Вернуться назад Распечатать

Відкритий пиріг з брусницею

Відкритий пиріг з брусницею
Щоб порадувати домашніх чудовим ласощами, не потрібно вигадувати складні рецепти або бігти в магазин за не дуже корисним стравою. У рецептах, описаних нижче ми докладно розповімо, як спекти чудовий відкритий пиріг з чудовою начинкою з брусниці.

Відкритий пиріг з брусницею з листкового дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • готове листкове дріжджове тісто – 450 г;

  • ягоди брусниці – 350 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 15 ст. ложки;

  • класичний йогурт – 100 мл;

  • вершкове масло – 30 р.


  • Приготування
    Переміщаємо тісто з морозилки на стіл і даємо йому час для природного розморожування. Потім знімаємо з нього захисну упаковку і, розклавши тісто на притрушений пшеничним борошном стіл, розрівнюємо його качалкою. Вирізаємо з тіста круг, подібний діаметру вашої форми для випічки. Саму форму трошки прогріваємо в духовці, а потім промасливаем її невеликим шматочком вершкового масла. Тепер переміщаємо в неї підготовлену листкове тісто так, щоб його краї покривали стінки самої форми.
    Вимиті ягоди брусниці за допомогою ложки розтираємо з дрібним цукровим піском і кукурудзяним крохмалем, а після розрівнюємо цю начинку по поверхні тіста у формі. Далі рівномірно заливаємо все йогуртом і переміщаємо пиріг в прогрітий до 185 градусів духовку. Через 30 хвилин у вас на столі буде красуватися незрівнянна, ароматна випічка.

    Відкритий пиріг на кефірі з брусницею і яблуками


    Інгредієнти:

  • високоякісна борошно – 380 г;

  • жирний кефір – 220 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • дрібний цукор – 240 г;

  • ванілін – 1 пакет;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • брусниця – 180 г;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування
    Відокремлюємо від шкаралупи яйця і додаємо до неї дрібний цукор разом з ароматною ваніллю. Розбиваємо це все звичайним міксером, а потім, не припиняючи цього процесу, вливаємо теплий кефір, вводимо розпушувач для тіста і не поспішаючи, поступово підсипаємо борошно. Форму застеляємо пекарським папером і вже по ній розрівнюємо отримане тісто.
    Яблучка нарізаємо однаковими, не дуже товстими скибочками і викладаємо їх на поверхню основи. Ягоди свіжої брусниці обдаємо окропом, після чого розсипаємо їх покладених поверх яблук. Присипаємо цукром, відправляємо наш шалено красивий пиріг в прогріту до 190 градусів духовку і вже через півгодини наша випічка готова.