Пиріг з малиною
Пиріг з малиною - ласощі знайоме багатьом з дитинства. А що може бути приємніше, ніж повернутися в безтурботні часи отроцтва хоча б з допомогою здавна улюблених десертів? Для вас ми підготували кілька нескладних рецептів, кожен з яких знайде свого поціновувача.
Хрустка основа з листкового тіста у дуеті з ніжною малиновою начинкою - гарне доповнення до вечірнього чаю або легкого денного перекусу. А головне - такий пиріг можна приготувати за 15 хвилин, буквально перед приходом гостей.
Інгредієнти:
тісто листкове - 1 упаковка (500 г);
сметана (15 % жирності) - 250 мл;
цукор - 3 ст. ложки;
малина свіжа - 2 ст.;
ванільний цукор - 1 г;
шоколадний сироп (топінг) - 50 мл;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200-220 градусів (залежно від рецепту для листкового тіста, зазначеного на упаковці). Листкове тісто викладаємо у форму для запікання, змащену маслом, і ставимо випікатися в духовку на 5 хвилин. Коли тісто в духовці злегка підніметься, його необхідно проколоти в декількох місцях виделкою, а потім продовжити випікання ще 10 хвилин при 180 градусах. Збільшився в розмірах корж посипаємо цукром і даємо йому розтопитися в карамель в духовці (2-3 хвилини). Залишаємо слоїсту основу остигати, і тим часом готуємо крем для пирога, збивши сметану з цукром і ваніллю. Остиглий корж змащуємо кремом, і щільним шаром викладаємо на нього свіжу малину. Покриваємо торт з малюнком шоколадної начинки або карамелі і посипаємо цукровою пудрою. Тепер пиріг зі свіжою малиною можна з гордістю подавати гостям.
Ще один швидкий рецепт швидше нагадує торт або чізкейк, оскільки готуватися на пісочному тісті, з доповненням у вигляді щільного сирного суфле і свіжої малини.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 100 г;
цукрова пудра - 150 г;
яйця - 2 шт.;
сода - 05 ч. ложки;
борошно - 1 1/4 ст.
Для начинки:
сир - 500 г;
згущене молоко - 200 г;
малина - 2 ст.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і змішати з цукровою пудрою і 2 яєчними жовтками. В яєчно-масляну суміш додаємо сухі інгредієнти: борошно і соду, і вимішуємо тісто в щільний клубок. Обертаємо пісочне тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1-2 години (експрес-рецепт пирога з малиною не передбачає охолодження тіста, тому при нагоді цей крок можна пропустити).
Коли тісто «відпочине», його можна буде викласти у змащену маслом форму і поставити випікатися в духовку при 200 градусах 15-20 хвилин до зарум'янювання.
Поки основа випікається - приготуємо начинку: міксером збиваємо сир (якщо він занадто розсипчастий - додайте вершків) і згущене молоко. Змащуємо сирною масою остиглу пісочну основу і прикрашаємо пиріг ягодами свіжої малини. Шматочки ягід можна додати і в саму сирну масу. Сирний пиріг з малиною залишаємо в холодильнику до застигання або, при особливій поспіху, в морозилці (буквально 5-10 хвилин).
Той самий пиріг з дитинства - повітряний, теплий, смачний і ароматний. Дуже радимо запивати його охолодженим молоком для створення атмосфери минулого.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
сметана - 200 г;
цукор - 150 г;
масло рослинне - 1/2 ст.;
борошно - 2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
ванільний цукор - 1 г;
малина - 1 ст.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і ваніллю, додаємо сметану і масло. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно і розпушувач, потім поступово вводимо сметанную суміш. На змащену маслом форму виливаємо половину тіста, засипаємо малину і покриваємо всі залишилися тестом. Пиріг з малиною і сметаною випікається 20 хвилин при 180 градусах, прикрашається цукровою пудрою і поїдається з ностальгічним настроєм.
