Всі ми любимо солодке і захоплюємося тістечками і десертами, які готують в ресторанах і пекарнях. Одним з найпопулярніших десертів є бісквітні тістечка, які обожнюють і діти, і дорослі. Якщо ви належите до числа людей, які люблять випічку, ми розповімо, як приготувати тістечка з бісквітного тіста, які не залишать байдужим жодного ласуна.
Бісквітне тістечко - рецепт
Приготування цих бісквітних тістечок не відніме багато часу, а результат виявиться вартим витрачених зусиль.
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; цукор - 1 1/2 ст.; яйця - 3 шт.; ванілін - 1 щіпка; сметана - 150 г; вершки - 2 ст. ложки; ягоди - за смаком. Приготування Почнемо з тіста. Відокремте жовтки від білків і збийте останні до густої піни, додаючи в них потроху 1 склянку цукру. Потім до білків додайте жовтки, борошно і добре перемішайте.
Форму для випікання застелити папером і вилийте в неї тісто, після чого відправте його в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Поки бісквітне тісто випікається, приготуйте крем. Для цього потрібно просто змішати решту півсклянки цукру з ваніліном, сметаною і вершками.
Коли тісто буде готове, йому потрібно дати охолонути, а потім розрізати поперек на дві частини. Одну з частин треба змастити кремом, викласти зверху ягоди, накрити іншою частиною бісквіта і знову змастити кремом. Потім відправити все це в холодильник на 30 хвилин, а перед тим, як подавати до столу, нарізати порційними шматочками.
Бісквітне тістечко з білковим кремом
Найчастіше бісквітні тістечка готують з вершковим кремом або з білковим. Останній припаде до смаку тим, хто хоче зробити свій десерт менш калорійним, але не менш смачним.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 склянка; цукор - 1 склянка; яйця - 4 шт. Для крему:
яєчні білки - 4 шт.; цукор - 1 ст.; лимонна кислота - за смаком. Для просочення:
апельсин - 1 шт.; лимон - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; вода - 2 ст. ложки. Приготування Починаємо з тіста. Борошно просіяти, а яйця добре збити з цукром - коли обсяг маси почне збільшуватися, поступово додаємо борошно. Духовку нагріваємо до 180 градусів, форму застеляємо папером
для випічки і виливаємо в неї тісто. Випікаємо 30-35 хвилин, після цього даємо охолонути і ріжемо впоперек на дві частини.
Тепер готуємо крем. Охолоджені білки збиваємо з лимонною кислотою в густу піну, а потім поступово додаємо цукор. Для просочення робимо сироп: видавлюємо сік з апельсина і лимона, з'єднуємо його в каструлі з цукром і водою і готуємо, поки цукор не розчиниться.
Просочуємо обидві частини бісквіта сиропом, змащуємо білковим кремом і ріжемо на порційні шматки. При бажанні прикрашаємо цукатами або ягодами.