» » Полуничний десерт

Полуничний десерт

Полуничний десерт
Більшу частину року ми полуницю можемо купити тільки у супермаркеті і за досить високою ціною. Тому більше сенсу в тому, щоб з'їсти її цілою, насолоджуючись смаком ягід. А ось в сезон, коли ягода дозріває масово в городах і дачах, та й ціна її значно падає у продажу, можна дозволити собі різні варіанти десертів. І природно, щоб зберегти смак і всі вітаміни ми пропонуємо приготувати полуничні десерти без випічки.

Десерт «Полуничні хмари»


Свою назву десерт отримав за легкість і пухкої консистенції.
Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 130 г;

  • полуниця - 250 г;

  • сік лимона – 30 мл;

  • желатин – 25 р.


  • Приготування
    У блендері збиваємо очищену полуницю, цукрову пудру і сік лимона. Виходить досить рідке пюре, яке ми протираємо через дрібне сито, щоб видалити насіння полуниці. Тепер додаємо в нього желатин і залишаємо на деякий час, щоб желатин набух. Якщо у вас він дуже дрібний, швидкорозчинний, то можна не чекати. Ставимо на дуже маленький вогонь і прогріваємо до розчинення, але ні в якому разі не доводимо до кипіння. Даємо полуничної масі добре охолонути і збиваємо міксером 5 хвилин. Робимо це у досить великої ємності, тому що маса значно збільшиться в об'ємі і посвітлішає до ніжно рожевого кольору. Заливаємо майбутнє суфле у форми і поставити застигати в холодильник. Подаємо порізаним на шматочки і посипаним цукровою пудрою.

    Рецепт полуничного десерту з желатином і сметаною


    За цим рецептом можна зробити, як маленькі порції в креманках, так і великий торт, який потім буде розрізано на порції.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 330 г;

  • желатин – 20 г;

  • сметана – 800 г;

  • молоко – 100 мл;

  • згущене молоко – 380 г;

  • цукор – 25 г;

  • ваніль.


  • Приготування
    В молоко висипаємо желатин і відставляємо, поки він набубнявіє. Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки і посипаємо цукром, щоб вона пустила сік. Тим часом збиваємо сметану зі згущеним молоком. Коли желатин набух, нам потрібно розігріти молоко щоб його розчинити. Це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Найголовніше, щоб молоко не закипіло, т. до. воно почне сильно пінитися, так і желатин втратить свої властивості. Коли все розчинилося, спочатку охолодити суміш, а потім вводимо в сметану разом з ваніллю весь час збиваючи. Тепер суміш ділимо на 2 частини, в одну додаємо полуницю і перебиваємо до однорідності. Якщо ви готуєте десерт у вигляді торта, то форму застеляємо плівкою і по ложці викладаємо по черзі рожеву і білу масу. Кожен раз нова порція кладеться в центр попередньої. Застигає десерт в холодильнику близько трьох годин.

    Полунично-банановий десерт


    Інгредієнти:

  • банан – 1 шт.;

  • білий пломбір – 100 г;

  • полуниця – 110 г;

  • м'ята – 2 гілочки;

  • згущене молоко – 30 мл


  • Приготування
    Банан ріжемо на кубики розміром 1 на 1 см, викладаємо в один шар на рівну поверхню і ставимо в морозилку заморожуватися. Полуницю чистимо, нарізаємо на дольки і розкладаємо по креманкам. Коли банани замерзли викладаємо їх в блендер разом з пломбіром і м'ятою і трохи збиваємо до однорідності. Потім виливаємо на полуницю, зверху поливаємо згущеним молоком і подаємо, прикрасивши листочком м'яти.

    Сирно-полуничний десерт


    Із зазначених інгредієнтів вийде одна велика порція ніжного кремового десерту.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 150 г;

  • йогурт – 50 г;

  • сир – 150 г;
  • Полуничний десерт

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Сир перетираємо з цукром у блендері до однорідної пасти, потім виливаємо туди йогурт і збиваємо. В кінці додаємо полуницю і тут можемо регулювати її консистенцію. То вона залишиться дрібними шматочками, то перетвориться в однорідний крем. Залежно від цього регулюємо час збивання. Подаємо в креманках, зверху можна викласти цілі полунички або порізані на пластинки.
    Додав: admin | 22-09-2016, 19:51
    Переглядів: 89