Більшу частину року ми полуницю можемо купити тільки у супермаркеті і за досить високою ціною. Тому більше сенсу в тому, щоб з'їсти її цілою, насолоджуючись смаком ягід. А ось в сезон, коли ягода дозріває масово в городах і дачах, та й ціна її значно падає у продажу, можна дозволити собі різні варіанти десертів. І природно, щоб зберегти смак і всі вітаміни ми пропонуємо приготувати полуничні десерти без випічки.
Десерт «Полуничні хмари»
Свою назву десерт отримав за легкість і пухкої консистенції.
Інгредієнти: цукрова пудра – 130 г; полуниця - 250 г; сік лимона – 30 мл; желатин – 25 р. Приготування У блендері збиваємо очищену полуницю, цукрову пудру і сік лимона. Виходить досить рідке пюре, яке ми протираємо через дрібне сито, щоб видалити насіння полуниці. Тепер додаємо в нього желатин і залишаємо на деякий час, щоб желатин набух. Якщо у вас він дуже дрібний, швидкорозчинний, то можна не чекати. Ставимо на дуже маленький вогонь і прогріваємо до розчинення, але ні в якому разі не доводимо до кипіння. Даємо полуничної масі добре охолонути і збиваємо міксером 5 хвилин. Робимо це у досить великої ємності, тому що маса значно збільшиться в об'ємі і посвітлішає до ніжно рожевого кольору. Заливаємо майбутнє суфле у форми і поставити застигати в холодильник. Подаємо порізаним на шматочки і посипаним цукровою пудрою.
Рецепт полуничного десерту з желатином і сметаною
За цим рецептом можна зробити, як маленькі порції в креманках, так і великий торт, який потім буде розрізано на порції.
Інгредієнти: полуниця – 330 г; желатин – 20 г; сметана – 800 г; молоко – 100 мл; згущене молоко – 380 г; цукор – 25 г; ваніль. Приготування В молоко висипаємо желатин і відставляємо, поки він набубнявіє. Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки і посипаємо цукром, щоб вона пустила сік. Тим часом збиваємо сметану зі згущеним молоком. Коли желатин набух, нам потрібно розігріти молоко щоб його розчинити. Це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Найголовніше, щоб молоко не закипіло, т. до. воно почне сильно пінитися, так і желатин втратить свої властивості. Коли все розчинилося, спочатку охолодити суміш, а потім вводимо в сметану разом з ваніллю весь час збиваючи. Тепер суміш ділимо на 2 частини, в одну додаємо полуницю і перебиваємо до однорідності. Якщо ви готуєте десерт у вигляді торта, то форму застеляємо плівкою і по ложці викладаємо по черзі рожеву і білу масу. Кожен раз нова порція кладеться в центр попередньої. Застигає десерт в холодильнику близько трьох годин.
Полунично-банановий десерт
Інгредієнти: банан – 1 шт.; білий пломбір – 100 г; полуниця – 110 г; м'ята – 2 гілочки; згущене молоко – 30 мл Приготування Банан ріжемо на кубики розміром 1 на 1 см, викладаємо в один шар на рівну поверхню і ставимо в морозилку заморожуватися. Полуницю чистимо, нарізаємо на дольки і розкладаємо по креманкам. Коли банани замерзли викладаємо їх в блендер разом з пломбіром і м'ятою і трохи збиваємо до однорідності. Потім виливаємо на полуницю, зверху поливаємо згущеним молоком і подаємо, прикрасивши листочком м'яти.
Сирно-полуничний десерт
Із зазначених інгредієнтів вийде одна велика порція ніжного кремового десерту.
Інгредієнти: полуниця – 150 г; йогурт – 50 г; сир – 150 г; цукор – 50 р. Приготування Сир перетираємо з цукром у блендері до однорідної пасти, потім виливаємо туди йогурт і збиваємо. В кінці додаємо полуницю і тут можемо регулювати її консистенцію. То вона залишиться дрібними шматочками, то перетвориться в однорідний крем. Залежно від цього регулюємо час збивання. Подаємо в креманках, зверху можна викласти цілі полунички або порізані на пластинки.