Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маковий пиріг

Маковий пиріг

17-01-2015, 22:26
2 461
Маковий пиріг
Випічка з маком нікого не залишає байдужим. І сьогодні ми виконаємо дитячу мрію мільйонів про те, щоб пиріжок складався цілком з начинки, запропонувавши рецепт без борошна. Тільки мак, дуже багато маку!

Маковий пиріг без борошна - рецепт


Інгредієнти:

  • мак - 1 ст.;

  • пудра цукрова - 100г;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • кориця мелена - 1 ч. ложка;

  • гвоздика мелена - 1/2 ч. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • лимон - 1 шт.;

  • яйця - 6 шт.;

  • білок яєчний - 4 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Мак розтираємо в кавомолці в кілька прийомів. Змішуємо його з цукровою пудрою, корицею, гвоздикою і розпушувачем, додаємо яйця, масло і цедру лимона, збиваємо, поки не з'явиться піна.
    Окремо збиваємо білки з цукром, до міцних піків, потім акуратно вводимо їх до основної маси. Змащену маслом форму для пирога присипаємо борошном і заповнюємо рідким тістом. Відправляємо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою. Остиглий корж присипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо на порції і подаємо маковник до столу зі сметаною, згущеним молоком або карамельним соусом.

    Ніжний сирно-маковий пиріг


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 50 г;

  • борошно - 150 г;

  • кориця мелена - 1 щіпка.

  • горіхи (для присипки) - 1/2 ст.


  • Для сирної начинки:

  • сир - 250 г;

  • цукор - 50 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цукор ванільний - 1 пакетик;

  • сік лимона - 1 ч. ложка.


  • Для макової начинки:

  • мак - 70 г;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сухарі панірувальні - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рубаємо ножем охолоджене масло, змішуємо його з борошном, цукром і корицею, розтираємо в крихту. Більшу частину цього тесту
    Маковий пиріг
    утрамбовуємо по дну і стінкам змащеної маслом форми, формуючи основу майбутнього пирога.
    В молоко додаємо цукор та перетертий мак, помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Коли суміш охолоне, додаємо яйце і всипаємо сухарі. Макова начинка готова.
    Для другої начинки сир розтираємо з цукром, ванільним цукром, яйцями і крохмалем.
    Тісто ділимо на 2 частини. З однієї скачуємо «ковбаску» і встановлюємо вертикально в центрі форми. Навколо «ковбаски», з допомогою кондитерського шприца, чергуючи, викладаємо начинку: макове кільце, сирне, потім знову мак і так далі, поки форма повністю не заповнитися. Другу частину тіста змішуємо з рубаними горіхами і присипаємо пиріг зверху. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовий маково-сирний пиріг дуже ніжний, тому доведеться трохи потерпіти і різати тільки коли він повністю охолоне.

    Маково-горіховий пиріг


    Інгредієнти:

  • мак - 200 г;

  • манка - 2 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні - 3 ст. ложки;

  • мигдаль - 50 г;

  • фундук - 50 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • вершки - 1 ст.;

  • молоко згущене (варене) - 1/2 банки.


  • Приготування
    Мак прокручуємо 2-3 рази через м'ясорубку. Фундук злегка обсмажуємо на сухій сковорідці і знімаємо шкірку. Мигдаль на пару хвилин заливаємо окропом і також знімаємо плівки. Подрібнюємо горіхи в крупну крихту, з'єднуємо з перетертим маком, манкою і сухарями, додаємо збиті з двома ложками цукру жовтки і лимонний сік. До міцних піків збиваємо білки і порціями вводимо їх в тісто.
    Маковий пиріг
    Виливаємо готове тісто в змащену маслом форму і випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.
    Тим часом ставимо на плиту вершки з цукром, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 15 хвилин. Коли пиріг охолоне, по всій його поверхні зубочисткою робимо проколи і поступово заливаємо вершковим соусом, пиріг повинен повністю їм просочитися. Зверху обмазуємо маковий пиріг вареним згущеним молоком. Маково-горіховий пиріг стане ще смачніше, якщо дати йому ніч настоятися. Грунтуючись на рецепті такого пирога, можна також спекти коржі для макового торта .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маковий торт - рецепт
    Маковий торт - рецепт
    Маковий торт - незвичайний десерт. Готувати його не складно, потрібно лише знати кілька гарних і надійних рецептів, про які, до речі, і піде мова в
    Пиріг з родзинками
    Пиріг з родзинками
    Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
    Пиріг з ягодами - рецепт
    Пиріг з ягодами - рецепт
    Пиріг з ягодами - чудовий десерт, який можна подати, як на святковий стіл, так і до чашки чаю в недільний день. Пропонуємо вашій увазі кілька