Бісквітні тістечка
Всі ми любимо солодке і захоплюємося тістечками і десертами, які готують в ресторанах і пекарнях. Одним з найпопулярніших десертів є бісквітні тістечка, які обожнюють і діти, і дорослі. Якщо ви належите до числа людей, які люблять випічку, ми розповімо, як приготувати тістечка з бісквітного тіста, які не залишать байдужим жодного ласуна.
Приготування цих бісквітних тістечок не відніме багато часу, а результат виявиться вартим витрачених зусиль.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
цукор - 1 1/2 ст.;
яйця - 3 шт.;
ванілін - 1 щіпка;
сметана - 150 г;
вершки - 2 ст. ложки;
ягоди - за смаком.
Приготування
Почнемо з тіста. Відокремте жовтки від білків і збийте останні до густої піни, додаючи в них потроху 1 склянку цукру. Потім до білків додайте жовтки, борошно і добре перемішайте.
Форму для випікання застелити папером і вилийте в неї тісто, після чого відправте його в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Поки бісквітне тісто випікається, приготуйте крем. Для цього потрібно просто змішати решту півсклянки цукру з ваніліном, сметаною і вершками.
Коли тісто буде готове, йому потрібно дати охолонути, а потім розрізати поперек на дві частини. Одну з частин треба змастити кремом, викласти зверху ягоди, накрити іншою частиною бісквіта і знову змастити кремом. Потім відправити все це в холодильник на 30 хвилин, а перед тим, як подавати до столу, нарізати порційними шматочками.
Найчастіше бісквітні тістечка готують з вершковим кремом або з білковим. Останній припаде до смаку тим, хто хоче зробити свій десерт менш калорійним, але не менш смачним.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 1 склянка;
цукор - 1 склянка;
яйця - 4 шт.
Для крему:
яєчні білки - 4 шт.;
цукор - 1 ст.;
лимонна кислота - за смаком.
Для просочення:
апельсин - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
вода - 2 ст. ложки.
Приготування
Починаємо з тіста. Борошно просіяти, а яйця добре збити з цукром - коли обсяг маси почне збільшуватися, поступово додаємо борошно. Духовку нагріваємо до 180 градусів, форму застеляємо папером для випічки і виливаємо в неї тісто. Випікаємо 30-35 хвилин, після цього даємо охолонути і ріжемо впоперек на дві частини.
Тепер готуємо крем. Охолоджені білки збиваємо з лимонною кислотою в густу піну, а потім поступово додаємо цукор. Для просочення робимо сироп: видавлюємо сік з апельсина і лимона, з'єднуємо його в каструлі з цукром і водою і готуємо, поки цукор не розчиниться.
Просочуємо обидві частини бісквіта сиропом, змащуємо білковим кремом і ріжемо на порційні шматки. При бажанні прикрашаємо цукатами або ягодами.
Бісквітне тістечко - рецепт
Приготування цих бісквітних тістечок не відніме багато часу, а результат виявиться вартим витрачених зусиль.
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з тіста. Відокремте жовтки від білків і збийте останні до густої піни, додаючи в них потроху 1 склянку цукру. Потім до білків додайте жовтки, борошно і добре перемішайте.
Форму для випікання застелити папером і вилийте в неї тісто, після чого відправте його в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Поки бісквітне тісто випікається, приготуйте крем. Для цього потрібно просто змішати решту півсклянки цукру з ваніліном, сметаною і вершками.
Коли тісто буде готове, йому потрібно дати охолонути, а потім розрізати поперек на дві частини. Одну з частин треба змастити кремом, викласти зверху ягоди, накрити іншою частиною бісквіта і знову змастити кремом. Потім відправити все це в холодильник на 30 хвилин, а перед тим, як подавати до столу, нарізати порційними шматочками.
Бісквітне тістечко з білковим кремом
Найчастіше бісквітні тістечка готують з вершковим кремом або з білковим. Останній припаде до смаку тим, хто хоче зробити свій десерт менш калорійним, але не менш смачним.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для просочення:
Приготування
Починаємо з тіста. Борошно просіяти, а яйця добре збити з цукром - коли обсяг маси почне збільшуватися, поступово додаємо борошно. Духовку нагріваємо до 180 градусів, форму застеляємо папером для випічки і виливаємо в неї тісто. Випікаємо 30-35 хвилин, після цього даємо охолонути і ріжемо впоперек на дві частини.
Тепер готуємо крем. Охолоджені білки збиваємо з лимонною кислотою в густу піну, а потім поступово додаємо цукор. Для просочення робимо сироп: видавлюємо сік з апельсина і лимона, з'єднуємо його в каструлі з цукром і водою і готуємо, поки цукор не розчиниться.
Просочуємо обидві частини бісквіта сиропом, змащуємо білковим кремом і ріжемо на порційні шматки. При бажанні прикрашаємо цукатами або ягодами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Трубочки з білковим кремом
Багатьом ще з дитинства знайоме ласощі у вигляді хрустких трубочок наповнених білковим, або заварним кремом. У цій статті ми навчимося готувати такі
Тістечко "Буше"
Секрет повітряного тістечка "Буше" криється в особливому вигляді бісквіта, який використовується для випічки десерту. Легкий бісквіт "Буше" можна
Тістечко з білковим кремом
Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Заварні тістечка з кремом
Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
Птифури - рецепт
Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити
Тістечко «Шу»
Східне тістечко «Шу» нагадує звичні для нас еклери, тому тим, хто випробував рецепт знаменитого десерту, запросто вдасться відтворити рецепт «Шу» з