Сметанний пиріг з малиною можна приготувати і в мультиварці, затока тісто аналогічним чином і вибравши режим «Випічка», час ваша плита помічниця виставить за вас. Приємного апетиту!
Листковий пиріг з малиною - простий рецепт
Хрустка основа з листкового тіста у дуеті з ніжною малиновою начинкою - гарне доповнення до вечірнього чаю або легкого денного перекусу. А головне - такий пиріг можна приготувати за 15 хвилин, буквально перед приходом гостей.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200-220 градусів (залежно від рецепту для листкового тіста, зазначеного на упаковці). Листкове тісто викладаємо у форму для запікання, змащену маслом, і ставимо випікатися в духовку на 5 хвилин. Коли тісто в духовці злегка підніметься, його необхідно проколоти в декількох місцях виделкою, а потім продовжити випікання ще 10 хвилин при 180 градусах. Збільшився в розмірах корж посипаємо цукром і даємо йому розтопитися в карамель в духовці (2-3 хвилини). Залишаємо слоїсту основу остигати, і тим часом готуємо крем для пирога, збивши сметану з цукром і ваніллю. Остиглий корж змащуємо кремом, і щільним шаром викладаємо на нього свіжу малину. Покриваємо торт з малюнком шоколадної начинки або карамелі і посипаємо цукровою пудрою. Тепер пиріг зі свіжою малиною можна з гордістю подавати гостям.
Пиріг з малиною і сиром
Ще один швидкий рецепт швидше нагадує торт або чізкейк, оскільки готуватися на пісочному тісті, з доповненням у вигляді щільного сирного суфле і свіжої малини.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і змішати з цукровою пудрою і 2 яєчними жовтками. В яєчно-масляну суміш додаємо сухі інгредієнти: борошно і соду, і вимішуємо тісто в щільний клубок. Обертаємо пісочне тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1-2 години (експрес-рецепт пирога з малиною не передбачає охолодження тіста, тому при нагоді цей крок можна пропустити).
Коли тісто «відпочине», його можна буде викласти у змащену маслом форму і поставити випікатися в духовку при 200 градусах 15-20 хвилин до зарум'янювання.
Поки основа випікається - приготуємо начинку: міксером збиваємо сир (якщо він занадто розсипчастий - додайте вершків) і згущене молоко. Змащуємо сирною масою остиглу пісочну основу і прикрашаємо пиріг ягодами свіжої малини. Шматочки ягід можна додати і в саму сирну масу. Сирний пиріг з малиною залишаємо в холодильнику до застигання або, при особливій поспіху, в морозилці (буквально 5-10 хвилин).
Сметанний пиріг з малиною
Той самий пиріг з дитинства - повітряний, теплий, смачний і ароматний. Дуже радимо запивати його охолодженим молоком для створення атмосфери минулого.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром і ваніллю, додаємо сметану і масло. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно і розпушувач, потім поступово вводимо сметанную суміш. На змащену маслом форму виливаємо половину тіста, засипаємо малину і покриваємо всі залишилися тестом. Пиріг з малиною і сметаною випікається 20 хвилин при 180 градусах, прикрашається цукровою пудрою і поїдається з ностальгічним настроєм.
Сметанний пиріг з малиною можна приготувати і в мультиварці, затока тісто аналогічним чином і вибравши режим «Випічка», час ваша плита помічниця виставить за вас. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з малиною
Торт з малиною - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. Варіантів такого ласощі множини. Ми пропонуємо вам у нашій статті
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Пиріг з замороженої малиною
Коли хочеться зробити смачний десерт до чаю, а свіжих фруктів у вас немає, варто згадати про рецепт пирога з замороженої малиною. Готувати його дуже
Тарт з малиною
Тарт - це смачний відкритий пиріг, який готують з ягодами і фруктами. Також він може бути овочевим або м'ясним. І сьогодні ми розповімо, як спекти
Кростата з малиною
Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.