Вернуться назад Распечатать

Маковник

Маковник
Так іноді хочеться побалувати себе улюблену чимось смачним і незвичайним і при цьому не витратити багато часу і сил. Вихід є! Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і простий торт Маковник.

Маковник - рецепт


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 1 кг;

  • вершкове масло - 250 г;

  • куряче яйце - 6 шт.;

  • дріжджі - 50 г;

  • цукор - 20 ст. ложок;

  • мак - 1 кг;

  • молоко - 1 л;

  • сіль - за смаком;

  • ізюм - 100 г;

  • мед - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо трохи молока, злегка підігріваємо, кладемо дріжджі, додаємо 1 ложку цукру і ставимо в тепле місце, щоб опара почала бродити. Цим часом розм'якшуємо 200 г вершкового масла, насипаємо 9 ложок цукру і ретельно розтираємо. В окремій мисочці відокремлюємо білки від жовтків, жовтки додаємо в масляну суміш, добре розмішуємо і поступово вливаємо молоко, що залишилося. Потім додаємо підійшли дріжджі і просіяне борошно. Вимішуємо однорідне, еластичне тісто і ставимо його в тепло, для підняття.

    А цим часом готуємо начинку для пирога Маковник. Насіння маку кілька разів заливаємо гарячою кип'яченою водою, проціджуємо, ретельно розтираємо товкачиком. Потім всипаємо 10 ст. ложок цукру, додаємо розтоплене вершкове масло і мед.
    Маковник
    Все добре перемішуємо. Потім викладаємо начинку на суху сковороду і злегка підсмажуємо. Потім виливаємо в неї 2 білка, промитий ізюм і перемішуємо.

    Тісто розділяємо на 4 рівні частини, розкачуємо в пласти, намазуємо начинкою і акуратно згортаємо в рулети або викладаємо шарами у вигляді торта. Зверху змащуємо яйцем і ставимо на 40 хвилин у розігріту до 200°С духовку. По закінченню часу дістаємо готовий Маковник і за бажанням поливаємо його шоколадом або посипаємо цукровою пудрою або горіхами.