Маковий пиріг

Маковий пиріг без борошна - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Мак розтираємо в кавомолці в кілька прийомів. Змішуємо його з цукровою пудрою, корицею, гвоздикою і розпушувачем, додаємо яйця, масло і цедру лимона, збиваємо, поки не з'явиться піна.
Окремо збиваємо білки з цукром, до міцних піків, потім акуратно вводимо їх до основної маси. Змащену маслом форму для пирога присипаємо борошном і заповнюємо рідким тістом. Відправляємо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою. Остиглий корж присипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо на порції і подаємо маковник до столу зі сметаною, згущеним молоком або карамельним соусом.
Ніжний сирно-маковий пиріг
Інгредієнти:
Для тіста:
Для сирної начинки:
Для макової начинки:
Приготування
Рубаємо ножем охолоджене масло, змішуємо його з борошном, цукром і корицею, розтираємо в крихту. Більшу частину цього тесту

В молоко додаємо цукор та перетертий мак, помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Коли суміш охолоне, додаємо яйце і всипаємо сухарі. Макова начинка готова.
Для другої начинки сир розтираємо з цукром, ванільним цукром, яйцями і крохмалем.
Тісто ділимо на 2 частини. З однієї скачуємо «ковбаску» і встановлюємо вертикально в центрі форми. Навколо «ковбаски», з допомогою кондитерського шприца, чергуючи, викладаємо начинку: макове кільце, сирне, потім знову мак і так далі, поки форма повністю не заповнитися. Другу частину тіста змішуємо з рубаними горіхами і присипаємо пиріг зверху. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готовий маково-сирний пиріг дуже ніжний, тому доведеться трохи потерпіти і різати тільки коли він повністю охолоне.
Маково-горіховий пиріг
Інгредієнти:
Приготування
Мак прокручуємо 2-3 рази через м'ясорубку. Фундук злегка обсмажуємо на сухій сковорідці і знімаємо шкірку. Мигдаль на пару хвилин заливаємо окропом і також знімаємо плівки. Подрібнюємо горіхи в крупну крихту, з'єднуємо з перетертим маком, манкою і сухарями, додаємо збиті з двома ложками цукру жовтки і лимонний сік. До міцних піків збиваємо білки і порціями вводимо їх в тісто.

Тим часом ставимо на плиту вершки з цукром, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 15 хвилин. Коли пиріг охолоне, по всій його поверхні зубочисткою робимо проколи і поступово заливаємо вершковим соусом, пиріг повинен повністю їм просочитися. Зверху обмазуємо маковий пиріг вареним згущеним молоком. Маково-горіховий пиріг стане ще смачніше, якщо дати йому ніч настоятися. Грунтуючись на рецепті такого пирога, можна також спекти коржі для макового торта .
Рекомендуємо добрі рецепти

Маковий торт - рецепт
Маковий торт - незвичайний десерт. Готувати його не складно, потрібно лише знати кілька гарних і надійних рецептів, про які, до речі, і піде мова в

Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг

Пиріг з ягодами - рецепт
Пиріг з ягодами - чудовий десерт, який можна подати, як на святковий стіл, так і до чашки чаю в недільний день. Пропонуємо вашій увазі кілька