Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Відкритий пиріг з брусницею

Відкритий пиріг з брусницею

18-11-2016, 18:55
427
Відкритий пиріг з брусницею
Щоб порадувати домашніх чудовим ласощами, не потрібно вигадувати складні рецепти або бігти в магазин за не дуже корисним стравою. У рецептах, описаних нижче ми докладно розповімо, як спекти чудовий відкритий пиріг з чудовою начинкою з брусниці.

Відкритий пиріг з брусницею з листкового дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • готове листкове дріжджове тісто – 450 г;

  • ягоди брусниці – 350 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 15 ст. ложки;

  • класичний йогурт – 100 мл;

  • вершкове масло – 30 р.


  • Приготування
    Переміщаємо тісто з морозилки на стіл і даємо йому час для природного розморожування. Потім знімаємо з нього захисну упаковку і, розклавши тісто на притрушений пшеничним борошном стіл, розрівнюємо його качалкою. Вирізаємо з тіста круг, подібний діаметру вашої форми для випічки. Саму форму трошки прогріваємо в духовці, а потім промасливаем її невеликим шматочком вершкового масла. Тепер переміщаємо в неї підготовлену листкове тісто так, щоб його краї покривали стінки самої форми.
    Вимиті ягоди брусниці за допомогою ложки розтираємо з дрібним цукровим піском і кукурудзяним крохмалем, а після розрівнюємо цю начинку по поверхні тіста у формі. Далі рівномірно заливаємо все йогуртом і переміщаємо пиріг в прогрітий до 185 градусів духовку. Через 30 хвилин у вас на столі буде красуватися незрівнянна, ароматна випічка.

    Відкритий пиріг на кефірі з брусницею і яблуками


    Інгредієнти:

  • високоякісна борошно – 380 г;

  • жирний кефір – 220 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • дрібний цукор – 240 г;

  • ванілін – 1 пакет;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • брусниця – 180 г;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування
    Відокремлюємо від шкаралупи яйця і додаємо до неї дрібний цукор разом з ароматною ваніллю. Розбиваємо це все звичайним міксером, а потім, не припиняючи цього процесу, вливаємо теплий кефір, вводимо розпушувач для тіста і не поспішаючи, поступово підсипаємо борошно. Форму застеляємо пекарським папером і вже по ній розрівнюємо отримане тісто.
    Яблучка нарізаємо однаковими, не дуже товстими скибочками і викладаємо їх на поверхню основи. Ягоди свіжої брусниці обдаємо окропом, після чого розсипаємо їх покладених поверх яблук. Присипаємо цукром, відправляємо наш шалено красивий пиріг в прогріту до 190 градусів духовку і вже через півгодини наша випічка готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з брусницею в мультиварці
    Пиріг з брусницею в мультиварці
    Завдяки вираженій кислуватості брусниця ідеальна для застосування в десертах. Одним із смачних рецептів з використанням цієї ягоди може стати пиріг з
    Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
    Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
    Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
    Відкритий пиріг з сиром
    Відкритий пиріг з сиром
    У цій статті запропоновано докладні рецепти, які допоможуть вам порадувати сім'ю, особливо діток чудовою домашньою випічкою. Розповімо, як спекти
    Пиріг з брусницею і яблуками
    Пиріг з брусницею і яблуками
    Пиріг з брусницею і яблуками - це класика домашньої кухні. Родзинку такого пирога надає кислувато-гіркий смак брусниці. І в нашій статті ми зібрали
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким
    Пиріг з брусницею - рецепт
    Пиріг з брусницею - рецепт
    Брусниця - корисна і смачна ягода, хоч і має кислувато-гіркуватий смак. Її використовують у приготуванні багатьох страв: варення, джемів, компотів,