Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з малиною

Пиріг з малиною

17-01-2015, 22:46
8 147
Пиріг з малиною
Пиріг з малиною - ласощі знайоме багатьом з дитинства. А що може бути приємніше, ніж повернутися в безтурботні часи отроцтва хоча б з допомогою здавна улюблених десертів? Для вас ми підготували кілька нескладних рецептів, кожен з яких знайде свого поціновувача.

Листковий пиріг з малиною - простий рецепт


Хрустка основа з листкового тіста у дуеті з ніжною малиновою начинкою - гарне доповнення до вечірнього чаю або легкого денного перекусу. А головне - такий пиріг можна приготувати за 15 хвилин, буквально перед приходом гостей.
Інгредієнти:

  • тісто листкове - 1 упаковка (500 г);

  • сметана (15 % жирності) - 250 мл;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • малина свіжа - 2 ст.;

  • ванільний цукор - 1 г;

  • шоколадний сироп (топінг) - 50 мл;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200-220 градусів (залежно від рецепту для листкового тіста, зазначеного на упаковці). Листкове тісто викладаємо у форму для запікання, змащену маслом, і ставимо випікатися в духовку на 5 хвилин. Коли тісто в духовці злегка підніметься, його необхідно проколоти в декількох місцях виделкою, а потім продовжити випікання ще 10 хвилин при 180 градусах. Збільшився в розмірах корж посипаємо цукром і даємо йому розтопитися в карамель в духовці (2-3 хвилини). Залишаємо слоїсту основу остигати, і тим часом готуємо крем для пирога, збивши сметану з цукром і ваніллю. Остиглий корж змащуємо кремом, і щільним шаром викладаємо на нього свіжу малину. Покриваємо торт з малюнком шоколадної начинки або карамелі і посипаємо цукровою пудрою. Тепер пиріг зі свіжою малиною можна з гордістю подавати гостям.

    Пиріг з малиною і сиром


    Ще один швидкий рецепт швидше нагадує торт або чізкейк, оскільки готуватися на пісочному тісті, з доповненням у вигляді щільного сирного суфле і свіжої малини.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукрова пудра - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • борошно - 1 1/4 ст.


  • Для начинки:

  • сир - 500 г;

  • згущене молоко - 200 г;

  • малина - 2 ст.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і змішати з цукровою пудрою і 2 яєчними жовтками. В яєчно-масляну суміш додаємо сухі інгредієнти: борошно і соду, і вимішуємо тісто в щільний клубок. Обертаємо пісочне тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1-2 години (експрес-рецепт пирога з малиною не передбачає охолодження тіста, тому при нагоді цей крок можна пропустити).
    Коли тісто «відпочине», його можна буде викласти у змащену маслом форму і поставити випікатися в духовку при 200 градусах 15-20 хвилин до зарум'янювання.
    Поки основа випікається - приготуємо начинку: міксером збиваємо сир (якщо він занадто розсипчастий - додайте вершків) і згущене молоко. Змащуємо сирною масою остиглу пісочну основу і прикрашаємо пиріг ягодами свіжої малини. Шматочки ягід можна додати і в саму сирну масу. Сирний пиріг з малиною залишаємо в холодильнику до застигання або, при особливій поспіху, в морозилці (буквально 5-10 хвилин).

    Сметанний пиріг з малиною


    Той самий пиріг з дитинства - повітряний, теплий, смачний і ароматний. Дуже радимо запивати його охолодженим молоком для створення атмосфери минулого.
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 150 г;

  • масло рослинне - 1/2 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор - 1 г;

  • малина - 1 ст.


  • Приготування
    Пиріг з малиною

    Яйця збиваємо з цукром і ваніллю, додаємо сметану і масло. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно і розпушувач, потім поступово вводимо сметанную суміш. На змащену маслом форму виливаємо половину тіста, засипаємо малину і покриваємо всі залишилися тестом. Пиріг з малиною і сметаною випікається 20 хвилин при 180 градусах, прикрашається цукровою пудрою і поїдається з ностальгічним настроєм.
    Сметанний пиріг з малиною можна приготувати і в мультиварці, затока тісто аналогічним чином і вибравши режим «Випічка», час ваша плита помічниця виставить за вас. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з малиною
    Торт з малиною
    Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Пиріг з замороженої малиною
    Пиріг з замороженої малиною
    Коли хочеться зробити смачний десерт до чаю, а свіжих фруктів у вас немає, варто згадати про рецепт пирога з замороженої малиною. Готувати його дуже
    Тарт з малиною
    Тарт з малиною
    Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти
    Кростата з малиною
    Кростата з малиною
    Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.