматочки і скручуємо їх, відвертаючи один від одного. Так само чинимо з усіма шматочками і скріплюємо їх краю. Випікаємо пиріг близько 25 хвилин. Приємного чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
Пиріг із дріжджового тіста з повидлом
Щоб порадувати домашніх свіжою випічкою, пропонуємо негайно приступити до приготування незрівнянного, запаморочливо смачного пирога з наповненням з
Тісто для м'ясного пирога
Сьогодні дуже популярними стали усілякі закусочні варіанти випічки. Тому далі описані рецепти тіста, призначені тільки для несолодких пирогів, які
Дріжджовий пиріг з яблуками
Немає нічого складного в приготуванні яблучних пирогів, навіть дріжджових. Особливо, якщо ви скористаєтеся запропонованими далі, досить зрозумілими
Як спекти пиріг з варенням?
Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати