Маковник
Так іноді хочеться побалувати себе улюблену чимось смачним і незвичайним і при цьому не витратити багато часу і сил. Вихід є! Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і простий торт Маковник.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 1 кг;
вершкове масло - 250 г;
куряче яйце - 6 шт.;
дріжджі - 50 г;
цукор - 20 ст. ложок;
мак - 1 кг;
молоко - 1 л;
сіль - за смаком;
ізюм - 100 г;
мед - 2 ст. ложки.
Приготування
У каструльку наливаємо трохи молока, злегка підігріваємо, кладемо дріжджі, додаємо 1 ложку цукру і ставимо в тепле місце, щоб опара почала бродити. Цим часом розм'якшуємо 200 г вершкового масла, насипаємо 9 ложок цукру і ретельно розтираємо. В окремій мисочці відокремлюємо білки від жовтків, жовтки додаємо в масляну суміш, добре розмішуємо і поступово вливаємо молоко, що залишилося. Потім додаємо підійшли дріжджі і просіяне борошно. Вимішуємо однорідне, еластичне тісто і ставимо його в тепло, для підняття.
А цим часом готуємо начинку для пирога Маковник. Насіння маку кілька разів заливаємо гарячою кип'яченою водою, проціджуємо, ретельно розтираємо товкачиком. Потім всипаємо 10 ст. ложок цукру, додаємо розтоплене вершкове масло і мед. Все добре перемішуємо. Потім викладаємо начинку на суху сковороду і злегка підсмажуємо. Потім виливаємо в неї 2 білка, промитий ізюм і перемішуємо.
Тісто розділяємо на 4 рівні частини, розкачуємо в пласти, намазуємо начинкою і акуратно згортаємо в рулети або викладаємо шарами у вигляді торта. Зверху змащуємо яйцем і ставимо на 40 хвилин у розігріту до 200°С духовку. По закінченню часу дістаємо готовий Маковник і за бажанням поливаємо його шоколадом або посипаємо цукровою пудрою або горіхами.
Маковник - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо трохи молока, злегка підігріваємо, кладемо дріжджі, додаємо 1 ложку цукру і ставимо в тепле місце, щоб опара почала бродити. Цим часом розм'якшуємо 200 г вершкового масла, насипаємо 9 ложок цукру і ретельно розтираємо. В окремій мисочці відокремлюємо білки від жовтків, жовтки додаємо в масляну суміш, добре розмішуємо і поступово вливаємо молоко, що залишилося. Потім додаємо підійшли дріжджі і просіяне борошно. Вимішуємо однорідне, еластичне тісто і ставимо його в тепло, для підняття.
А цим часом готуємо начинку для пирога Маковник. Насіння маку кілька разів заливаємо гарячою кип'яченою водою, проціджуємо, ретельно розтираємо товкачиком. Потім всипаємо 10 ст. ложок цукру, додаємо розтоплене вершкове масло і мед. Все добре перемішуємо. Потім викладаємо начинку на суху сковороду і злегка підсмажуємо. Потім виливаємо в неї 2 білка, промитий ізюм і перемішуємо.
Тісто розділяємо на 4 рівні частини, розкачуємо в пласти, намазуємо начинкою і акуратно згортаємо в рулети або викладаємо шарами у вигляді торта. Зверху змащуємо яйцем і ставимо на 40 хвилин у розігріту до 200°С духовку. По закінченню часу дістаємо готовий Маковник і за бажанням поливаємо його шоколадом або посипаємо цукровою пудрою або горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кокосовий торт
Кокосовий торт - чудовий десерт для святкового столу. Таке дивовижне ласощі сподобається і дорослим, і дітям. А приготувати його зовсім нескладно.
Маковий пиріг
Ніжний маковий пиріг - це не проста булочка з маком, а справжнє ароматне спокуса з величезною кількістю макової начинки. Смачний і безсумнівно
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю