Пиріг з малиною - ласощі знайоме багатьом з дитинства. А що може бути приємніше, ніж повернутися в безтурботні часи отроцтва хоча б з допомогою здавна улюблених десертів? Для вас ми підготували кілька нескладних рецептів, кожен з яких знайде свого поціновувача.
Листковий пиріг з малиною - простий рецепт
Хрустка основа з листкового тіста у дуеті з ніжною малиновою начинкою - гарне доповнення до вечірнього чаю або легкого денного перекусу. А головне - такий пиріг можна приготувати за 15 хвилин, буквально перед приходом гостей.
Інгредієнти: тісто листкове - 1 упаковка (500 г); сметана (15 % жирності) - 250 мл; цукор - 3 ст. ложки; малина свіжа - 2 ст.; ванільний цукор - 1 г; шоколадний сироп (топінг) - 50 мл; цукрова пудра для прикраси. Приготування Духовку розігріваємо до 200-220 градусів (залежно від рецепту для листкового тіста, зазначеного на упаковці). Листкове тісто викладаємо у форму для запікання, змащену маслом, і ставимо випікатися в духовку на 5 хвилин. Коли тісто в духовці злегка підніметься, його необхідно проколоти в декількох місцях виделкою, а потім продовжити випікання ще 10 хвилин при 180 градусах. Збільшився в розмірах корж посипаємо цукром і даємо йому розтопитися в карамель в духовці (2-3 хвилини). Залишаємо слоїсту основу остигати, і тим часом готуємо крем для пирога, збивши сметану з цукром і ваніллю. Остиглий корж змащуємо кремом, і щільним шаром викладаємо на нього свіжу малину. Покриваємо торт з малюнком шоколадної начинки або карамелі і посипаємо цукровою пудрою. Тепер пиріг зі свіжою малиною можна з гордістю подавати гостям.
Пиріг з малиною і сиром
Ще один швидкий рецепт швидше нагадує торт або чізкейк, оскільки готуватися на пісочному тісті, з доповненням у вигляді щільного сирного суфле і свіжої малини.
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 100 г; цукрова пудра - 150 г; яйця - 2 шт.; сода - 05 ч. ложки; борошно - 1 1/4 ст. Для начинки:
сир - 500 г; згущене молоко - 200 г; малина - 2 ст. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і змішати з цукровою пудрою і 2 яєчними жовтками. В яєчно-масляну суміш додаємо сухі інгредієнти: борошно і соду, і вимішуємо тісто в щільний клубок. Обертаємо пісочне тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 1-2 години (експрес-рецепт пирога з малиною не передбачає охолодження тіста, тому при нагоді цей крок можна пропустити).
Коли тісто «відпочине», його можна буде викласти у змащену маслом форму і поставити випікатися в духовку при 200 градусах 15-20 хвилин до зарум'янювання.
Поки основа випікається - приготуємо начинку: міксером збиваємо сир (якщо він занадто розсипчастий - додайте вершків) і згущене молоко. Змащуємо сирною масою остиглу пісочну основу і прикрашаємо пиріг ягодами свіжої малини. Шматочки ягід можна додати і в саму сирну масу. Сирний пиріг з малиною залишаємо в холодильнику до застигання або, при особливій поспіху, в морозилці (буквально 5-10 хвилин).
Сметанний пиріг з малиною
Той самий пиріг з дитинства - повітряний, теплий, смачний і ароматний. Дуже радимо запивати його охолодженим молоком для створення атмосфери минулого.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; сметана - 200 г; цукор - 150 г; масло рослинне - 1/2 ст.; борошно - 2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 1 г; малина - 1 ст. Приготування Яйця збиваємо з цукром і ваніллю, додаємо сметану і масло. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно і розпушувач, потім поступово вводимо сметанную суміш. На змащену маслом форму виливаємо половину тіста, засипаємо малину і покриваємо всі залишилися тестом. Пиріг з малиною і сметаною випікається 20 хвилин при 180 градусах, прикрашається цукровою пудрою і поїдається з ностальгічним настроєм.
Сметанний пиріг з малиною можна приготувати і в мультиварці, затока тісто аналогічним чином і вибравши режим «Випічка», час ваша плита помічниця виставить за вас. Приємного апетиту!