Чудова випічка виходить з тіста на дріжджах. У цій статті вас чекають рецепти пирога з маком з дріжджового тіста.
Пиріг з маком з дріжджового тіста – рецепт
Інгредієнти: просеянная пшеничне борошно – 290 г; молоко коров'яче – 130 мл; дріжджі сухі швидкої дії - 10 м; масло – 70 г; яйця – 3 шт.; мак – 400 г; манка – 30 г; пісок цукровий – 60 г; пудра – 50 г; сіль. Приготування Щоб дріжджове тісто добре підходило, всі використовувані продукти повинні бути тепленькими. Змішуємо попередньо просіяне борошно з сухими дріжджами і ретельно розмішуємо. Розбиваємо яйця акуратненько, щоб вийшло розділити білки і жовтки. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, вливаємо розтоплене масло, кладемо сіль, вливаємо молоко і добре розмішуємо. У борошно вливаємо отриману молочну суміш і замішуємо мягенькое еластичне тісто. Миску з тестом прикриваємо рушником і залишаємо. Години через півтора обминаємо його і ставимо в тепло ще на півгодинки.
Для начинки мак додаємо манку і збиті білки і добре розмішуємо. Тісто ділимо на 3 частини. Деко вистилаємо пекарської папером. Розкачуємо одну частину, наносимо зверху половину начинки. Зверху поміщаємо розкачану другу частину, зверху наносимо залишилася начинку і прикриваємо рештою тестом. Акуратненько скріплюємо пластів. А тепер надаємо пирога бажану форму. Наприклад, від центру до краях робимо 12 наскрізних надрізів, залишаючи серединку цілою. Розрізані частини розгортаємо 2 рази навколо осі і скріплюємо між собою. Верх пирога змащуємо збитим яйцем і залишаємо на 25 хвилин. Випікаємо дріжджовий пиріг з маком близько півгодини. Готовий пиріг добре притрушиваем цукровою пудрою і остуджуємо.
Листковий пиріг з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
сир – 150 г; просеянная борошно вищого сорту – 400 г; сіль – 1/2 ч. ложки; цукор – 60 г; кефір 32% жирності – 110 мл; курячі яйця великі – 2 шт.; олія рафінована рослинна – 70 мл; дріжджі – 10 р. Для начинки:
мак – 80 г; натуральне масло вершкове – 30 г; цукор – 70 р. Приготування Починаємо з приготування дріжджового тіста для пирога з маком. Попередньо просіяне борошно з'єднуємо з сухими дріжджами. З'єднуємо теплий кефір з цукром, сиром, яйцями і сіллю. Вливаємо рідку суміш в борошно і
добре перемішуємо. Додаємо рафінована олія замішуємо тісто. Прикриваємо його і даємо постояти приблизно 1 годину. Обминаємо його, даємо постояти ще півгодини, і ділимо на 4 частини. З однією з них розкачуємо коло за розміром форми, змащуємо маслом, присипаємо 25 г цукру і маком. Зверху кладемо другий коло з тіста і наносимо начинку. Так чинимо, поки всі інгредієнти не закінчаться. Краї добре защипуємо і розрізаємо на 8 рівних частин. Тепер же кожну з них ріжемо ще навпіл. Тепер беремо 2 сусідніх шматочки і скручуємо їх, відвертаючи один від одного. Так само чинимо з усіма шматочками і скріплюємо їх краю. Випікаємо пиріг близько 25 хвилин. Приємного чаювання!